folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurt Dışında Üniversite Eğitimi.

Yurt Dışında Üniversite Eğitimi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek

Merhaba müridler.

Bu konuyu açmıştım, görmüş olabilirsiniz.

http://www.tahribat.com/Forum-Yeni-Zelandada-Yasam-191893/

Kısaca yıllardır Yeni Zelanda'da okumak, yaşamak hayalim var. Ancak baktığım okulların ücreti çok yüksek geldiğinden başka seçeneklere yönelmek istiyorum .

Ama ne yapabileceğim, nerelere gidebileceğim konusunda pek fikrim yok, dolayısıyla bu konudaki tecrübeli, bilgili müridlerden fikirlerini bekliyorum.

Özellikle baktığım 2-3 kriter var, onları yazayım ben.

1-) Eğitim dili ingilizce olmalı, ülkede konuşulan dilin de ingilizce olması önemli, ana dili ingilizce değil ama herkes ingilizce konuşabiliyor derseniz o da uygundur.

2-) Eğitim ücreti yıllık 8 bin lirayı geçmemeli ( mesela norveç'te daha ucuz ama çok pahalı bir ülke olduğundan acısını çıkartıyor :) ( yaşam ücretleri de yıllık gene 10bin falan uygundur, daha yüksekler için de çalışma veya burs imkanı varsa yazabilirseniz sevinirim. )

3-) Okumak istediim bölüm, 3-4 yıllık, Cyber Security, Network Security, Computer Forensics & Security, System Security gibi bölümler. Şuan aktif olarak ingilizce eğitim ile 4 yıllık bilgisayar'dayım. 1. sınıf bitmek üzere.

Türkiye'de bayağı sıkılmış, bunalmış durumdayım. Artık gitmek istiyorum, çevremde gördüğüm çoğu kişide de böyle bir durum var zaten. Tbt'de de birçok mürid bu durumu konuştu zaten. Sizce gidilebilecek ingilizce eğitimli, yıllık masrafı maksimum 20bin lirayı geçmeyecek, yaşanabilecek bir ülke varmıdır ?

Sizlerden de gittiğiniz, tecrübe ettiğiniz yerler hakkında yorumlarınızı bekliyorum müridler, yurtdışında eğitim gören baya mürid var diye biliyorum.

Şimdiden tüm yorumlar için teşekkürler, benim için önemli bir konu.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sana çok kıyak bir önerim olacak, bu olayı çoğu kişi bilmiyor :)

madem bilgisayar müh. okuyorsun, erasmus için hazırlık yap ve hangi ülke ve okula gitmek istiyorsan onu seç. okulunun erasmus koordinatörüne sorarak hangi üniversitelerle anlaşmaları olduğunu öğrenip seçimini yap.

sonra erasmus ile git 1 yıllığına. gitmeden önce de mümkün mertebe üstten ders alarak az derse sahip ol (özellikle gideceğin üniversitedeki müfredatı göz önüne alarak seçimini yap)

erasmusa gittikten sonra, 2. dönem oradaki koordinatınla konuşup free mover olmak istediğini söyle. işte anahtar kelime bu. erasmus ile giden bir öğrenci "isterse" ve uygun görülürse freemover olarak o ünivrsitede eğitimine devam edip o okuldan mezun olabilir. bunun tek dezavantajı var, kendi üniversitenden kaydın silinecek ya da donduracaksın ama hiç önemli değil, sonuçta bir AB ülkesi üniversitesinden mezun olacaksın. Bu sayede şuan harcadığın emek ve yıllar boşa gitmemiş olacak, orada eğitim zaten 3-3.5 yıl sürüyor genelde (bachelor) derslerini muaf saydırarak erasmus haricinde 1-1.5 yıl okuyarak oradan mezun olabilirsin.

üniversitenin anlaştığı okullarla da iletişime geçip free mover olayını sorabilirsin, anadili ingilizce olan okulları tercih edebilisin. ya da batı avrupadaki bir ülkeyi seçerek ingilizce sıkıntısını yok edersn. çünkü batı avrupa ülkelerindeki insanların geneli ingilizceyi çok iyi bilir. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

1) Müridin dediği gibi en mantıklısı Erasmus bu durumda. Ortalama, ing. sınavı ve mülakatı değerlendirilecek. Anlaşmalı olan ülkeleri öğren ve ona göre seçim yap. Şimdiden gideceğin yerdeki hocalara mail at hatta.

2) ÖSS sınavına gir, Avusturya Viyana Üni.' de 600€/dönem. Derslerini saydırma konusunda bilgim yok...

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    break bunu yazdı

1) Müridin dediği gibi en mantıklısı Erasmus bu durumda. Ortalama, ing. sınavı ve mülakatı değerlendirilecek. Anlaşmalı olan ülkeleri öğren ve ona göre seçim yap. Şimdiden gideceğin yerdeki hocalara mail at hatta.

