folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yurt Dışında Öğrenime Devam Etmek

Yurt Dışında Öğrenime Devam Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Hep dedim yine diyorum gelecek doğuda. 

Doğu daha üretgen ( kendi alanim için konuşuyorum  yani tasarım ) ancak batı kendini daha iyi pazarliyor bu bir gerçek. 

Doğuda fikir doğar, avrupada gelişir , amerikada satilir :)

Milletin gözü açılmadan tüyelim. Sen önden git ,yer kap  :)

İsin şakası, Uzak doğuyu araştir. Para işini şimdi bilmiyorum  ne alemde fakat amaç başlangıçsa bu da bir fikir. 

futurist tarafından 06/Ara/17 19:51 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Doğu daha üretgen ( kendi alanim için konuşuyorum  yani tasarım ) ancak batı kendini daha iyi pazarliyor bu bir gerçek. 

İsin şakası, Uzak doğuyu araştir. Para işini şimdi bilmiyorum  ne alemde fakat amaç başlangıçsa bu da bir fikir. 

hocam Batinin gelistirdigi teknolojiler ile bilgi doğuda dogar demen ibretlik olmus:))))

bu isin dogusu batisi yok, bilime onem verilen her yerde bilgi dogar gelisir.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Taiwan örneği sebebiyle bir parça hak veriyorum.

arbeit macht frei
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Cevaplar için teşekkürler. 

Fakat dayanılacak gibi değil harbiden . Ömrümün 4 senesi çöp dönüp bakıyorum okuldan ne öğrendim ye. En fazla öğretim görevlisi ismi öğrendim başka ne öğrendim bilmiyorum.

Ha bi ara arduino ile zorla ödev falan yaptırmışlardı bi onu öğrendim. Onda da devre tasarlamayı vs öğrendim zevkliydi sonra vazgeçtim. Elektronik bilgim olmadığı için. Koca 4 sene öğrendiğim harbiden mesleki anlamda hiçbir cacık yok.

@unbalanced , abi sıkıntı değil. Dil öğrenmek çok da zor olmasa gerek. Önümde 2 ay gibi bir süre var. Konuşabilecek kadar öğrenirim. Vizeler finaler genele kadar da orda kendimi öğrenene kadar yıpratırım diye düşünüyorum. Ana dil de de eğitim görebilirim hiç sıkıntı değil. Maddi anlamda biraz zora girerim. O da Freelance vs bir şekilde açığı kapatırım diye düşünüyorum. Zaten mezun olduktan sonra yapmak istediklerimi az çok biliyorsun. Araştırma yaparken bazen harbiden ingilizce bile yetersiz kalıyor. Adamlar bilimsel makaleleri hep kendi ana dilinde yazıyor. Bu konu da derin bir konu. Her neyse bir bakacağım abi dediğin gibi kyk vs bir şekilde gideceğim... Geri dönme gibi bir niyetim de yok. Askerlik falan ....

@futurist, bilmiyorum .Belki de ilk defa söylediğiniz bir şeye katılmıyorum. 

Ben bu doğu da hiç bir şey görmedim. Hocaları ama cidden kaliteli onda kimsenin hakkını yiyemem. Ama hepsi üniversiteye uymak zorunda. Adam kalkıp ekstra bir şey anlatamıyor. Sınıfın durumu ortada pek kimse kendini geliştirmiyor. Bir çoğu hala gülüp eğlenme derdinde. Ben baktıkça üzülüyorum harbiden. Yani ben bir çok kez gidip "Gelin toplanalım yarışmalara katılalım bir şeyler yapalım " dedim. Millet oralı olmadı. Birde hepsi kendisi içerisinde yarışta. Buna da anlam veremiyorum. Adam 2+2 nin 4 olduğunu bildiği halde bilmiyorum diyor. Bilgisini mezara götürecek çok kişi var. Sanki bir tek kendileri biliyormuş gibi davranıyorlar. Kimse oralı dahi olmuyor. 

