Yurt Dışına Kuş Götürmek
-
Mylitta bunu yazdı
Uça uça gelemiyo mu amk
Özlediğim tahribat ruhundan bir esinti geldi :))))
Güldürdün hocam varolasın
-
kuşuna ben bakarım :D bana ver
-
KaptaN bunu yazdı
kuşuna ben bakarım :D bana ver
bunu senden beklemezdim, demek her şeyin sebebi buymuş :D
-
hacı sen gitde kuşlarına ben bakayım.. sıkıntı yok kurtul gelem deme orda kal.. ciddiyim.. marta secim koyacaklar ama secim olmasın diye ülkeyi kaosa sokacaklar.. git biran once kusuna neyse.. :) anladın kardesim hayvan sevgimizde sorun yok sen git orda sultanlar cok bulursun.. ailene ver baksınlar konu bumu yani nie bizim duygularımızla oynuon sen ya :))
-
la uzunsa prosedür beklemicem zaten ,arkadaşa bırakıcam sonra gelip alırım prosedür tamamlanınca.
-
adam kuşunu bile bırakmak istemiyo memlekette.
-
pompaci bunu yazdı
afganlara versem onu bile sikerler amk :D
kedi götürmüş birini buldum, ilçe tarım hayvancılık müdürlüğü yardımcı oluyomuş. aşı yapıyolarmış aşının üstünden 3 ay geçmesi gerekiyomuş götürmek için.
-
yolbulucu bunu yazdıpompaci bunu yazdı
afganlara versem onu bile sikerler amk :D
kedi götürmüş birini buldum, ilçe tarım hayvancılık müdürlüğü yardımcı oluyomuş. aşı yapıyolarmış aşının üstünden 3 ay geçmesi gerekiyomuş götürmek için.
Kedi kuş 🐦 aynı değil kuş a genellikle salgın taşıma risklidir diyorlar 10 sene önce ole demişlerdi
-
bu işin piri olan " kanarya sevenler ve yetiştirenler derneği" yada sendikası na herhangi bir şubeye açıp sorabilirsin ( adı kanarya ama her kuşu besliyorlar)
adamların ellerindeki kuşlar ev parası kadar oluyor yurtdışı yarışmalara götürüp getiriyorlar. öyle bagaja falan vereceklerini hiç sanmam.
manyak derecede fanatikleri var. denk gelirsen bilgili birine. cevaplar
özel taşıma kafesleri oluyor delikli kapalı. sandık gibi koyup götürüyorlardı.
mesela
https://www.haberler.com/kuslar-portekiz-e-gidebilmek-icin-yaristi-7876955-haberi/
benim dediğim kafesi bulamadım görsel atayım. içinde kuşa olduğu belli olmuyordu sandık gibi
ama şimdilerde yeni birşeyler yapmışlar
https://tr.aliexpress.com/i/4000136272832.html
-
bir yıl önce sivastan istanbuldan geliyorduk (pegasus ) tam aprona çıkış kapısında bir yetkili önümdeki çocuğa muhabbet kuşu için aşıkartı varmı diye sordu yokmuş almadılar çocuk kuşu salmak zorunda kaldı.