Yurt Dışında (Amerika-New York) Eğitim İçin Burs?
-
arkadaşlar konu başlığından az da olsa anlaşılıyor ama ben konuyu biraz detaylandırayım...
Erciyes üniversitesi öğrencisiyim ama kendi bölümümle hiç alakam yok... yaklaşık 1 yıldı ingilizce eğitimi alıyordum ve şimdi amerika'da bir koleje başvuruda bulundum. Kabul edildim üstelik kendi istediğim bölüme (science and art faculty-computer science). Ancak gitmek için önemli miktarda bursa ihtiyacım var... Gidebilirsem lisans tamamladıktan sonra yüksek lisans yapacak şekilde kabul edildim... Yani buradan gitmem durumunda 2 yıl lisans eğitimimi tamamladıktan sonra şartsız şurtsuz yüksek lisansa başlayacağım...
İçinizden yurt dışında okuyanlar için soruyorum burs amacıyla nerelere başvurabilirim?
-
Milamber bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar konu başlığından az da olsa anlaşılıyor ama ben konuyu biraz detaylandırayım...
Erciyes üniversitesi öğrencisiyim ama kendi bölümümle hiç alakam yok... yaklaşık 1 yıldı ingilizce eğitimi alıyordum ve şimdi amerika'da bir koleje başvuruda bulundum. Kabul edildim üstelik kendi istediğim bölüme (science and art faculty-computer science). Ancak gitmek için önemli miktarda bursa ihtiyacım var... Gidebilirsem lisans tamamladıktan sonra yüksek lisans yapacak şekilde kabul edildim... Yani buradan gitmem durumunda 2 yıl lisans eğitimimi tamamladıktan sonra şartsız şurtsuz yüksek lisansa başlayacağım...
İçinizden yurt dışında okuyanlar için soruyorum burs amacıyla nerelere başvurabilirim?
-----------------------------mebin yüksek lisans için bursu var alesle vs alıyosun
bölüm ne hocam bende erciyes mezunu olup kanada ya gidecemde şimdi
-
Hocam bölüm fen bilgisi öğretmenliği olup meb bana burs vermiyor zira kendi alanımla ilgili yüksek lisans yapmıyorum farklı bir alanda lisans tamamlayıp daha sonra yüksek lisansa başlayacağım o nedenle vermiyor o olasılığı zira zaten araştırmış durumdayım.
-
dayına başvur hocam:| kolay kolay vermezler ha gelecek vaad eden bir eğitim kariyerin varsa ve sağlam bağlantıların varsa tabiki.Türkiye'de de istediğin bölüme eşdeğer bölümler var özellikle vakıf üniversilerinde.onları denesen.Ya da amerika değilde doğu avrupa ülkeleri hatta Türki cumhuriyetlerdeki üniversiteleride bir araştırsan.Eğitim ücretleri amerikada çok yüksek.Yaşam şartlarıda ağır barınmaydı gıdaydı sağlıktı ulaşımdı..community college yemi başvurdun. onlar diğer ünilere nazaran biraz daha insaflı ama burssuz yada arkadan gelecek aylık 1000 1500 dolarsız zor be hacım.
-
nitrous kardeşim söylediklerin için teşekkür ederim zaten %70 gibi bir oran için okul masrafları vs gibi bir bursum var şuan...
Evet gelecek vaad ettiğimi düşündükleri için bu oranları verdiler. Tamam yani iyi notlarım olmadı zira kendi bölümümü hiç sevemedim ama üniversitede microsoftun bile rakip olmak anlamında dikkatini çekecek işler yaptım...
Örneğin bir linux topluluğu kurdum başına mühendis bir arkadaşı geçirdik hep birlikte... Senelerdir bizim okuldan microsoft student partner seçilmiyormuş o sene 2 kişi seçildi üstelik seçilen arkadaşlar bizim linux topluluğuna başkan yaptığımız arkadaşlardı... Yani koca ünide en başarılı olan bu iki arkadaş değildi ama onlar seçildi ne demek istediğimi sanırım anlıyorsundur.
Bu ve bunun gibi birkaç küçük vukuat daha ama bunları bence özel kılan şey benim eğitim fakültesi öğrencisi olmamdı yani öğretmen adayı olarak mühendislerle takılıyordum...
-
konuyu bir hoplatayım dün gece biraz geç bir saatte açtım görmemiş olanlar olabilir.
-
ben bu konuyu araştırıyorum hocam.
inşallah daha kısa zamanda sana daha iyi bilgiler verebilirm.
ancak duyduğum kadarıyla canada ve texasdaki okullar çok daha iyiymiş.özellikle canadadaki hayat ve eğitim ucuzmuş.
-
hocam okulun iyiliği senin okumak istediğin bölüme göre değişiyor. Örnek vermek gerekirse eğer teknoloji elektronik yada bilgisayar bilimleri gibi bir alanda okumak istiyorsan en iyisi boston daki okullar... En başında gelende MIT... Dünyanın en iyisi... Tabi ki kabul şartlarıda ona göre artıyor.
Böyle okullara kabul edilmek için paradan da fazlası gerekiyor örneğin ağzınla kuş tutman gerekenler listesi arasında :D
-
nasil gelirsin bilemem ama gelirsen, ve ac kalirsan ya da kafayi yiyip cikis yolu bulamazsan bana mesaj gonderebilirsin. Ciddiyim. Itina ile kayan hayatlar duzene sokulur...:)
edit: Yani gelecekler degil de, gelmis olanlar ve yardim isteyenler her daim mesaj atabilir. Tabii bilmek farkli ondan sanki gelmek asil zor olan kisim gibi gozukse de, gercek zor olan gelebilmek degil, gelip tutunabilmek..
-
hocam söylediklerine katılıyorum ama orada bir nokta var ben çalışmak istediğim taktirde izin alabilirsem amerikada yapabileceğim bir işim var zaten fiber optik teknisyeniyim ama daha fazlasını istiyorum... yoksa benim için zaten bir sıkıntı yok ayrıca eğer herşey beklediğim gibi yolunda giderse telefon üzerinden de amerika da iş yapabilmeyi umuyorum... zira amerikan hükümeti bir çok konuda çin mallarının ülkeye girişini zorlaştırmış durumda ve benim şuan çalıştığım yer fiber optik aksesuar üretimi yapan bir yer amerikada satış yapabilmem mümkün olacak tabi başlangıçta çok az ama 1 yıl içinde güzel birşeyler olabilir diye düşünüyorum.
-
gece gece dua ettim..içimden geldi :) olup biteni yaz ..sonu güzel sonçlanr umarım.