Yurt Dışındaki Bir Bilgisayara Bağlanarak İnternet Hızını Artırmayı Bilen Mürit
-
selamlar tahribat ailesi
Şimdi olayı tam olarak bilmediğim için başlıkta yanlış olmus olabilirm.Bir arkadaştan duydum yurtdısından bir bilgisayara baglanarak interneti 100 kat hızlı yapabiliyormus.Şimdi hacı tabi bende merak etdım bunu tahribatta yapan varmıdır bunu nasıl oluyor filan anlatabilirmi merak ettım hacı...
-
duzenleme:
olayı 7-19 anlattı anladım.
-
misal senin hizin 1mbit benimki 100mbit
planzero'da benim pc'ye baglanip yapmak istiyordu bunu :)
benim bilgisayarimda sana bir uyelik aciyorum oraya girip kendi seylerini benim hard disk'ime indiriyorsun bende sana yolluyorum :)
ama planzero upload etmek icin kullanmak istiyordu, yani eger kendi pc'ne alacaksan yine yavas olacak internet hizin. veya benden isticeksin yollucam :)
-
Opera turbo kullan.. bu söyledigin prensibe göre calısır ve nette hem hızlı hemde sansürsüz dolasırsın..
-
7-19 bunu yazdı:
-----------------------------
misal senin hizin 1mbit benimki 100mbit
planzero'da benim pc'ye baglanip yapmak istiyordu bunu :)
benim bilgisayarimda sana bir uyelik aciyorum oraya girip kendi seylerini benim hard disk'ime indiriyorsun bende sana yolluyorum :)
ama planzero upload etmek icin kullanmak istiyordu, yani eger kendi pc'ne alacaksan yine yavas olacak internet hizin. veya benden isticeksin yollucam :)
-----------------------------anladım olayı hacı :)
-
meco bunu yazdı:
Opera turbo kullan.. bu söyledigin prensibe göre calısır ve nette hem hızlı hemde sansürsüz dolasırsın..
-----------------------------opera ıle bunu yapacagımıza emınmısın hacı :)
-
piratekadir bunu yazdı:
meco bunu yazdı:
-----------------------------opera ıle bunu yapacagımıza emınmısın hacı :)
-----------------------------bunu ne zamandan beri millet kullanıyor ama Türkiye'de halen pek bilinen bir sey degil, bizde takım tutar gibi tarayıcı tutuldugu icin bazı seyler bilinmiyor.. mesela gercek anlamda hackerlar özellikle rus hackerlar hep Opera kullanır sonra Cin'deki internet sansürü bile Opera ile asılıyor cinliler tarafından vs vs vs...
linki okuyun: http://privacy.cyber-rights.org.tr/?p=944
-
@meco
İnternet hızlanma senın baglantı hızınla olur opera fırefox farketmez.. operadaki turbo özelliği resim cozunurluklerını dusurerek hızlı baglanmaya sebep olur ve kotadan da tasarruf etmiş olursun... dosya indirmeye kalk bakalım hızlı indirebilcen mi.. bende sıkı bir opera kullanıcısıyımdır ama yanlıs biliyorsun..
-
_Dert_ bunu yazdı:
@meco
İnternet hızlanma senın baglantı hızınla olur opera fırefox farketmez.. operadaki turbo özelliği resim cozunurluklerını dusurerek hızlı baglanmaya sebep olur ve kotadan da tasarruf etmiş olursun... dosya indirmeye kalk bakalım hızlı indirebilcen mi.. bende sıkı bir opera kullanıcısıyımdır ama yanlıs biliyorsun..
-----------------------------resim çözünürlüklerini düşürür + sayfayı başka bir sunucu üzerinden açar proxy mantığı.
-
Yok öyle bir şey inanma senin veri alış-veriş hızın belli isterse karşıdaki bilgisayar saniyede 100.000 TB veri indirsin göndersin senin işine yaramaz,
-
_Dert_ bunu yazdı:
@meco
-----------------------------nette sörf hızı ile download hızı aynı sey degildir, ben download hızınızı yükseltir yada arttırır demedim ki.. nette daha hızlı sörf yapabilecegini ve sansürleri asabilecegini söyledim..
konuyu acan kisinin aradıgı "baska bir bilgisayardan baglanma" olayının oldugunu söyledim..