Yüzüklerin Efendisi Serisi Ve Sırası
-
bilen baba yiğit yok mu ya :S
-
silmarillion ilk olarak kabul ediliyo bildiğim kadarıyla, herşeyin başlangıcı bu kitap, sonra güç yüzükleri yanlış hatırlamıyorsam çünkü silmarilion'un sonunda yüzükler dövülüyo vs vs sonra güç yüzükleri gelmesi lazım.
-
Stifler bunu yazdı:
-----------------------------
silmarillion ilk olarak kabul ediliyo bildiğim kadarıyla, herşeyin başlangıcı bu kitap, sonra güç yüzükleri yanlış hatırlamıyorsam çünkü silmarilion'un sonunda yüzükler dövülüyo vs vs sonra güç yüzükleri gelmesi lazım.
-----------------------------hobbit ve diğerleri ?
-
DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------Stifler bunu yazdı:
-----------------------------hobbit ve diğerleri ?
işte onları bende bilmiyorum, bilmediğim içinde okuma isteği duymadım, sırasını atladığında bi mantığı kalmıyor yani yüzüklerin efendisi filmini tersten izlemek gibi bişey olur sanırım. -
bende önce silmarillon sonra güç yüzükleri ve yüzüklerin efendisini okumuştum. diğer kitaplar farklı hikayeler olabilir. bi arkadaşın yalancısıyım ama bu 5 kitap ile başlıyo orta dünya ona eminim...
-
MaDFiuS bunu yazdı:
bende önce silmarillon sonra güç yüzükleri ve yüzüklerin efendisini okumuştum. diğer kitaplar farklı hikayeler olabilir. bi arkadaşın yalancısıyım ama bu 5 kitap ile başlıyo orta dünya ona eminim...
-----------------------------yav öğrenebilir misin ? sıralamasını :S
-
DEVSIRME bunu yazdı:
orta dünya hikayeleri serisi istediğim !
-----------------------------ejderha mızrağı oku :|
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------onu benım kuzen okuyodu bayaa uzun bi seri her gittiğimde başkasına başlamış oluyodu :)
-
JordanoR bunu yazdı:
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------DEVSIRME bunu yazdı:
-----------------------------onu benım kuzen okuyodu bayaa uzun bi seri her gittiğimde başkasına başlamış oluyodu :)
-----------------------------reis sen öğrenebilir misin kuzeninden ?
-
silmarillion
güç yüzüklerine dair
hobbit
yüzüklerin efendisi (yüzük kardeşliği - iki kule - kralın dönüşü)
bunlardan ayrı olarak; -aşağıdakilerin sıralaması yoktur-
masallar
peri masalları üzerine
roverandom
kayıp öyküler kitabı 1
kayıp öyküler kitabı 2
hurin'in çocukları
ejderhamızrağı için
ejderhamızrağı destanı (güz alaca karanlığı, kış gecesi, ilkbahar şafağı ejderhaları)
efsaneler üçlemesi (ikizlerin zamanı, savaşı, sınavı) -buna ek olarak raistlin tarihçelerini (ruh döveni silah kardeşliği) okuyabilirsiniz-
ikinci nesil
yaz alevi ejderhaları
yeni çağın ejderhaları serisi (yeni çağın doğusu, kasırganın günü, kargaşanını arifesi)
dhamon efsanesi (düşüş, ihanet, kurtuluş)
buraya kadar biliyorum çünkü bu kadarını okuyabildim.
bunlara ek olarak kayıp efsaneleri okuyabilirsin
vinas solamnus - fistandantilus, yeniden doğuş
klasikler
kara dalamar
huma destanı -ankira yayınevinden çıkan kitabı olan varsa satmak isterse satın alabilirim.-