Elbette bende anamın karnında öğrenmedim. Eksiğim çokça fazla. Ben çok iyiyim gibi bir algı olmasın. Durum böyle. Bu benim gördüğüm.

Sınıftaki bazı düşünceler şu şekilde " Mühendis  diplomasını alayımda bir firma da mühendis olarak çalışırım" .

Ne diyebilirsin ki ? 

Yazık. Bence bu cümleleri kurarken bir daha düşünün. Yada doğru cümle şu olsa gerek.

Doğunun hocaları batıda olsaydı şuan batıdaki çoğu üniversite muhteşem derecede proje vs çıkarırdı.

Batının öğrencileri doğuda olsaydı doğu türkiyenin teknoloji bölgesi olurdu.

Fırat üniversitesinde okuyorum. Eminim ki bu üniversitedeki çoğu hoca sadece derse girmek için derse geliyor. Öğrenciler bir şey yapmıyor çünkü.

Yalvaran adam var ya derste. Siz proje yapmaya başlayın ben yardımcı olacağım size. Maddi manevi destek olacağım diye hoclarım var ya.

Ama kimsenin daha bu güne kadar bir şey yaptığını görmedim. Hepsi kendi sınıfı ile yarış içerisinde. 

Bu benim düşüncelerim. Bunun cefasını da ben çekiyorum herhalde.

Uzak doğu olabilir fark etmez gideyim de kendimi geliştireyim yeterli. 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

gereksiz yere abartiyorsun hocam bence.. Bak ben akademik hayatimi özetleyeyim.. Bizim bölümde de 1 yil hazirlik vardi, ben bir dönem okudum ve sikici geldi ve hazirligi biraktim baska bir sehre gittim. Diger sene hazirlik muafiyet sinavina girip gectim ve bölüme basladim. Ancak senin gördügün seyleri ben de yasadim hem de cok daha fazla ilerisini. Cünkü ben daha üniversiteye baslamadan önce iyi derecede elektronik ve yazilim bilgim vardi ve okul gercek anlamda bana bir sey katmadi cünkü gösterilen seylerin cogunu zaten daha derinlemesine biliyordum. O yüzden okulu erken bitirmek icin üstten ders almaya basladim, bizim okulda yaz okulu olmadigi icin baska bir üniversitenin yaz okulundan bile üstten ders aldim sirf 1 dönem ya da 1 yil erken bitirme adina.. Ama o yaz okulunda biriyle tanistim, erasmus ile polonya'ya gitmis. Acayip imrendim, ingilizcesi falan baya iyiydi ben de heves ettim tabi.. Ve okudugum sehre gittikten sonra direk erasmus'a basvurdum.

Yaz icin erasmus yogunlastirilmis program vardi yunanistan'da. Once ona katildim (ilk yurtdisi tecrübem buydu), o sinavdan sonra bi de erasmus ögrenim hareketliligine basvurdum ve 1 yil da cek cumhuriyeti'nde okudum. Daha sonra tekrar döndüm (4. sinif olmustum), bir dönem daha türkiye'de kalkip 4. sinifin 2. dönemi yine erasmusla bu sefer staj hareketliligiyle gittim.. Zaten dersleri üstten aldigim icin bir iki dersim vardi. Bitirme tezini de 4. sinifin ilk dönemi bitirme calismasi 1 ve 2 yi, 3 hafta icinde tamamladim, daha sonra hocaya makale yazip bitirdim :) 

