Zaman Birden Durabilir Mi?
-
DiKeyEy bunu yazdı:
-----------------------------
manhyak bunu yazdı:
Hocam zaman 2 nesnenin arasında yaptığın kıyastır aslında
Örn: Duvara çekiçle vurdun ve aradan 2 saat sonra tekrar çekiçle başka duvara vurdun şuanda vurduğun sesi biliyorsun ama 2 saat önce vurduğun sesi ancak aklında canlandırabiliyorsun 2 ses arasında yaptığın kıyasada zaman diorsun falan filan yani zaman soyut bişey...
Zamanın durması diye bişey sözkonusu olamaz.
-----------------------------ama ilerlemesi die bişey var :S ayştayn yanlış bulmuş ozmn. pardon :D
-----------------------------hocam yazdığımı anlamadığını düşünüyorum zamanın ilerlemesi yok diye bişey demedim bidaha oku istersen ... eylemin sonrasında diyer eylemi yapana kadar geçen sürede zamanın ilerlemesidir diye düşünüyorum
-
eğer einstein amcamızı biraz şakaya alırsak durur, devam etmez böyle döt gibi kalırız valla.
zaman denen 4. boyutun yok olmasından bahsediyorsun. bi de şunu düşün. 3. boyut birden durabilir mi? birden ileri geri hareket edemiyorsun.
-
zaman dediğimiz şey dünyanın hareketi değilmi, eğer dünya yawaş dönerse hareketlerimiz yavaşlarmı yavaşlamaz o dönüş hızına göre zamanda değişir zaten veya
hızlı dönerse ne olur yine aynı hızda hareket ederiz yine hızlı dönüşüne göre zaman kavramı değişir. Dünya değilde ay da yaşıyor olsaydın: hızlı dönüyor yawaş
hareket ediyosun(yerçekiminden dolayı) ama düşünmen yine aynı. Özetle dünyada günler 24 değilde 12 saat olsaydı daha çok yaşıyacaktın.:)
-
degree bunu yazdı:
zaman dediğimiz şey dünyanın hareketi değilmi, eğer dünya yawaş dönerse hareketlerimiz yavaşlarmı yavaşlamaz o dönüş hızına göre zamanda değişir zaten veya
hızlı dönerse ne olur yine aynı hızda hareket ederiz yine hızlı dönüşüne göre zaman kavramı değişir. Dünya değilde ay da yaşıyor olsaydın: hızlı dönüyor yawaş
hareket ediyosun(yerçekiminden dolayı) ama düşünmen yine aynı. Özetle dünyada günler 24 değilde 12 saat olsaydı daha çok yaşıyacaktın.:)
-----------------------------iyi de bu fazlasıyla saçma.dünyanın dönme hızının boyut olarak tartışılan zamana kesinlikle bir etkisi yok.
atıyorum dünya şu an ki hızının 2 katında dönseydi biz az mı ömrümüzün yarısı kadar mı yaşayacaktık? hayır
dünyada günler 24 değilde 12 saat olsaydı yine aynı yaşayacaktı (fiziksel faktörleri saymıyorum) fakat atıyorum 90 yaşında ölen bir adam bir gün 12 saat sayıldığından şimdiki tanımlandırmalara göre 180 yaşında olacaktı. yani bu adam yine aynı yaşayacaktı.
sadece bunun sayısal olarak değeri değişecekti.
ki sorun burda doğuyor zaten. beynimizde tanımlandıramadığımız için sayısal verilerde karmaşa yaşanıyor ve kestirip atıyoruz, üzerinde fazla düşünen de bi sonuca varamıyor ya da deliriyor falan duyuyoruz hurafeleri (:
hayat garip yahu (:
-
ansteinin böle bi fantazisi vardı bide görünmezlik fantazisi görünmezlik fantazisinde ışık hızıyla aynaya çarpan görüntünün ışık hızıyla yansıması sonucunda görüntünün tam tersine akması ve görünmez olması vs bi ara okumuştum şuan kafam sınava çalışmaktan allak bulak tam açıklayamadım ama kafamı toparlar toparlamaz açıklayacam meraklanmayın:D
-
eğer zaman dursa sadece dünyadamı duracak. diğer gezegenlerde zaman devammı edecek. güneş sistemive gezegenler arasında uyumsuzluk olur bu olursa. çok büyük çelişkiler
-
wrongly bunu yazdı:
iyi de bu fazlasıyla saçma.dünyanın dönme hızının boyut olarak tartışılan zamana kesinlikle bir etkisi yok.
