Yurt Dışından Alışveriş Yapıcam Yardım
-
music123.com adlı siteden elektro gitar alıcam. fiyatlar türkiyeye göre yarı yarıya. ben bu gitarı aldığımda ne kadar vergi öderim ne kadar kargo öderim ne kadar sürede gelir? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
-
nasıl bileniniz olmaz anlamadım
-
Kargo fiyatı firmadan firmaya değişiyo ama 100 dolardan aşağı olcağını sanmıyorum. En az 2 haftada gelebilirse gelir. Gümrükte sorun çıkabilir. Sitenin kendisiyle konuşsan daha mantıklı.
-
xylgn_ bunu yazdı:
-----------------------------
music123.com adlı siteden elektro gitar alıcam. fiyatlar türkiyeye göre yarı yarıya. ben bu gitarı aldığımda ne kadar vergi öderim ne kadar kargo öderim ne kadar sürede gelir? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
geliş gidiş masrafı şu vergisi sonucu yine Türkiye deki fiyatının üstüne çıkar en iyisi burdan al o işlere hiç girme -
o gitarı işleyecekleri bi pasaport olmadığına göre alamazsın arkadaşım. Türkiye' ye sokamazsın. Aslında Türklere avrupada serbest dolaşım imkanı veren bi antlaşma varmış ama tabiki sadece kagit üzerinde.
-
Hangi gitar ?
-
fender standart telecaster mexico
türkiye fiyatı 650€ (kdv dahil)
yurtdışı fiyatı 499$
nerdeyse yarı yarıya ucuz. herşeyi maximumdan hesap edip vergiyide kargoyuda versem anfiyi filanda yurt dışından alınca baya bir karlı oluyor.
ben bir kaç yerde kargonun üzerine hediye filan yazıldığında vergi alınmıyor diye duydum daha önce e-bay den filan alışveriş yapanınız olmadı mı?
-
Ben e bay den dvd almıştım küçük olduğu için pek tuzlu bişey çıkmadı kargoya ne kadar verdiği hatırlamıyorum ama ups ile geldiğini hatırlıyorum.Gittigidiyorla ne kadar uğraştıysam ebaylede o kadar uğraşmıştım bi farkı yoktu.
Bu arada benim gitar burda ne kadar ucuzmuş lan içime oturdu
http://www.music123.com/Dean-Dimebag-Razorback-Two-Tone-Electric-Guitar-511939-i1147418.Music123
Edit: Ayrıca yeni hatırladım yurtdışından aldığınız ürünlerin adresine PTT yi gösterebilip gidip ordan alabiliyordunuz yanılmıyorsam, ucuza geliyordu.
-
eger satın alacagın site kargoya mali bildirirken evraktaki malın degeri kısmına 10 dolar dan dusuk bir fiyat ya da gift bildirirse gumrukte sorun olmaz yok gercek degerini yazarsa o zaman turkiyedeki fiyattan daha fazla bir miktara gelebilir
-
hoca gümrüğe girerse sıçtın türkiyeyle aynı parayı ödersinn eşdeğeri hesaplayıp senden alıyolar şirete mail at düşük göster başka türlü yaş
-
xylgn_ bunu yazdı:
-----------------------------100 euronun altı gümrük vergisinden muaftır kargo dahil 100 euro 1 euro dahi aşsa açarlar bakarlar ürüne sonra Tr fiyatına bakarak vergisini hesaplarlar bazı ürünler hiç girmez falan aç gümrük mevzuatını ok, gönderende önemlidir ayrıca gift olması sorun değil ama ticari ürün statüsünde olursa sorun olacaktır