Daha sonra türkiye'ye döndüm ve bir sinif arkadasimla yüksek teknolojili bir ürün gelistirmek icin kosgeb'e basvurduk. Sagolsun @Kaan arkadas bize botun teknik cizimlerini yapti.. Ürünün fiyatini pahali bulan kurul, fiyati düsürüp 4 ay sonra tekrar gelmemizi söyledi. Halbuki cok pahali degildi, ama onlarin vizyonu basmadigi icin biz de eli bos döndük tabi ben dedim o kadar ugrastik bu projenin planlarini yapmak icin daha da gelmem. Sonra y.disina gitmeye karar verdim. Daha önce isvicre'den bir arkadasla zaten tanisiyordum, daha önce isvicre'ye gelmemi tavsiye etmisti ama benim okuma gibi bir planim yoktu ama bu kosgeb hüsranindan sonra karar verdim gitmeye ve basvurumu yaptim, ilk basvurumu hocalar kabul etti ama sekreterlik reddetti, cünkü gec basvurmusum ve vize yetismez diye red yedim.O ara bi firmada calismaya basladim ve daha sonra diger dönem icin tekrar basvurdum (ilk günü),o sürec bile 3 aydan fazla sürdü ve isvicre'ye dersler basladiktan 2 hafta sonra ancak gidebildim.

Yüksek lisansi yaparken yazilim alaninda is bulup calismaya basladim ve mezun olduktan sonra da ayni yerde hala calismaktayim..

Biraz kisisel seyler yazdim ama belki sana ya da birilerine bir seyler anlatir düsüncesiyle yazdim. Suan iyi kötü bir yerdesin ve sonu net olarak belli olmayacak mecralara atilma. Ortalamani 3 ün altina düsürme, eger cok iyi bir üniversitede (ETH Zürich gibi) okumak istiyorsan da 3.5 un altinda olmasin. Cok sikildiysan erasmus ile 1 yil disarda okuyup mezun olabilirsin ama bitirme calismasini da bi sekilde ayarlaman lazim. Benim sinif arkadaslari erasmusla gittigi yerden yapmislardi bitirme calismasini. Daha sonra da direk yüksek lisansa basvurursun. Freelancer olarak calismak da kurtarmayabilir. Mesela ben türkiye'de birine freelance olarak calismis olsam, sadece burda kiraya ödedigim para türk parasiyla 5500 tl civari.. O yüzden gecinmek pek mümkün olmazdi freelance olarak calismakla. O yüzden gittigin ülkenin sartlari da önemli.

Yabanci ülkeye giden birine acil yapmasi gerektigini düsündügüm 2 tavsiyem var. 

1- Kesinlikle o ülkenin dilini ögrenmek ama kesinlikle, cünkü bu hemen hemen bütün kapilari acacaktir

2- Alaniniz neyse o alanda ücretsiz bile olsa bir iste baslamak. Cünkü yurtdisinda, staja cok önem veriyorlar.Türkiye'deki gibi dandik staj olaylari yok. Bizim firmamizda da bir kac stajyer var, türkiye'deki bir cok yazilim mühendisine sapka cikarttirirlar.. 

Velhasil kelam, düsünmeden fevri hareketlerle yanlis kararlar verip kendine yillarian ziyan etme. Benim mantigim okurken suydu "üniversite sana bir sey katmaz, kendi kendini gelistirmen gerek". O yüzden ben kendi basima bi seyler yapmaya calisiyordum, cogu zaman siniftakilere falan ders veriyordum vs. Bazen hocalarla konusup derse gelmeme konusunda ikna etmeye calisiyordum :) Hocalarla aram genelde iyi oldugu icin pek sikinti cekmedim. Kendini gelistir, eger yurtdisi düsünüyorsan ciddi anlamda, suan yabanci dilini gelistirmeye bak, ondan sonra baska bir dil ögren. Bunun getirisi de cok fazla olur. O zaman zaman bosa gecmis olmaz hocam. Türkiye'de kurs fiyatlari da gayet uygun. Varsa okulunda secmeli yabanci dersler al vs.

Tavsiyelerim bunlar. Umarim her sey yolunda gider senin icin :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

bence de gereksiz yere abartiyorsun, kardesim. 

Ogrenmeye hevesliysen, yurtdisina lisansustu programlarina basvur. Zaten kabuluydu, vizesiydi, 1 seneden fazla suruyor. O aralikta lisansini tamamlarsin, 2-3 ay sonra guz donemine master (ve hatta doktoraya) baslayabilirsin. 

