Yurtdsışında Çalışma
-
edit diyelim.
mizahi tarafından 01/May/13 09:18 tarihinde düzenlenmiştir -
u235 bunu yazdıcordelian bunu yazdı
hocam daha onceki konularda da yazdim yine yazayim senin icin.
kanada icin konusuyorum.(ama bircok sey amerikada da gecerli)
1) sen eger basvurursan gocmenlige federal skilled worker & professionalsin.Cunku muhendis olarak gelmek istiyorsun.
(link : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp)
2) diploman ne olursa olsun.Devletin her sene guncelledigi meslekler arasinda yaptigin is yok ise,enaz 2-3 yil is tecruben yok ise,IELTSten 6.5 ustu alamamis isen(fransizcan varsa buyuk bir arti),yasin da 30 ustu ise sansin asiri dusuyor.
Bu usttekilerin hepsi sende var ise ve yasin gencse,sansin daha yuksek.
3)bunlar haricinde buradan bir is bulup gelirsen neredeyse %50yi geciyor gocmen olma sansin.Yani kesin diyemezsin ama yari-kesin.
4)Is bulamadan bile gelme sansin var.Ama surunursun.Diplomani tanimazlar.Git enazindan college oku derler.Cunku CVni gonderdiginde bizim gibi 3.dunya sinifindaki ulke kiyaslamasinda olan ulkelerden gelen diplomalar pek takilmiyor.(cin,hindistan felan haric)
5)Senin yerinde olsam cebimde bi $20k koyar oyle gelirim.Tum giderlerini 1 sene calismadan karsilayabilmen gerek.Calismaya bile baslasan istedigin gibi gitmeyebilir isler.
6)Gelince zaten bir dil sorunun olacak.Istedigin kadar ieltsten 8-9 al.Hic farketmez.Bunu 1 ayda atlatip is nasil bulursun bilemem.O yuzden paran olsun diyorum.
7) bugun gondersen evraklarini.Sana cevap vermeleri 8-12 ay alabilir.Bunu da goz onunde bulundur.
jobbank.gc.ca
workopolis.com
bunlardan ornek ilanlara bak isin ne ise.Bol sans.Yolun acik olsun.Gocmenlik soylemek kadar kolay degil.Acitir.(3.yilim bitecek)
22 yaşında üniyi bitirsen.23 yaşında çalışmaya başlasan 3 sene iş deneyiminden sonra yaş olur 26.O yüzden planını önceden yapmış olmak gerek.
30 yaş bence biraz erken bir sınır.
bencelerle konusmuyorum ben.Arastir bak puanlamaya.
60 puan ve ustu almasi gerek.Internette var o puanlama,cic.gc.ca tek kaynak bu is icin.
Sansi yok demiyorum.Dusuyor diyorum.
cordelian tarafından 08/Nis/13 17:59 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
tavsiyem nedir? toefl ı geçip, avustralya ve yeni zelenda ya da kanadaya bak. yeni zelenda ile vizeler kalktı rahat gidip işini de arayabilirsin.. tabii
önce ayarlamak şart.
Bende bu ülkeleri yazmaya gelmiştim valla bunları iyi araştır.
-
Gelismis ulkeleri düsündügün kadar, gelismekte olan ülkeleri de dusunebilirsin. Gelismekte olan ulkelerde firsatlarin daha cok olabilecegi unutulmamasi gereken bir gercektir.
Kolay gelsin.
-
haci siktir et oralari kuzey irak a git orada bi turk sirketi bul paranin amina koyarsin. bu bi gercek
kufurler icin kusura bakmayin ama tek dogru aciklama bu.
canada manada artik klise seyler -
Yurtdisinda calismak, pek cok kisinin hayali ama yurtdisinda calismak hayallerinizdeki kadar kolay degildir.
11 yildir yurtdisinda yasayan biri olarak deneyimlerimi anlatayim biraz.
oncelikle ilk yillar calisma sartlari insani cidden bunaltir. Yabanci ulkelerde(ozellikle gelismis ulkelerde) is disiplini cok onemlidir. Turkiye'deki laubali, lacka, bastan savma is yapma ahlakina alismis birisi icin yabanci sirketler askeri disiplin gibidir. Adamlar is yerinde babasinin ogluna selam vermez. Mesai saatleri icerisinde ast-ust iliskisi her zaman gecerlidir. Mesai biter kari-kiz ayarlamaya gidersin ama bu muhabbet sirket kapisindan ciktiktan sonra baslar.
