Zaman Nedir??
-
evet hojalar derste tam 4 sat bunu tartıstık a.k işimiz gucumuz yok gibi. hoja zaman nedir diye sordu
ben geriye getirelemeyen nadır seylerden birisidr dedim sonra
hoja anlatmaya basladı.. bakındedi zaman bir birimdir zaman belli bir hızda.. ilerler.. bunu neye dayndırarak söyluyorsunuz dedim einstaini örnek verdi.. ikizler teorisini anlattı
iki tane ikiz var biri dunyada olsa biri ışık hızında hareket etse.. uzaydaolsa digeri dunyada yasasa aynı zaman dilimlerinde..
sonra aynızamanı yasasalar bile dunyada yasayanın daha yaslandıgını söyluyor bu adam.. yani uzaydaki zamanın önune gecerek... yaslanma gibi bir durum söz konusu olmuyormus...
bana ilginç geldi müridler bu konu hakkında ne dusunuyorlar
gercekten böyle bir durum olma olasılıgı varmıı???
zaman bir hız birimi olabilirmi....
a.s
gereksiz not:la alper vallaha yarım saattir yazmaya calısıyom..artık yeter eve saglam gideyim sonra eve almıyorlar laaa
-
zaman ii bişedir
-
la bizde manyak felsefeci ile ben kimim sorusuna cvb ını bulmak için 2 ders uraştık karıya anlatamıyoz. nüfus cüzdanını gösteriyoz yok diyo, en sonunda ark. teki şeyini açıp aha buyum dedi :D şaka tabe. Sonra insan kimliği sürekli olarak yenilendiğinden dolaı ben kimim sorusuna kimse cvp veremezmiş. sonuca vardık ama herkese bi acayip geldi ..
-
Degerli bir sey.
-
la acmısken sey vardı
soru:risk nedir?
diyesoruyo hoja
bende risk bu soruyu bana soranızdır dedim
oda hayır asıl risk senin bunu bana söylemendir demişti.... -
Zaman maddenin hareketidir.
Canlılar için anlamlıdır.
Yalnız canlılar zamanın farkındadır.
Yalnız canlılar zamanı kullanır.
-
hayattır..
-
zaman einsteinin teorisine göre 4. boyuttur
-
Bir işin, bir oluşun içinde geçtiği, geçeceği veya geçmekte olduğu süre, vakit:
"Zaman geçtikçe hafifleyecek yerde, daha ziyade ağırlaşan bir vicdan azabı duyarım."- Ö. Seyfettin. -
Olum uğraşmayınlan bu işlerle-yaşıyoz işte a.k--geçen zaman size mi giriyo sanki,bırakın geçsin!Bi kere bi daldım bu konuya--a.k ben neden yaşıyorum diye,yemin ederim intihar edecektim sebepsiz yaşıyorum diye!Zor topladım kafayı,bırakın bu işleri!Tırlatırsınız-zaten o filozoflarda mongol a.k-asosyal insanlar!Takmayın siz,yaşamaya bakın :)))
-
Zaman Vektörel Bir Büyüklüktür. böle sabit bi hızla aynen vektörlerde olduğu gibi ilerler tabi 3 boyutlu eksen üzerinde gösterilemez. Ama şu açıdan düşünürsek belkide sabit bir nokta üzerindeyiz ve zaman ilerlemiyor olabilir de.
Toplam Hit: 2662 Toplam Mesaj: 17