Ama simdiden belirteyim, egitimde odev yapmaktan, ayni seyleri tekrar tekrar okumaktan, baskidan sikiliyorsan, cok yanlis istikamettesin :) Yurtdisi kurtulusun degil, belan olabilir. Yagmurdan kacarken, doluya tutulabilirsin.

All I need is a possibility.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

gereksiz yere abartiyorsun hocam bence.. Bak ben akademik hayatimi özetleyeyim.. Bizim bölümde de 1 yil hazirlik vardi, ben bir dönem okudum ve sikici geldi ve hazirligi biraktim baska bir sehre gittim. Diger sene hazirlik muafiyet sinavina girip gectim ve bölüme basladim. Ancak senin gördügün seyleri ben de yasadim hem de cok daha fazla ilerisini. Cünkü ben daha üniversiteye baslamadan önce iyi derecede elektronik ve yazilim bilgim vardi ve okul gercek anlamda bana bir sey katmadi cünkü gösterilen seylerin cogunu zaten daha derinlemesine biliyordum. O yüzden okulu erken bitirmek icin üstten ders almaya basladim, bizim okulda yaz okulu olmadigi icin baska bir üniversitenin yaz okulundan bile üstten ders aldim sirf 1 dönem ya da 1 yil erken bitirme adina.. Ama o yaz okulunda biriyle tanistim, erasmus ile polonya'ya gitmis. Acayip imrendim, ingilizcesi falan baya iyiydi ben de heves ettim tabi.. Ve okudugum sehre gittikten sonra direk erasmus'a basvurdum.

Yaz icin erasmus yogunlastirilmis program vardi yunanistan'da. Once ona katildim (ilk yurtdisi tecrübem buydu), o sinavdan sonra bi de erasmus ögrenim hareketliligine basvurdum ve 1 yil da cek cumhuriyeti'nde okudum. Daha sonra tekrar döndüm (4. sinif olmustum), bir dönem daha türkiye'de kalkip 4. sinifin 2. dönemi yine erasmusla bu sefer staj hareketliligiyle gittim.. Zaten dersleri üstten aldigim icin bir iki dersim vardi. Bitirme tezini de 4. sinifin ilk dönemi bitirme calismasi 1 ve 2 yi, 3 hafta icinde tamamladim, daha sonra hocaya makale yazip bitirdim :) 

Daha sonra türkiye'ye döndüm ve bir sinif arkadasimla yüksek teknolojili bir ürün gelistirmek icin kosgeb'e basvurduk. Sagolsun @Kaan arkadas bize botun teknik cizimlerini yapti.. Ürünün fiyatini pahali bulan kurul, fiyati düsürüp 4 ay sonra tekrar gelmemizi söyledi. Halbuki cok pahali degildi, ama onlarin vizyonu basmadigi icin biz de eli bos döndük tabi ben dedim o kadar ugrastik bu projenin planlarini yapmak icin daha da gelmem. Sonra y.disina gitmeye karar verdim. Daha önce isvicre'den bir arkadasla zaten tanisiyordum, daha önce isvicre'ye gelmemi tavsiye etmisti ama benim okuma gibi bir planim yoktu ama bu kosgeb hüsranindan sonra karar verdim gitmeye ve basvurumu yaptim, ilk basvurumu hocalar kabul etti ama sekreterlik reddetti, cünkü gec basvurmusum ve vize yetismez diye red yedim.O ara bi firmada calismaya basladim ve daha sonra diger dönem icin tekrar basvurdum (ilk günü),o sürec bile 3 aydan fazla sürdü ve isvicre'ye dersler basladiktan 2 hafta sonra ancak gidebildim.

Yüksek lisansi yaparken yazilim alaninda is bulup calismaya basladim ve mezun olduktan sonra da ayni yerde hala calismaktayim..

