Yurt Dışından İkinci El Eşya Almak
-
6 ayda dışarıda kalmalı kendince buna çözüm üretenlerde mevcut
hazreti google a danışırsan senin gibi düşünen bir çok kişi ve yazı mevcut
ben soruma cevap alamadım ama :S
-
MaviGozluDev bunu yazdıhocam sen ve araban aralıksız olarak 6 ay yurtdışında durduysanız, o 6 ay bitince Türkiye'ye arabanla giriş yapabilirsin 6 aylığına.
Ama burada 6 ayı doldurunca tekrar arabayla beraber yurtdışına çıkman gerekiyo. O araba veya başka bi araba ile tekrar Türkiye'ye giriş yapman için (DİKKAT:onu satıp başka bi araba alman bişeyi değiştirmiyo,araç üzerinden değil kişi üzerinden dönüyo olay) toplamda bi 6 ay daha yurtdışında kalman gerekiyo, tam 180 günü doldurunca tekrar bi 6 aylığın Türkiye'ye araba sokabilirsin.
Sen istediğin zaman dönersinde, arabayla dönmek için 6 ay zımbırtısı var.tesekkurler hocam.
@desti, konun up oluyo bu sayede. -
DestinatioN bunu yazdı
diyelimki ebaydan alıyoruz site görüntüsü ve site üzerinden verilen e faruta olabilir sanırım
ama gümrükte kesin olarak ikinci el fiyatı üzerinden mi vergi alnıyor o konuda eminmisin
eğer öyleyse almanyada otura dayıma malı aldırır ikinci el görünümü verdirip 3 de 1 fiyattan ebay.de ye ilan koydurur ve tr de 3.5 milyara satılan ürünü 2000 liraya almış olurum ve kendime postalatırım
hocam simdi ikinci el yani
kullanılmış eşyanın ıthalatı turkıye de
dış tıcaret müsteşarlğının izinine
tabıdır.bu ızın alındıktan sonra
turkıyede ihtisas gumruğu dediğimiz
gumruklerden yapilabilir .alacağın ürünün sıfır gümrük vergısı
yuzde kaç vergi yuzde kaç kdv dir bunu bilmek gerek pm ile detaylı sor bana. -
hacı abi dtm mi kaldı ekonomi bakanlığına geçti olay
bende dış ticaret okuyorum
mevzuat deilk deşik oldu son 2 yılda ( ama biz eski müfredatı görüyoz o ayrı )
nerde okuyon bu arada sen
sakarya deme sakın :D
edit: bu arada ben kişisel alımlardan bahsediom sen direk foreign trade ci olarak şirket gözüyle baktın bana :D
DestinatioN tarafından 27/Oca/13 03:01 tarihinde düzenlenmiştir