Zamanın Genişlemsi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    watervay bunu yazdı

Şahsi fikir olarak sorarsan evet bence genişliyor. Bigbang sırasında evrenin zamanla beraber oluştuğunu varsayarsam evrenin genişlemesi doğru orantıda zamanın genişlemesi de mantıklı geliyor. Ama halen madem evren genişliyor ise neden güneş bizden gün ve gün uzaklaşıp daha az ısıtmıyor anlamış değilim. Sonuçta biz de o genişleyen evrenin bir parçası olduğumuza göre.

astronomik olaylar 1 milyar yılda gerçekleşiyor senin ömrün 60 yıl

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

evet zaman genişlemesi var. Birbirlerine göre hareketli olan gözlemciler arasında gözlenir bu durum. Mesela seni durgun sayalım, ben hareketli olayım. Ben kendi saatime göre zaman tutayım diyelim ki bana göre 10 dk geçmiş olsun. Sana gelip kaç dk ölçtün dersem, 7 dk diyeceksin. gibi. Tabi ki bu kadar büyük farklar için ışık hızına yakın hareket etmem gerekir ki bu da imkansız şuan için. Fakat merak ediyorsan söylüyüm bildiğim kadarıyla atomik saatler ve jetler kullanarak ölçmüşler, gerçekten de geçen zaman farklı çıkmış durgun ve hareketli saatteki. Ki normal bir durum bu, doğaüstü bir olay değil yani. Sadece klasik fiziğe(Newton fiziği) ters. Eğer modern fizikle ilgilenirsin göreceksin ki klasik Newton fiziği, modern fiziğin bir yaklaşık-yuvarlanmış versiyonudur (approximationa karşılık tam türkçe kelime bulamadım :D). Ve Newton fiziği ne yazık ki zaman genişlemesini tahmin edemiyor.Bir de fizikte belli bir seviyeye ulaşmadan modern fizik dersi alamıyorsun(okullardan). Bu yüzden şuan sıradışı, sezgi dışı gelse de, aslında doğal ve normal bir durum oldugunu bil. 

cem-engine tarafından 05/Oca/15 22:57 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zasox
    zasox's avatar
    Erkek

sırf bu form sitesindemi var bilmiyorum ama sürekli insanlar birbirlerini üzmek için hata ayıklama makinesi gibi davranıyo ben sadece ne bildiğimi söylüyorum sen kalkıp bunu buna dayandıramazsın diyorsun ben ne duyduğumu doğrulu .gerçekliğini merak ediyorum ve sonucunda ogrenmek için çaba sarf ediyorum.

bazı arkadaşlar gerçekten güzel bilgiler vermiş.

bazı arkdaşlar sadece hata bulmak üzerine çalışmış bu tavırlarını hiç hoş ve doğru bulmuyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Excel
    radres
    radres's avatar
    Erkek

mesaideyken yavaş, tatildeyken hızlı geçmesi ...
    itiraz eden olmaz herhalde ...

valar morghulis ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Erkek

Hz Osman tek rekatta kuranı hatmediyordu.Namazda da belli bir hizda okunabilir dualar.

Günde 5 vakit namaz artı farz olmayan namazlar ve gün icinde geri kalan zamanlar düşürülünce zaman olayının ne kadar garip olduğu anlasiliyor

Ha bunlara inanirsin inanmazsin orasını bilemem

Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Çağın çok ilerisinde hocu. Einstein görse uzay-namaz diye değiştirirdi şerefsizim. 

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    slim_38 bunu yazdı

Hz Osman tek rekatta kuranı hatmediyordu.Namazda da belli bir hizda okunabilir dualar.

Günde 5 vakit namaz artı farz olmayan namazlar ve gün icinde geri kalan zamanlar düşürülünce zaman olayının ne kadar garip olduğu anlasiliyor

hocam Hz.Osman tek rekatta Kur'an ı hatmederken acaba kimse Hz'lerini gözlemlememiş mi? Gözlemlemediyse Kur'an hatmettiğini nasıl anlamış? Dudakları ışık hızına yakın hızlarda mı hareket ediyormuş (Tövbe Haşa)?

Kur'anda yaklaşık 80.000 kelime var, saniyede 10 kelime okuduğunu farz edersek (!) 8000 sn yapar ki bu da yaklaşık 3 saat eder. Her rekat 3 saat sürerse, sabah namazı 4 rekatsa; 4x3=12 saat sürüyor. Gün içinde 40-12=28 rekat namazı daha eda etmesi gerekeceğinden, 28x3=84 saat lik namazı, günün kalan 12 saatinde kılması gerekiyor. Yani Hz.Osman'ın bize göre 5-6 kat bir hızla günü yaşaması gerekiyor ki bunu da birilerinin görmesi, yani bu fiziksel olaya tanıklık etmesi lazım.. 

Eğer fiziksel bir olaya (ne bileyim, 6x hızında ileri sarılan bir videoda görülebilecek ufak bir hareket) dayanmıyorsa, bu rüya görmek gibi birşeydir ve fizikle ilgisi yoktur (metafiziktir) ve görelilik (röletivite, görecelik, görecelilik vs..) kuramıyla ilgisizdir.

Ben inanırım, kendi içinden transa girip okumuştur ama sanmam..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

genişleyen zaman patlar mı?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plA
    plA's avatar
    Erkek
    slim_38 bunu yazdı

tamam işte 

Toplam Hit: 3347 Toplam Mesaj: 31