Zabıt Katipliği
-
Bakırköyde giren varsa soru(n)larınıza cevap verebilirim.
-
başvuruyu yaparken hangi adliyeye başvurduğunuz önemli değil, sadece hangi adliyede çalışmak istiyorsanız başvuru dilekçenizde onu belirtmeniz lazım.
onun haricinde kpss den 70 ve üzeri puan almış olmanız başvurunun ilk şartlarından. zaten adalet bakanlığının sitesinde konuyla ilgili ayrıntılı bi ilan bulunmakta.
klavyeyi başvuru yaparken belirtin, q veya f olarak girebilirsiniz.
bu arada müritler, ben zabıt katibiyim, varsa aklınıza takılan başka sorular yanıtlayabilirim.
-
hocam zabıt katipliğinde yükselme yok diye duydum
maaşları ne kadar onuda öğrenebilir miyim.
h.sonları çalışıyormusunuz ?
-
saybirs bunu yazdı
hocam zabıt katipliğinde yükselme yok diye duydum
maaşları ne kadar onuda öğrenebilir miyim.
h.sonları çalışıyormusunuz ?
hocam 8 sene boyunca memur olan ve bunun 5 yılını zabıt katibi olarak yaparsan yazı işleri müdürlüğü sınavına girip yükselebiliyorsun.
maaşlar şu anda yeni giren bekar bir memur için 1750 civarında.
eğer yoğun bir adliyeye denk gelirsen, bağlı olduğun amirin (hakim veya savcı) haftasonu gelip çalışmanı isteyebilir, ancak zorlayamaz. kanunda şöyle bişi var; amirin memura 1 hafta önceden tebliğ etmek suretiyle ona fazla mesai yaptırabilir, acil durumlarda aynı gün tebligat yapılabilir.
yani eğer çok yoğunsa fazla mesai yapmak zorunda kalabilirsin. ekstradan bir ücret alamazsın :)
-
Konuyu açan arkadaş Danıştay'ın Zabıt Katipliğinden bahsetmiş arkadaşlar; bu mülakata sadece Ankara'da giriliyor Adliye'nin Zabıt Katipliğinden bağımsız.
@LynXMaSTeR
Hocam nerede zabıt katibisin bu arada? Danıştay ve Yargıtay'daki Zabıt Katipleri hakkında bilgin varmı?
Pc-ErrOr tarafından 27/Şub/13 00:14 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam şu anda Türkiye genelinde bir çok adliyeye zabıt katibi alımı var, ben o konuyla ilgili bahsettim, ancak danıştay da olsa yargıtay da olsa genel şartlar hep aynıdır, kpss den 70 üzeri almak, klavyeden 90 üzeri yazmak gibi..
ben Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndayım şu an.
-
detaylı bilgi için aşağıdaki adreslerde bulunan haberleri okuyabilirsiniz.
http://www.memurlar.net/haber/345316/
http://www.memurlar.net/haber/345741/