Biraz kisisel seyler yazdim ama belki sana ya da birilerine bir seyler anlatir düsüncesiyle yazdim. Suan iyi kötü bir yerdesin ve sonu net olarak belli olmayacak mecralara atilma. Ortalamani 3 ün altina düsürme, eger cok iyi bir üniversitede (ETH Zürich gibi) okumak istiyorsan da 3.5 un altinda olmasin. Cok sikildiysan erasmus ile 1 yil disarda okuyup mezun olabilirsin ama bitirme calismasini da bi sekilde ayarlaman lazim. Benim sinif arkadaslari erasmusla gittigi yerden yapmislardi bitirme calismasini. Daha sonra da direk yüksek lisansa basvurursun. Freelancer olarak calismak da kurtarmayabilir. Mesela ben türkiye'de birine freelance olarak calismis olsam, sadece burda kiraya ödedigim para türk parasiyla 5500 tl civari.. O yüzden gecinmek pek mümkün olmazdi freelance olarak calismakla. O yüzden gittigin ülkenin sartlari da önemli.

Yabanci ülkeye giden birine acil yapmasi gerektigini düsündügüm 2 tavsiyem var. 

1- Kesinlikle o ülkenin dilini ögrenmek ama kesinlikle, cünkü bu hemen hemen bütün kapilari acacaktir

2- Alaniniz neyse o alanda ücretsiz bile olsa bir iste baslamak. Cünkü yurtdisinda, staja cok önem veriyorlar.Türkiye'deki gibi dandik staj olaylari yok. Bizim firmamizda da bir kac stajyer var, türkiye'deki bir cok yazilim mühendisine sapka cikarttirirlar.. 

Velhasil kelam, düsünmeden fevri hareketlerle yanlis kararlar verip kendine yillarian ziyan etme. Benim mantigim okurken suydu "üniversite sana bir sey katmaz, kendi kendini gelistirmen gerek". O yüzden ben kendi basima bi seyler yapmaya calisiyordum, cogu zaman siniftakilere falan ders veriyordum vs. Bazen hocalarla konusup derse gelmeme konusunda ikna etmeye calisiyordum :) Hocalarla aram genelde iyi oldugu icin pek sikinti cekmedim. Kendini gelistir, eger yurtdisi düsünüyorsan ciddi anlamda, suan yabanci dilini gelistirmeye bak, ondan sonra baska bir dil ögren. Bunun getirisi de cok fazla olur. O zaman zaman bosa gecmis olmaz hocam. Türkiye'de kurs fiyatlari da gayet uygun. Varsa okulunda secmeli yabanci dersler al vs.

Tavsiyelerim bunlar. Umarim her sey yolunda gider senin icin :)

Abi çok teşekkürler düşüneceğim. Fakat gitmek istiyorum ciddi anlamda.  Maddi anlamda eğer sıkıntım olmazsa inşaAllah gideceğim abi. Dert değil ben bir şey olacağını sanmıyorum. 

@mizahi , hocam ödevleri yaparken dil öğrenrim. Oranın da banabir şey katmayacağını biliyorum. Ya şuan bir işim falan olsa biraz da sermayem okumaya da çok niyetli değilim açıkçası. Bitirirm bir şekilde.

Bakalım sonuç e gösterecek :) 1-2 haftaya kadar net bir şey olur kafamda.

MhmdAlmz tarafından 06/Ara/17 22:16 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

@MhmdAlmz , insan heryerden, herkesten birsey ogrenir. Her zaman salt information almiyorsun egitimde. Cesitli bakis acilari ogreniyorsun, alternatif dusunce tarzlari, analitik dusunme, multitask yasama, zamani planlama ogreniyorsun. O yuzden alicilari hicbir zaman kapatmamak lazim. 

Konuyu guncelle bakalim, karar verince. Merak ettim ne yapacaksin :)

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

bu arkadaşa biri denkliğin önemini anlatsın pek umursamadı

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı

bu arkadaşa biri denkliğin önemini anlatsın pek umursamadı

Araştırayım hocam ne kızıyorsun :)

Toplam Hit: 3568 Toplam Mesaj: 31
eğitim lisans yurtdışı