folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurt Dışında Üniversite ‘De Nasıl Okurum? (Lisans Mezunuyum)

Yurt Dışında Üniversite ‘De Nasıl Okurum? (Lisans Mezunuyum)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

cordelian bunu yazdı:
    -----------------------------
    Cemaate bulasma alayi yalan.bu dunyada hicbir insan cikar olmadan bir insanin pesinden bukadar kosmaz

Diğer tarafa yatırım? :)

GoLgee bunu yazdı:

Ustam Şu AGH yani Avrupa Gönüllü Hizmeti Bir Araştır İstersen :)

Avrupa Gönüllü Hizmeti'ni yaparken hiçbir şekilde okuluna (üni. vs 'eğer varsa proje kapsamındaki dil okulu hariç') devam edemezsin.

baron_27 bunu yazdı:

peki yüksek lisans lla birlikte dil,

yada sdece dil eğitimine ne kadar para gider ? bilen gören duyan ?

Hocam soruların kesin değil. Sorularını biraz daha ayrıntılı sorsan?
    İngiltere için:
    Öncelikle sadece Türkiye vatandaşlığın varsa y. lisans ücreti üniversitede 10000 pound civarından başlar.
    Kolejde 5000 pound civarından başlar.
    Tabi istediğin bölüm de önemli, bu ücret üniversiteden üniversiteye göre değişir. Ben ortalama fiyatını yazdım, güncel ücretleri üni. nin sitesine bakarak elde edebilirsin.

Dil okulu, araya şirket katmazsan 6 aylık 750-800 pound tan başlar.
    (Avrupa birliğine üye bir ülkenin vatandaşlığı varsa 9 aylık 350-400 pound a dil okulu tavsiyesinde bulunabilirim)
    Ek olarak kütüphanelerde gruplar oluşturularak haftada 1-2 gün verilen ücretsiz dil kursları mevcut.
    Bazı kolejler Avrupa birliği fonlarından yararlanarak ücretsiz dil eğitimi de verebilmekte (AB üyeliğin olmalı - ya da ağzın laf yapmalı).
    Bunun haricinde Home Office Londra'da yaşamak için aylık 800 pound gider diyor, eğer bir yerde çalışmayacaksan, rahatına düşkünsen, alışverişi seviyorsan ve o memleketi biraz da gezmek görmek istiyorsan bu para gider.

Kolay gele...

Ücretsiz kalmak istiyorsan:
    "Homeless service list" denen bir kitapçık vardı, onu araştır :)

vatandaşa kafam girsin!..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Bolvadinli bunu yazdı:

İnşaat Mühendisiyim, gecen bir müşterim aklımı bulandırdı, müşterim dil öğenmeye yurtdışına gidiyor (bildiğim kadaıyla lise mezunuymuş o zmn ) orada dille beraber dış ticareti okuyor, şimdi küçük bir ofisinde adam ithalat ve ihracatlara aracılık ediyor.

Banada ısrarla yurt dışına gitmemi tavsiye etti, nasıl giderim? ben orada dille beraber inşaat mühendisliği diploması da almak istiyorum, şartlar oluşursa orada kalırım, bu konuda bana tavsiye edeceğiniz HERŞEYE ihtiyacım var....

NOT: burada vergi kaydım var, İnşaat mühendisliği ve mütehatlik işleri yapıyorum, vergi altına girdiğim bu defterler atıl vaziyette değil, her iki işte de faaliyetim kemndi çapımda devam ediyor. Vergi kaydının olması ve işlemesi yurt dışına çıkmak için bir avantaj diye duymuştum ek bilgi olarak yazayım.

Abi öncelikle aynı tarz hayalleri olan bir meslektaşın olduğumu belirteyim.

1) Dil okulu konusunda fikrim yok lakin lisans yada y.lisans yapmak istiyorsan en az ingilicen bazı ulkelerde de o ülkenin dilini bilmen gerekiyor(almanya mesela)

Benim bu konuda tavsiyem burada çalışmaya devam ederken ingilizceni çıkarabileceğin maksimum seviyeye çıkar, yurtdışına dil için gitsen de orada da pratik yapar, akıcı konuşmaya geçersin.

2) Abi elinde diploman var, gittiğin ülkede akredite olabilmek adına bence 3-4 yıl lisans eğitimini yenilemek yerine bir yüksek lisans yapman. Diploma notun yeterliyse neredeyse giremeyeceğin okul yok. Benm bu alanda kişisel amacım, İskandinavya ya gitmek. Fakat mesleğimizin boktan tarafı oralarda dalların çok ve çeşitli olmaması. Kıyı liman, malzeme, hidrolik ve earth engineering alalnlarında master programı çok fakat biraz google mesaisi yapman lazım.

3) Yok ben yenşden lisans kasıcam diyosan finlandiya-norveç gibi ülkelerde ücretsiz. Civil değil de construction eng. secersen çok daha kolay. Benm değişim öğrencisi olarak gittiğim okul, basvurması falan kolay, giriş sinavı baya basit, bir incele istersen. www.hamk.fi

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
Toplam Hit: 3176 Toplam Mesaj: 13