2) ÖSS sınavına gir, Avusturya Viyana Üni.' de 600€/dönem. Derslerini saydırma konusunda bilgim yok...

benim arkadaş türkiyede lisans okudu sonra salzburg daki üniversiteye başvurdu ve kabul edil ve bazı dersleri muaf saydırdı. Ama eğitim almanca oluğu için şimdi almanca hazırlık okuyor. bittikten sonra tekrar lisans okuyacak. Maalesef lisansa başvurduğu için.. Aynı üniversiteye ben de başvurdum lisansa, kabul edildim ama gitmedim. Çünkü başka bir ülkedeki üniversitede master a kabul edilmiştim. Belki salzbur için de master a başvurabilirdim ama ben zaten master sanıyordum meğer lisans düzeyine kabul edilmişim.

dil okulu için 370 euro ödüyor sanırm dönemlik, yeni bir yasa çıktı artık AB ülkelerindeki tüm harçlar dönemlik 700 euro oldu. Ya da o civarı bir şey. Sabit yaptılar yani. Arkadaşın gittiği okul daha önce ücretsizmiş ama şimdi lisans için dönem başı 700 euro istiyorlar dedi.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

Bulgaristanda oku derdim ama malesef ki Türk Lirasının değeri inanılmaz şekilde düştü bu yüzden artık orada da okunmaz. Euro'da ülkemizde uçtu gitti pahalıya kaçar ama istersen yinede bi düşünebilirsin. Ben 5 sene okudum Bulgaristanda yıllık okul 3.500 euro. 

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

sana çok kıyak bir önerim olacak, bu olayı çoğu kişi bilmiyor :)

madem bilgisayar müh. okuyorsun, erasmus için hazırlık yap ve hangi ülke ve okula gitmek istiyorsan onu seç. okulunun erasmus koordinatörüne sorarak hangi üniversitelerle anlaşmaları olduğunu öğrenip seçimini yap.

sonra erasmus ile git 1 yıllığına. gitmeden önce de mümkün mertebe üstten ders alarak az derse sahip ol (özellikle gideceğin üniversitedeki müfredatı göz önüne alarak seçimini yap)

erasmusa gittikten sonra, 2. dönem oradaki koordinatınla konuşup free mover olmak istediğini söyle. işte anahtar kelime bu. erasmus ile giden bir öğrenci "isterse" ve uygun görülürse freemover olarak o ünivrsitede eğitimine devam edip o okuldan mezun olabilir. bunun tek dezavantajı var, kendi üniversitenden kaydın silinecek ya da donduracaksın ama hiç önemli değil, sonuçta bir AB ülkesi üniversitesinden mezun olacaksın. Bu sayede şuan harcadığın emek ve yıllar boşa gitmemiş olacak, orada eğitim zaten 3-3.5 yıl sürüyor genelde (bachelor) derslerini muaf saydırarak erasmus haricinde 1-1.5 yıl okuyarak oradan mezun olabilirsin.

üniversitenin anlaştığı okullarla da iletişime geçip free mover olayını sorabilirsin, anadili ingilizce olan okulları tercih edebilisin. ya da batı avrupadaki bir ülkeyi seçerek ingilizce sıkıntısını yok edersn. çünkü batı avrupa ülkelerindeki insanların geneli ingilizceyi çok iyi bilir. 

vaq çakallığa bak :)

Oradaki ünversitede sayılacak dersleri önceden öğrenme şansı varmıdır acaba?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

aslında bunu sende yapabilirsin.

mesela dersin adı ne programlama dilleri. bunun ECTS nedir (türkçe de AKTS diye avrupa ortak katsayısı gibi bi anlamı var) buna bakılıyor. Mesela o dersin ECTS si 5 her iki üniversitede burası OK. ondan sonra ders içeriklerine bakıyorlar. Bu içeriklerdeki konu uyumlarına bakılıyor ve %80 uyumlu ise kabul ediliyor. (%80 sayısından emin değilim ama nedense öyle bir sayı hatırlıyorum)

ECTS hesaplanırken, haftalık ders saati gibi kriterler göz önüne alındığı için, onları hesaba katmaya gerek yok. 

Erasmus Koordinatoru bunu en iyi şekilde yapıyor zaten. Gerekli bilgileri ondan öğrenebilirsiniz, nasıl karşılaştırılma yapıldığına dair. Tabii bunu karşı üniversite yapacak sizin için ve ona göre belirlenecek.. 

Mesela ben burada yüksek lisans yaparken tüm derslerim sayıldı yani bachelor dersi almama gerek görülmedi. Ama makedonyadan gelen bir arkadaşa bu dönem zorunlu 3 tane lisans dersi vermişler çünkü müfradatı falan uymadığı için. O da yüksek lisans yapıyor ama bu dönem 3 tane de lisans dersi alıyor.. Gibi..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

benim ders işleri çok karışık hocam ya. Ben DGS ile geçiş yaptığım için lisans derslerimin 12 tanesinden muaf sayıldım filan.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tamam sıkıntı yok hocam, transkriptini vereceksin ve "resmi onaylı" ders içeriklerini vermen gerek. onlar o şekilde bakacaklar.. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

şöyle bir şansım var ben aslında mezun durumuna geldim sayılır. eğer derslerde sorun olmazsa önümüzdeki sene ilk dönem tüm derslerim bitmiş olacak. Ancak böyle bir imkan olursa 1-2 ders bırakıp. 1 tanesini erasmusda alıp diğerinide kaldığım okulda alsam direkt olarak diplomayı alırmıyım acaba?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

son senede olmuyor bu iş hocam. Erasmusta zorunlu dersleri seçmek zorunda değilsin. Yani 2 dersin kaldı diyelim, bu 2 dersini dahi seçtirmezsin. Hocayla konuşursun onlar ayarlar.. Orada okursun işte az ders alırsın, bittikten sonra, freemover olarak başvurursun eksik derslerin varsa bi dönem okursun ve diplomayı o şekil alabilirsin. Ama biraz riskli görünüyor şimdi bu durum. Eğer kesin erasmus a gideceksen oradaki hocalara sorarsın free mover olma şartlarını.

Ama madem bitiriyorsun bence böyle katekullelere gerek  yok. Bunun yerine yüksek lisans yapmayı dene daha iyi olur. 

Toplam Hit: 1477 Toplam Mesaj: 12