Yurt Dışı Alışveriş Sorunu
-
firmanın cevabı açık ve net :D
The invoice will be - like the order - without Tax.
No, I'm sorry. It's not possible to write an invoice just about 75,00 € if you buy items about 511,00 €.
o zaman kargo ups ile türkiyeye geldiğinde takılınca direkt ptt ile vergisini öderim depo mepo istenmez heralde bekletmediğimden. Peki upsye bırakmadan kendim halledersem de 150 tl ordinoyu ödeyecek miyim?
-
whopper bunu yazdı
No, I'm sorry. It's not possible to write an invoice just about 75,00 € if you buy items about 511,00 €.
o zaman kargo ups ile türkiyeye geldiğinde takılınca direkt ptt ile vergisini öderim depo mepo istenmez heralde bekletmediğimden. Peki upsye bırakmadan kendim halledersem de 150 tl ordinoyu ödeyecek miyim?
hocam ilk 3 gün kimse senden vergi dışında para isteyemez.Çünkü düşün bir ürün alacaksın devlete vergi dışında hizmet dışında bir ücret ödeyeceksin sence bu olabilri mi ?
NOT:BİLGİLER SADECE BENİM GÖRÜŞÜMDÜR SORUMLULUK KABUL EDİLEMEZ.UZMAN KİŞİLERE SORULMALIDIR.
Dİyim de sorumluluk almayayım
rapidhacker550 tarafından 20/May/15 17:20 tarihinde düzenlenmiştir -
rapidhacker550 bunu yazdıwhopper bunu yazdı
hocam ilk 3 gün kimse senden vergi dışında para isteyemez.Çünkü düşün bir ürün alacaksın devlete vergi dışında hizmet dışında bir ücret ödeyeceksin sence bu olabilri mi ?
NOT:BİLGİLER SADECE BENİM GÖRÜŞÜMDÜR SORUMLULUK KABUL EDİLEMEZ.UZMAN KİŞİLERE SORULMALIDIR.
Dİyim de sorumluluk almayayım
yok reyiz ne sorumluluğu bilgilendirme için sağolun hepiniz :)
konunun özeti UPS eline düşmeden gümrüğe takılır takılmaz vergiyi ptt aracılığyla yatıracağım :W
-
gift vs. yazdır bazen geçiyor
-
Bende 200 poundluk bir ürün almıştım.
1000 lira vermeme rağmen çekemedim.
2000lira verip geri gönderdim.
Risk büyük.
Artık uçağa binip alıp geliyorum.
-
Kaan bunu yazdı
Risk büyük.
Tamam da abi neden gecemesin kıyafet neticede faturalı urun.valla bende almanyaya gidip alıp gelsem ayni fiyata gelecekti
-
whopper bunu yazdıKaan bunu yazdı
Risk büyük.
Tamam da abi neden gecemesin kıyafet neticede faturalı urun.valla bende almanyaya gidip alıp gelsem ayni fiyata gelecekti
Gümrükteki arkadaşlar senin benim gibi düşünmüyor.
Mesela ben de elektronik bir cihaz getirttim. Masaj aleti.
Tıbbi cihaz dediler ve iş bitti.
KAAN
ALICI FİRMA xxxxxxxxxx MEDİKAL CİHAZ
UYGUN DEĞİL
Merhaba
7xcasda konşimento numaralı gönderiniz gümrük memuru tarafından incelenmiş olup uygunluk verilmemiştir.Gümrükçünüz var ise kendisini bilgilendirebilirsiniz gümrükçünüz yok ise fedex in gümrükçüsü özdemirgümrük ile iletişime geçebilirsiniz.
Bu da iade ücretim.
Kaan Bey,
İade ücretiniz 688 TL (ordino ücreti, ihracat ve ithalat ardiye ücreti,damga pulu vergisi,gümrükçü hizmet bedeli ve de çıkış konşimento bedeli ’ni kapsamaktadır) navlun ücretiniz 1.015 TL olup,toplam ücretiniz 1.703 TL’dir. Bu tutarı ödemek isterseniz aşağıdaki banka hesabımıza ödemeyi yapmanızı ve dekontu tarafıma mail ile iletmenizi rica ederim .
Sonra uçak bileti aldım 570liraya, gidip alıp geldim.
Şans bu işler.
-
anladım. Mevzuatta 3 güne kadar ardiye ücreti kesilmiyor diyorlar ya o sure benim elimde olan bir şey mi? Yani kontrolü 4 gün sürer olayı mi yoksa benim ücreti yatırıp almam 1 günlük bir is mi?