Yüzde Yüz Güvenlik Nasıl Sağlanır
-
yüzde yüz güvenlik nasıl saglanır arkadaslar ? Mesela 1 tane vpn yetermi sizce log tutmayan. Ve mac adress change lazımmı. Yani hiç iz bırakmamak için nasıl bır yontem ızlenmelı ? Adlı bır durum olusmaması amacıyla ?
-
Bir tane MTK işlemcili Çin telefonu bulursun. İçine sallama bir imei yazarsın. Telefonada açık hat takarsın onla girersin internete. Problem ?
-
samato bunu yazdıyüzde yüz güvenlik nasıl saglanır arkadaslar ? Mesela 1 tane vpn yetermi sizce log tutmayan. Ve mac adress change lazımmı. Yani hiç iz bırakmamak için nasıl bır yontem ızlenmelı ? Adlı bır durum olusmaması amacıyla ?
işin içinde insan faktörü olduğu sürece asla %100 güvenli olamazsın.
-
mkyb bunu yazdı
Bir tane MTK işlemcili Çin telefonu bulursun. İçine sallama bir imei yazarsın. Telefonada açık hat takarsın onla girersin internete. Problem ?
telefonun kullanıldığı yerdeki güvenlik kameralarını izleyip sonunda seni bulamazlar yani :) Basit düşünmeyin %100 güvenlik diye birşey yoktur. Sadece geciktirebilirsin.
-
Adam evinde girerse peki ? Baz istasyonundan yer tespiti olay kolay değil. Bağlı olduğunuz baz istasyonlarından sizin telefonun en son sinyal aldığı bölgeye tahmini koordinatlar çıkartıyorlar.
Benim dediğim yöntem tek seferlik.
-
tib ip aralıgındaki verileri izliyebiliyormu peki ?
-
samato bunu yazdıtib ip aralıgındaki verileri izliyebiliyormu peki ?
Verileri izlemesi için araya girmesi gerekmez mi? Hadi tahribatı geçtim de girdiğimiz çoğu site https bağlantısı içeriyor. Bu sitelerle aramıza girse sertifika hatası verir sniff etse okuyamaz ama tabi muhakkak 200.100.050.xxx aralığındaki kullanıcılar A sitesine bağlanmış. Bunlardan 200.100.050.10x kullanıcılar B sitesine de bağlanmış gibi bilgiler ellerinde varmıştır.
-
internet servis sağlayıcıları Mac Loglama yapıyor mu ?
-
samato bunu yazdıtib ip aralıgındaki verileri izliyebiliyormu peki ?
Çok hayvani bir suç olmadıkca bulunmaz ama kafaya takarlarsa yakalanması lazım derlerse eninde sonunda bulurlar,
-
SeRDaR bunu yazdı
internet servis sağlayıcıları Mac Loglama yapıyor mu ?
bılmıyorum abi ama ben ne olur ne olmaz dıye degıstırıyorum. -
hocam güvenliği 100% sağlayamazsın, bu yüzden yakalanacak olursan, yakalandığın durumlar için kulp uydurmaya bak :)