Yurtdışından Dizüstü Getirme Hakkında
-
Arkadaşlar ebayda dizüstülerin fiyatlarını görünce şaşırdım özellikle Asus G1 ve G2 serilerinin almak istiyorum fakat gümrüğe takılma olayı varmı ? yada takılırsa kaç paradır ? bu konu hakkında bilgili olanların düşüncelerini bekliyorum.Ayrıca Amerikadan..
-
takılma olasılığı %99,9 dur ben IPod sokmaya çalıştım o alet bile takıldı, orjinal kutusunda bile değildi. binbir yalanla kurtardım paçayı, çapraz sorgulamayı bile ilkkez gümrük memurlarında gördüm. sana tavsiyem hiç bulaşmaman, tanıdık yada akraban varsa yolla parayı alıp yollasınlar, adres bilgilerini falan elleriyle doldurup kutunun içine doğum günün kutlu olsun vs bi not yazsınlar ozaman pek sorun oluşmuyormuş. ama ebay vb yerlerden alacağın herşeyin gümrükte takılması yüksek. ebayci.com gibi ebay ile ilgili destek alacağın forumlar mevcut.
-
evet var. Tanıdığın birisiyle getirt. 3 tane asus eee pcyi ole getirdim.
-
hoca bak şimdi.Eğer senin bir tanığıdın varsa ancak şöyle getirebilir sana laptopu. başka yöntem var mı vardır ama bu yöntemi biliyorum ben.Sana gelecek olan laptopu akraban iş için kullanıyorum yani işim gereği kullanıyorum diyecek ve uçağa binerken yanında getirecek.O zaman bir sorun olmuyor :)o
Getirdiğinde sana bırakacak.giderken de bozuldu felan çaldırdım felan diyebilir ama giderken pek bir sorun oluşturmaz diye biliyorum.
-
bende Macbook istiyecektim ama gümrk olayını bilemediğimden kaldı.. Tam nasıl sorunsuz alabilriz ?
-
kaanabak bunu yazdı:
-----------------------------
bende Macbook istiyecektim ama gümrk olayını bilemediğimden kaldı.. Tam nasıl sorunsuz alabilriz ?
gümrük vergisini ödemeyi kabul ediyorsan sorunsuz alabilirsin :) o gümrük vergisini nasıl hesaplıyorlar hala aklım almıyo. 1000 ytl lik bi cihaza 300 ytl gümrük çıkardıklarını gördüm 150 de çıkardıklarını gördüm. en iyisi gümrük müdürlüğüne gidip bilgi almak. -
Abi tam sorunsuz amerikadan türkiyeye gelicek birisine aldırtarak sorunsuz bi şekilde türkiyeye getirebilirsin. Yanlız bagaja koymasın. Bavullar başka güzergahtan giderse fransa gibi ülkelerde çalışanlar metal dedektörüyle bakıp ne varsa çalıyolar ve havayolları sorumlu gösterilmiyor. Başıma geldi.
-
Osiris bunu yazdı:
Abi tam sorunsuz amerikadan türkiyeye gelicek birisine aldırtarak sorunsuz bi şekilde türkiyeye getirebilirsin. Yanlız bagaja koymasın. Bavullar başka güzergahtan giderse fransa gibi ülkelerde çalışanlar metal dedektörüyle bakıp ne varsa çalıyolar ve havayolları sorumlu gösterilmiyor. Başıma geldi.
-----------------------------osiris harikasin yaw.... :) sunu merak ettim bagaja filan koymadanda gelse ucaga binmeden onceki islemlerde getiren sahsa zorluk cikarabiliyorlar mi ? yani adam ben kendim kullaniyorum dese fatura filan istelmezler heralde.. ayrica 2 adet alicam da ondan.. 2 adedini yanina alsa problem olurmu cok sık disari cikmiyorlarda..
-
bi tanesi benim bi tanesi hediye yapabiliyosun. Su ana kadar sorun çıkan görmedim.