folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Yurttan Çıkma - Cayma Tutarı Hakkında

Yurttan Çıkma - Cayma Tutarı Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek
    TaRuZ bunu yazdı

Ne yazik ki çokça karşılaşılan bir durum. Sözleşmede, cayma cezası adi altinsa bir hükükm yer aliyorsa geçerlidir ancak bu tutarin belirli olmasi gerekir. Bu bir tazminat değil, taraflara sözleşmeden herhangi bir sebep göstermeksizin dönmesine yarayan bir 'diyet'tir. Rakam belirsiz ise yerel adetlere bakilir. Sözleşmede ℅ olarak belirlenebilir bir tutarin oldugunu dusunuyorum. Ama görmeden konuşmak da çok uygun kaçmayacaktir. Duruma göre icra takibi, itirazin iptali; istirdat davasi vs. onerilebilir ancak astari yuzunu geçtigi icin kisa vadede hic biri pratik cözum olmayacaktir.

Cayma hakkı? Kusurlu mal/hizmet? Bunların sözleşme karşısında hiçbir etkisi olmayacak mıdır?

Ayrıca bimere yazdım bu yurt işlerinede düzenleme getirsinler diye. En basitinden "sözleşme yapıldığı andan itibaren vazgeçildiğinde ödenecek miktar x'tir" yada "... miktar %x'tir" şeklinde bir ibareyi yurtların kapısına asmak zorunda bıraksalar en azından bir kısım kimseyi dolandırmaktan kurtarırlar. "1 hafta içinde vazgeçebilirsiniz" denilip çatır çatır paranın yarısını aldıklarını kaç kere duyduk.

Sadece bi imza..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Şimdi zaten konuda bahsi geçen kişi 5000 küsür vermediği için kendini şanslı sayıp bununla mutlu olmuş. Parayı ödemeden evvel bir avukatlık bürosuna danışsaydınız, parayı ödediğinize dair herhangi bir makbuz alsaydınız diye belirttim ama hiçbirini yapmamışlar.

Ortada olan şeyler hiçbir şekilde kayıtlı olmayan 2000 TL tutarında bir para. Faturasız, makbuzsuz, vergisiz direk 2000 tl para. @Austen'in dediği gibi 5500 tl yi de alabilirlerdi karşıdaki insanın saflığının üzerine gidip ancak hem para hususunda pazarlık etmeleri olsun hem ikna edicilik açısından senedi yırtıp sözleşmenin üzerini çizip kırmızı bir kalemle kocaman iptal yazışları olsun hem de şu hizmet karşılığında şu kadar para alınmıştır diye bir kağıt parçası bile vermemeleri olsun pek de hukuksal dayanaklarının olmadığını ortaya seriyor.

Bana sözleşmenin hukuksal gelmeyişi/geçerliliği olmayışı yukarıda aktardığım paragraftaki gözlemlerim. O yüzden bilen birilerine danışayım diyip buraya başlık açtım. Kadına bu işin peşini bırakma dedimse de eminim ki gram uğraşmayacak ama gerek geçmişte gerek şu an bu konudan mağdur olan çok kişi vardır. Eminim gelecekte de bu mağduriyet sürecek. Şayet hukuksal anlamda bunun hiçbir yaptırımı olamaz bu yanlıştır diyebilen olursa bu konunun üstüne gitmeye kararlıyım. En azından Meb 'in düzgün bir sözleşme hazırlama-iptal yaptırımının oluşturması adına bu konunun peşine düşmek isterim.

Bimer'e konuyla ilgili şikayette bulundum oradan da sonuç bekliyorum şu an için.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

madem 2bini peşin veriyordun.. bıraksaydı da özel yurt da kalsaydı keşke. tamam kyk nın yeni yapılan yurtlarına güzel diyorlar ama şimdi 2 kişilik mi 4 kişilik mi 6 kişilik mi çıkacak belirsiz, kyk yurdu yeni mi eski mi bilmiyorum ama.. e bir de zaten 2bin veriyorsun öyle bir zararın olacak. bir de zaten beğenip tuttularsa, 1 sene olsun özel yurt da devam etmesi daha avantajlı olurdu diye düşünüyorum. tabi para para para.. durumlarının ne olduğunuda hiç bilmediğimiz için.

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

Kyk da da öyle bir madde var mı peki hocam? İstediğin zaman kaporayı alıp çıkabiliyor musun

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

yurt idarecisi olarak konuşuyorum.. ablayı yemişler şikayet edebilir.

Toplam Hit: 2903 Toplam Mesaj: 16
özel yurt senet sepet