Zeka Nedir ?
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Sana 3 tane sözcük vereyim onları betimler misin bana ?
1. Katlanan kat ettiğin değildi hep
2. Sona göre sonuncuyum
3. Acını seçmekte özgürsün ( bu en dolaylısı, diğer 2 sini cevaplasanda olur )
-----------------------------
1. çözmek lazım2. hayata hep tersten baktım
3. hayat senin hayatın seçmekte özgürsün ( Her canlı Ölümü Tadacak )
Mesaj 31 Temmuz 2012 (Sali) Saat: 19:27'da Reskam tarafından düzenlendi. -
dyrnade bunu yazdı:
-----------------------------ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------ewet o öğrfenciye katılıyorum. bende öyleyim. evde hiç ders çalışmazdım ama derslerim iyiydi.
hatta lisede ki bilgisayar hocam bu tip mevzuu açıldığında benim için şöyle demişti. senin görsel hafızan kuvvetli.
bence bu doğuştan gelen yetenek. ben düzgün kullanıyorum başkası ibneliğe kullanıyo.
işin ince çizgisi şu;
ben bişeyi 1 kerede kavrıyorum. başkası 3 kerede. bu yüzden başkaları fazla çalışması gerek. çalışmadığı içinde aynı seviyede olamıyoruz.
çalışmakla zeki olunur. zekanı geliştirirsin. ama zeki isen çalışmana gerek yoktur.
bu sözü ben yazmadım. bi yerden okumuştum aklıma geldi yazayım dedim (:
-----------------------------Sen aklında rahat tutabildiğin için zekiyim diyosun ee benim sözelim iyi değildir o kadar madem gerizekalımı oluyorum ?
Zeka nedir diye sormayın bence o kadar bi işe yaramıyo.Önemli olan akıllı olmak akıllı davranmak buna kafa yorun.
-----------------------------problem iyi olup olmamasında değil. sen olayı anlamamışsın. mesajımdaki çalışmayla ilgili kısmı bi daha oku.
bide bizim toplumumuzda gerizekalı muhabbeti aşşağılama olarak kullanılıyo. bu bence bi derece gibi olmalı. inanın gerizekalı olmayı isterdim. bişeyi bi kerede anlamayım hayatın can acıtan gerçeklerini görmeyim filan. sonra gider sanayide balatacı filan olurdum ohh ne dert ne tasa...
-
1-618-GR bunu yazdı:
-----------------------------Sana 3 tane sözcük vereyim onları betimler misin bana ?
1. Katlanan kat ettiğin değildi hep
2. Sona göre sonuncuyum
3. Acını seçmekte özgürsün ( bu en dolaylısı, diğer 2 sini cevaplasanda olur )
-----------------------------2 bakış açısı sanırım
örnek 1. elemana bakan sonuncu eleman aslında onu sonuncu görüyordur yada görebilir gibi bişi
-
akılın orgazm halidir zeka demişti birisi.
-
bakış açısı ile doğru orantılı, yüzeysel olmayan kavramdır.
-
Zekayi sormussun ama Piaget'e gore zeki insan, cevresine en kolay uyum saglayandir. Birde farkli zeka turleri var, sanirim en son 9 taneydi. Onuncusu yolda :)