Yüzde Yüz Türk Malı 500. Teknolojik Aletini Üreten Çin'de Gurur Günü
-
Bende gerçek sanmıştım tüh. :( Hayallerim yıkıldı.
-
sanacasta bunu yazdı
YÜKSELEN GÜCÜMÜZÜ ÇEKEMEYEN İFTİRACI BİR CEHAPELİ DAHA!

-
sanacasta bunu yazdı
Daft böyle bir haber veya röportaj yok. Teknoloji üretirmisinin üretemezmisin ayrı mevzu..
Örnek Zaytung haberi..
Hocam sen söyleyene kadar uydurmasyon oldugunu cozememistim
Artik her seyi vestelden alicam
-
ben konu açtım saniyesinde silindi , bu duruyor genele açılmamışmı bu da silen arkadaş ?
-
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/217619.aspx
güzel şeyleri köpürtmek yerine tersten bakarsaniz bir bok göremezsiniz hayatta roketsan, aselsanin ürettiği teknolojilere göz kapatip 3-5 cingöz adamin çinden kendi markasini bastirip getirmesini örnekle süpürücü genelleme yapmak çok insaflica değil. şimdi bu çip üretiminede bir kulp takacaksiniz kesin adim gibi biliyorum ama olsun.. bu ülkede siz görmek istemesenizde teknoloji üretiliyor yeterli mi ? elbette değil ama bu gelişmeleri görmezden gelip (marifet iltifata tabidir) böyle kendi ülkenizi ezikliyorsaniz diyecek birşey yok..
unutmayalım ki artik kendi ipimizi kendimiz üretiyorz diye sevinilen türkiyeden buralara geldik.. yani birisini suclayacaksaniz o bugn başta olanlar değil, vaktiyle uçak fabrikamizi kapatanlar araba üretimimize ket vuranlar olmali, o gün bu ket vurmalar olmasaydi batıyla aramizdaki teknolojik uçurumu oluşmazdi..
ve intel örneği çok doğru bir örnek değil kaç işlemci firmasi var ? AMD intel ? başka ?? diğer birçok ülkede üretemiyor bunlari..
-
yNsr bunu yazdı
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/217619.aspx
güzel şeyleri köpürtmek yerine tersten bakarsaniz bir bok göremezsiniz hayatta roketsan, aselsanin ürettiği teknolojilere göz kapatip 3-5 cingöz adamin çinden kendi markasini bastirip getirmesini örnekle süpürücü genelleme yapmak çok insaflica değil. şimdi bu çip üretiminede bir kulp takacaksiniz kesin adim gibi biliyorum ama olsun.. bu ülkede siz görmek istemesenizde teknoloji üretiliyor yeterli mi ? elbette değil ama bu gelişmeleri görmezden gelip (marifet iltifata tabidir) böyle kendi ülkenizi ezikliyorsaniz diyecek birşey yok..
unutmayalım ki artik kendi ipimizi kendimiz üretiyorz diye sevinilen türkiyeden buralara geldik.. yani birisini suclayacaksaniz o bugn başta olanlar değil, vaktiyle uçak fabrikamizi kapatanlar araba üretimimize ket vuranlar olmali, o gün bu ket vurmalar olmasaydi batıyla aramizdaki teknolojik uçurumu oluşmazdi..
ve intel örneği çok doğru bir örnek değil kaç işlemci firmasi var ? AMD intel ? başka ?? diğer birçok ülkede üretemiyor bunlari..
http://www.youtube.com/watch?v=U7dz7fgd6E0
-
hadi teknoloji senin olur başkasına ürettirirsin apple gibi anlarım.
hadi teknoloji başkasının olur çinde ürettirir dünyaya satarsın onu da anlarım.
çakma teknolojiyi çinde ürettirip kendi ülkende sattırıon be mına koduklarım :D
sorada 2 vida sıkıp made in turkey yazıolar :D sizde bunu yediniz
türkiye nin teknoloji üretiminde kaç tane patenti varda üretimi yapacak burada?
-
Konu yeri > Geyik & Teknoloji İle İlgili Olmayan Video / Resim / Flash Paylaşım
-
türkiye nasıl teknoloji üretsin ki zaten ?
her önemli makama/yere torpille adam alıyoruz.bilgi 2. plan dost eş akraba 1. planda.çok bilgisi olan adam yerine yandaş alırsan tabi bi bok üretemezsin
gelelim eğitime.teknoloji üretebilmek için eğitim alanında iyi işler yapmak gerekir.eğitimin bi kere düzgün rayına oturmuş halini görmedim.her yıl eğitim planı tamamen değişir mi amk.
universteler teknoloji üretir.üniverstelere gidiyorsun profu dr si burnu 5 karış havada.dekanla görüşmek istersin yok randevu al yok su bu.öğrenmek isteyen adamın önünü tıkamakta birebir.özgür düşünce yok.hoca ne derse o.yoksa geçemezsin uni bitmez.
birde kendiliğinden teknoloji üretmeye çalışan adamlar var.zeki ama okul uni vs yok.bu adamlarada gerekli yatırım desetek yok
fikir üretip ortaya sürmekte problem.mesela yaşınız küçükse ürettiğiniz fikirlere kimse değer vermez.biraz beklemen gerekir.
halen büyük şirketler/holdingler aile holdingi olarak devam ediyor.yani kurumsallaşamamışlar.patron ne derse o hesabı.halbu ki patronun her konuda bilgisi yok.x işte çalışan adam, x işini patrondan daha iyi bilir ama kurumsallaşmadığı için patronun dediği olur.
bu yaz staj yaptıgım holding yarı kurumsallaşmıştı.staj olmasına rağmen verdiğim fikirleri dinliyorlardı.sonucunda %40 iş hızında artış yaptılar.çok zor şeylerde değildi.bazı şeylere niye böle dediğimde, öle işte değiştiremiorzu patron vs durumları halen vardı
yani bu şartlar altında insanları baskılarsan yeni fikirlerde çıkmaz teknolojide
macaristanda ünide okuyorum.mesela burda bi hocayla kişisel sorununuz olsun, sınavda soruları düzgün cevaplayın geçersiniz.hadi bide bunu türkiyede düşünün...