folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder “Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|” Konusuna Zekilerden, Nobellilerden Derlenmiş Cevap

“Zeki İnsanlar Tanrıya İnanmıyor :|” Konusuna Zekilerden, Nobellilerden Derlenmiş Cevap

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ontedi bunu yazdı:
    -----------------------------

Hele bir iki şey karayalım.

Atom bombasının düştüğü sıfır noktasında bulunan bir canlı tamamen yok olur, enerjiye dönüşür. Siz bunun cevabını verin bir hele. Var iken yok oldu.

Bir fi tarihinde buzullarda bir "canlı ile cansız arasında" form bulundu. Ya buna ne dersiniz.

Siz yazın, akşam gelince bakarız artık.

Enerji olmuş diyosun yok olmuş diyosun önce cümlelerini toparla :D

canlı ile cansız arası bulundu demekle bulunmaz, ver bi kaynak inceliyim ona göre konuşalım.

Ayrıca o kadar kasmana gerek yok canlı cansız arası bulcam diye, her virüs öyledir zaten. Az biyoloji öğren bunları konuşmadan önce. Bişey atıyosun ortaya kaynağın "k"sni yazmamışsın. Benim dedem de darwin müslüman olmuş ölürken diyo napcaz? lafla oluyo mu?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    CodeMaster bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    hala laf oyunundasın.sümerlerin,mayaların,azteklerin bulduğunun 10 da biri yok kuran da :)  hala bir iki örnekte takılıyorsun,bugün yapılabilen hesaplamaları yapmış adamlar diyorum,işine gelmeyince "uzay zaman ...." yapmamışlar mı diyorsun adamlar bir sürü şey bulmuş ben derken,seninki tartışma değil hoca kendini haklı çıkarma gayreti neyse ben çekiliyorum.

laf oyununda fln degilim hoca. sen fikrini soluyosun ben fikrimi soluyorum ve bunun adı laf oyunu oluyo. bakıyorum ama sumerlerin bilmemnelerin gunes tutlmasını hesaplamaktan daha ileri gittiklerini goremiyorum. bi kac ornek verebilir misin. ornek site fln.. bakalım Kurandakilerin ne kadarına gelebiliyo. yada dedigin gibi gecebiliyo mu...

hoca bırak bu işleri,siz sadece ticaret yapılan yerlerdeki bir takım şeyleri mucize diye tanıtıyorsunuz ve eski uygarlıkların bilim tekniğini çok küçümsüyorsunuz.yok yanına geliyo mu cart mı curt mu.yanına gelmiyo geçiyor bile,arapların yunan kültüründen alıp yaptıklarını bilmiyor musun?bak biraz araştır,geçmiş uygarlıklar eksen eğikliğini hesaplıyor,dünyanın tam ortasına piramitler inşa ediyor,dünyanın yalpalama döngüsünü hesaplıyorlar,matematikte çok önemli şeyler yapıyorlar vs vs

http://www.mucizeler.com/ surdakilerin kacının o zaman acıklandıgını sole bana...

izafiyet dedim ıı dedin, bak bakalım izafiyet ilk olarak ne zaman acıklanmıs. kim tarafından acıklandıgını solıyım de kolaylık olsun: einstein... 

sadece izafiyet degil. antimaddeden de bahsediyo. bilmem kac sene sora antimaddenin varlıgını kanıtlayan herif nobel alıo. boyle onlarcası var. siteye gir bak bakalım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

Allah ım işte kara cahil hacı bunlar bide inanmayarak akıllı aydınlanmış zannederler.Kur-an'ı Kerim de fizik formülü  yazacak değil ya....Ama bazı açıklamalar yaparak bir nev-i teşvik etmiş olabilir .    İnanmamayı maharet saymayın ben inanıyorum ki inançsızlarda varlığını kabulleniyorlar kendilerince ama nefisleri,kibirleri,ırkçılıkları onlara engel oluyor.Yani inanmamaya inanamıyorum anlayacağınız.

Hani bir ayet vardı unuttum İnananlara ''inanıpta beyinsizmi olalım'' diyordu.Allah-ü Teala zaten herşeyi zamanında söylemiş.EE nede olsa herkes kendinden sorumlu ama hakaretvari yazanları eshefle kınıyorum.Mesela ben Materyalizmin kurucusuna büyük saygı duyarım.Sebebi ise kendini o yolda feda etmei.Yani sevmek ayrı saygı duymak ayrı..Ama maxta ne azim varmış bea..

