Yurt Basvurusunu Yanlıs Yaptık:S Acil
-
Yurt Basvurusunu Yanlıs Yaptık Hacılar Duzeltme İmkanımız Varmıdır:??
-
bu yıl sistem değişik nası olur bilmiom ama portal.osym .gov.tr deki flana bilgilere bak ipptal için
olmazsa yurt çıkınca nakişle başvurursun 2 haftada nakil olur şehir içinde
-
haci
http://www.kyk.gov.tr/
burdan iletisime gir adamlara sor
-
maalesef düzeltme şansın olacağını sanmıyorum
ama sen yinede yurtkura başvur.telefon faln aç, tanıdık varsa onu devreye sok
şöye bi yazı var;
------------------
2007-2008 öğretim yılı YURTKUR başvuru formunda ve 2007 Yükseköğretim Programları ve Kontenjan Kılavuzu'ndaki şartları taşıdığımı kodladığım bütün bilgilerin doğruluğunu bildiririm. Beyanıma aykırı bir durum tespit edilmesi halinde Kurum mevzuatına göre işlem yapılmasını kabul ederim. Aşağıdaki Yurtkur Başvuru dikkatlice kontrol ediniz. Bilgilerin eksiksiz ve hatasız olduğundan emin olduktan sonra sayfanın sonundaki 'Yurtkur Formumu ÖSYM'ye Gönder' düğmesini tıklayınız. Yurtkur Formunuz kaydedilecektir. Yurtkur formu ÖSYM'ye gönderiledikten sonra değişiklik yapma olanağı bulunmamaktadır. -
Aradm Adamlar Baslarından Saldılar a!q:S
Baska Yeri Arayın Dediler
-
peki burs kredi işleri nasıl.
bursu dereceye girenlere verildiğini biliyorum ama şey var bide öğrenim kredisi ve katkı kredisi galiba bunların hangisini başvurcaz bunlar geri ödemeli ikisi arasında ne fark var
-
ihtiyaç gözeterek burs verilir eğer burs çıkmazsa o zaman öğrenim kredisi verilir.ikisinden biri kesinlikle verilri ve bildiğim kadarıyla üç ayda bir hesabına yatar.
krediyi öğrenimin bittikten sonra geri ödersinama burslar karşılıksızdır
katkı kredisi ise üniv.de alınan harç paralarının karşılanmasıdır.Yani harç paralarını devlet veriyor
-
Öğrenimi her ay alırsın yazın da dahil.Şuan 150 ytl.Öğrenimi okul bittikten 2 sene sonra ödeme yapılması gerekiyor diye biliyorum.Ayrıca faizi de beyaz eşya faiz oranlarına göre belli oluyor.
Katkı ise formda işaretlediysen büyük ihtimal çıkar.Eğer katkı çıktığında Harç ödemezsin yada okuduğun fakülteye göre çok az para ödersim 5-10 milyon falan.Ama katkı kredisi ikinci öğretimlere çıkmıyor.
Devlet bursu da formda doldurduğun bilgiler doğrultusunda çıkıyor.Ama burs çıktığında derslerinin iyi olmazı lazım yoksa fazla kredi bıraktığında burs direk öğrenime dönüşüyor ve geri ödeme olayı oluyor.
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------ihtiyaç gözeterek burs verilir eğer burs çıkmazsa o zaman öğrenim kredisi verilir.ikisinden biri kesinlikle verilri ve bildiğim kadarıyla üç ayda bir hesabına yatar.
krediyi öğrenimin bittikten sonra geri ödersinama burslar karşılıksızdır
katkı kredisi ise üniv.de alınan harç paralarının karşılanmasıdır.Yani harç paralarını devlet veriyor
-----------------------------Peki katkı kredisidemi geri ödemeli?
-
hacı ankaradaysan gel bizim yurtta kaçak kalırsın, sana bi de kimlik ayarlarız :D...
-
Bende yurt çıktı diyelim gitmezsek sorun oluyor mu onu öğrenmek istiyorum.