atıyorum dünya şu an ki hızının 2 katında dönseydi biz az mı ömrümüzün yarısı kadar mı yaşayacaktık? hayır
dünyada günler 24 değilde 12 saat olsaydı yine aynı yaşayacaktı (fiziksel faktörleri saymıyorum) fakat atıyorum 90 yaşında ölen bir adam bir gün 12 saat sayıldığından şimdiki tanımlandırmalara göre 180 yaşında olacaktı. yani bu adam yine aynı yaşayacaktı.
sadece bunun sayısal olarak değeri değişecekti.
ki sorun burda doğuyor zaten. beynimizde tanımlandıramadığımız için sayısal verilerde karmaşa yaşanıyor ve kestirip atıyoruz, üzerinde fazla düşünen de bi sonuca varamıyor ya da deliriyor falan duyuyoruz hurafeleri (:
hayat garip yahu (:
-----------------------------evet wrongly düşündürmek istediğimi düşündün şimdi biz 24 saate dünyanın kendi etrafında 1 tur atmasına diyoruz eğer güneşin etrafında 1 tur atmasına 24 saat
deseydik zaman uzayacaktı yada bilmem ne kadar uzaklıkta bi gezegenin etrafında dönmesine 24 saat deseydik iyice küçülecekti zamanı durdurmaya kadar
gidebilir tüm hesaplar sonuçta dünya üzerinden yapıldığı için zamanı biz tutuyoruz anlatamadım tam ama ...
-
degree bunu yazdı:
evet wrongly düşündürmek istediğimi düşündün şimdi biz 24 saate dünyanın kendi etrafında 1 tur atmasına diyoruz eğer güneşin etrafında 1 tur atmasına 24 saat
deseydik zaman uzayacaktı yada bilmem ne kadar uzaklıkta bi gezegenin etrafında dönmesine 24 saat deseydik iyice küçülecekti zamanı durdurmaya kadar
gidebilir tüm hesaplar sonuçta dünya üzerinden yapıldığı için zamanı biz tutuyoruz anlatamadım tam ama ...
-----------------------------ya hayır anlatamadım. zamanı biz tutuyoruz evet ama zaman biz ona "300" de desek "masa" da desek zaman bizim tanımlandırabildiğimizin dışında gidiyor.
yani dediğin gibi dünyanın güneşin etrafında 1 tur atmasına 24 saat deseydik zaman yine aynı kavram olacaktı. bizim saniye anlayışımız değişecekti. zaman yine aynı olacaktı bizim yıl anlayışımız değişecekti. bu bizim tanımlandırmamız, masaya masa dememiz ile alakalı bu zamanın gidişatını değiştiren bir durum olamaz.
-
zamanı durdurmak dediğiniz herşeyin hareketsiz kalmasımı ??
-
günümüzde 4 boyut belli. 2 boyut olayı sağ sol, yukarı aşağı. 3 boyut olayında ileri geri de katılıyor buna. 4. boyut da bilimsel olarak kabul edildi ve bu da zaman. ancak 4.boyut harici tüm boyutlarda iki türlü hareket varken zamanda sadece geleceğe doğru hareket var. zamanın bir boyut olduğu konusundaki şüpheler bu yüzden doğuyordu. şimdi buna son verildi ve zamanda geriye hareket üzerinde çalışılmakta.
zamanın durması hareketsiz kalmak olamaz. çünkü hareketsiz kalmak demek tüm boyutların durması demektir. ancak zamanın durması sadece 4. boyutun ortadan kalkması demektir.
bla bla
dediğim gibi hayat garip yahu :D