Yurtdışı Alışveriş Sınırı İki Katına Çıkıyor
-
ya aslinda bi telefon olsa, sim kart modülü ayrı olsa sadece
telefonu alsan bu şekilde sim kart modülünü 5/10 liraya burdan alsan taksan
-
obie bunu yazdı
Yurtdışından aliexpress,ebay,dx,banggood,dhgate,buyincoins vb. sitelerden alışveriş yapıyoruz.Tabii bu adamlar da mal değil,paket üstüne gerçek değreini veya içinde ne olduğunu yazmıyor.Şimdi biri açıklasın lütfen,gümrükteki adam nereden bilecek 150 euro üstünde değeri olduğunu ? Ya da içinde ne olduğunu ? İsterse sınır 1 euro olsun.Bugüne kadar aldıklarım yine sorunsuz geçecekti gümrükten.
Hocam gelen kargoyu açarak bakıyorlar kendi sistemlerinde yoksa googldan örnek fiyat bulup ona göre vergilendirme yapiyorlar sen 50$ bir drone aldın mesela adam buna baktı bu 50$ degil 100$ ediyor hemen vergiyi kitliyor birazda ordaki memura kalmiş olay sonra sen koş beşinden çogu kişi vergiyi ödeyip ugraşmiyor.
Bence güzel bir uyguluma vergi altına düşecek diye beklemekten çigerimiz soluyor.
Ama buraya yazıyorum bize faydası dokunacak birşey bu kesinlik ile değiştirmezler dolar dükseldi diye kotayi 60€ indirler demedi demeyin olursa beni hatırlarsınız.
-
AmoR bunu yazdıobie bunu yazdı
Yurtdışından aliexpress,ebay,dx,banggood,dhgate,buyincoins vb. sitelerden alışveriş yapıyoruz.Tabii bu adamlar da mal değil,paket üstüne gerçek değreini veya içinde ne olduğunu yazmıyor.Şimdi biri açıklasın lütfen,gümrükteki adam nereden bilecek 150 euro üstünde değeri olduğunu ? Ya da içinde ne olduğunu ? İsterse sınır 1 euro olsun.Bugüne kadar aldıklarım yine sorunsuz geçecekti gümrükten.
Hocam gelen kargoyu açarak bakıyorlar kendi sistemlerinde yoksa googldan örnek fiyat bulup ona göre vergilendirme yapiyorlar sen 50$ bir drone aldın mesela adam buna baktı bu 50$ degil 100$ ediyor hemen vergiyi kitliyor birazda ordaki memura kalmiş olay sonra sen koş beşinden çogu kişi vergiyi ödeyip ugraşmiyor.
Bence güzel bir uyguluma vergi altına düşecek diye beklemekten çigerimiz soluyor.
Ama buraya yazıyorum bize faydası dokunacak birşey bu kesinlik ile değiştirmezler dolar dükseldi diye kotayi 60€ indirler demedi demeyin olursa beni hatırlarsınız.
Ben ona pek ihtimal vermiyorum hocam.Her kargoyu dediğin gibi açıyorlarsa,bize gelmesi 1 sene falan sürer heralde.Bence ile göre baya çuvallayıp arabaya yüklüyorlar.Hem her kargoyu açıyolarsa telefonlar ya da yasak olan diğer ürünler de gelmezdi.Ayrıca ürünün gerçek fiyatına nereden bakıyorlar ? O da pek mantıklı değil.
-
asparagas bence
-
Suphelendikleri kargoyu aciyorlar. Satici fiyati dusuk yazsada gercek degerine bakip gercek degeri uzerinden vergi kesiyorlar. Cok oyle vergi odeyip alan oldu.
150 euroya cikarirlarsa elektronik urun siteleri basta olmak uzere tum yerli eticaret siteleri ciddi musteri kaybeder.
-
yurt dışı alışverişlerimiz ibne ptt calısanları yüzünden gelmiyorki iki katına cıksa ne yazar