Yurtdisinda sirketlerin odedigi 5-6 bin dolar maas Turkiye sartlarina gore super para ama unutmayinki yabanci ulkede yasiyorsunuz, Turkiye'de 400 tl ev kirasi verirken, orada 800dolar vereceksiniz. Bu baglamda hayatinizdaki hersey pahali olacaktir. Kisacasi kazandiginiz paranin %90 gibi bir bolumu barinma ve yiyecek-giyecek e gidecektir.En onemlisi ise; orada ne kadar yasarsaniz yasayin sonucta gocmensiniz ve irkci bir sirkete girerseniz; irkcilik ne demek iliklerinize kadar hissedersiniz.
-
sağolun hocalar
-
ayhun bunu yazdıhaci siktir et oralari kuzey irak a git orada bi turk sirketi bul paranin amina koyarsin. bu bi gercek
kufurler icin kusura bakmayin ama tek dogru aciklama bu.
canada manada artik klise seylerbak bunuda düşün.Arap ülkeleri bilhassa Suudi Arabistanda deli paralar dönüyor diyorlar.
-
cordelian bunu yazdıu235 bunu yazdıcordelian bunu yazdı
hocam daha onceki konularda da yazdim yine yazayim senin icin.
kanada icin konusuyorum.(ama bircok sey amerikada da gecerli)
1) sen eger basvurursan gocmenlige federal skilled worker & professionalsin.Cunku muhendis olarak gelmek istiyorsun.
(link : http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp)
2) diploman ne olursa olsun.Devletin her sene guncelledigi meslekler arasinda yaptigin is yok ise,enaz 2-3 yil is tecruben yok ise,IELTSten 6.5 ustu alamamis isen(fransizcan varsa buyuk bir arti),yasin da 30 ustu ise sansin asiri dusuyor.
Bu usttekilerin hepsi sende var ise ve yasin gencse,sansin daha yuksek.
3)bunlar haricinde buradan bir is bulup gelirsen neredeyse %50yi geciyor gocmen olma sansin.Yani kesin diyemezsin ama yari-kesin.
4)Is bulamadan bile gelme sansin var.Ama surunursun.Diplomani tanimazlar.Git enazindan college oku derler.Cunku CVni gonderdiginde bizim gibi 3.dunya sinifindaki ulke kiyaslamasinda olan ulkelerden gelen diplomalar pek takilmiyor.(cin,hindistan felan haric)
5)Senin yerinde olsam cebimde bi $20k koyar oyle gelirim.Tum giderlerini 1 sene calismadan karsilayabilmen gerek.Calismaya bile baslasan istedigin gibi gitmeyebilir isler.
6)Gelince zaten bir dil sorunun olacak.Istedigin kadar ieltsten 8-9 al.Hic farketmez.Bunu 1 ayda atlatip is nasil bulursun bilemem.O yuzden paran olsun diyorum.
7) bugun gondersen evraklarini.Sana cevap vermeleri 8-12 ay alabilir.Bunu da goz onunde bulundur.
jobbank.gc.ca
workopolis.com
bunlardan ornek ilanlara bak isin ne ise.Bol sans.Yolun acik olsun.Gocmenlik soylemek kadar kolay degil.Acitir.(3.yilim bitecek)
22 yaşında üniyi bitirsen.23 yaşında çalışmaya başlasan 3 sene iş deneyiminden sonra yaş olur 26.O yüzden planını önceden yapmış olmak gerek.
30 yaş bence biraz erken bir sınır.
bencelerle konusmuyorum ben.Arastir bak puanlamaya.
60 puan ve ustu almasi gerek.Internette var o puanlama,cic.gc.ca tek kaynak bu is icin.
Sansi yok demiyorum.Dusuyor diyorum.
Ben zaten sen yanlış bilgi verdin demedim hacı adamların 30 yaş kuralı benim düşüncemde erken dedim.Bence demek benim fikrim demektir.