Neden inanamadığını merak ediyorum.Bide burada klavye delikanlısı İnanmamayı maharet zannedip,inanmayan bi profosor görünce sevinen(oysa ki bunları inananlara karşı söylüyorlar.) ,evrimle ilgili en kıçı kırık var dese'Aaa bakın var dedi Allah dediğiniz(haşa) yokmuş zaten siz dinciler vs.vs..'  gibi abuk subuk konusanlara acıyorum..

Gercek inançsızlık yurek ister(Açın zaman okuyun Ahmet turan alkanın heralde 2-3 hafta önceki yazısı idi) .Kominizm,materyalizm için mücadele ederek gerçek adalet,eşitsizlik  diyen zat-ları sevdiğini söyleyen bizim Türkiyede ki kıçı kırıklar en ufak dini hadiseyi b*k ediyorlar.Ne diyim daha..

yorum tartısmada olur imza da değil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KapTaN60
    KapTaN60's avatar
    Erkek
    allah var siz merak etmeyin

İTÜ gerisi yalan BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 tarih ve 2008/599 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir. Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 . --------------------------------------------------------------------------------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    CodeMaster bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    CodeMaster bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    hala laf oyunundasın.sümerlerin,mayaların,azteklerin bulduğunun 10 da biri yok kuran da :)  hala bir iki örnekte takılıyorsun,bugün yapılabilen hesaplamaları yapmış adamlar diyorum,işine gelmeyince "uzay zaman ...." yapmamışlar mı diyorsun adamlar bir sürü şey bulmuş ben derken,seninki tartışma değil hoca kendini haklı çıkarma gayreti neyse ben çekiliyorum.

laf oyununda fln degilim hoca. sen fikrini soluyosun ben fikrimi soluyorum ve bunun adı laf oyunu oluyo. bakıyorum ama sumerlerin bilmemnelerin gunes tutlmasını hesaplamaktan daha ileri gittiklerini goremiyorum. bi kac ornek verebilir misin. ornek site fln.. bakalım Kurandakilerin ne kadarına gelebiliyo. yada dedigin gibi gecebiliyo mu...

hoca bırak bu işleri,siz sadece ticaret yapılan yerlerdeki bir takım şeyleri mucize diye tanıtıyorsunuz ve eski uygarlıkların bilim tekniğini çok küçümsüyorsunuz.yok yanına geliyo mu cart mı curt mu.yanına gelmiyo geçiyor bile,arapların yunan kültüründen alıp yaptıklarını bilmiyor musun?bak biraz araştır,geçmiş uygarlıklar eksen eğikliğini hesaplıyor,dünyanın tam ortasına piramitler inşa ediyor,dünyanın yalpalama döngüsünü hesaplıyorlar,matematikte çok önemli şeyler yapıyorlar vs vs

http://www.mucizeler.com/ surdakilerin kacının o zaman acıklandıgını sole bana...

izafiyet dedim ıı dedin, bak bakalım izafiyet ilk olarak ne zaman acıklanmıs. kim tarafından acıklandıgını solıyım de kolaylık olsun: einstein... 

sadece izafiyet degil. antimaddeden de bahsediyo. bilmem kac sene sora antimaddenin varlıgını kanıtlayan herif nobel alıo. boyle onlarcası var. siteye gir bak bakalım

hocam ben neden bahsediyorum ne anlatıyorum sen ne diyosun :)
    neyse kısır döngüye girdik ben anlatıyorum sen farklı yerden anlıyosun.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    End0t0ksiN
    End0t0ksiN's avatar
    Erkek
    hepsı kendı alanına göre cekmıs nasılki matematıkcı ona göre sölemı dıerlerıde öle meserla sende deyyuzluk edıp ınanmasaydın :D hayat c+ sharp'tan olusur derdın :D misal ;) :D

Potansiyel Rahatsız # 'yengesini s.kenlerin dizisinin yapıldığı devirde yaşayan mürid '
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolygaN
    HolygaN's avatar
    Erkek

Herkesın dini yada dinsizliği kendıne. Tartışma bişeyler öğrenmek için yapılır. Din konusunda kimseyı çeviremezsiniz. Ancak kendi kendılerıne doğru yolu bulabılırler. O yüzden boşverın. Örnek : Cold-m4

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    Of Allahım of nedendir hep zorda sana gelişim diye bir şarkı vardır. Tanrı inancı her toplumda olması gerekir, çünkü ahlak kurallarını din ve din adamları belirler. Eğer olmasaydı el ele göt göte siken sikene öldüren öldürene vs vs vs yaşardık :) Tanrıya inanmıyorum diyen insanların çoğu o topluma ait dinin getirdiği ahlak kurallarına uyarlar ama :) Belki sosyolojik bir yaklaşım ama özellikle bizim milletimize şart kardeşim :) Hiç olmazsa bazen günah diyebiliyorlar. Yoksa düşünemiyorum gerisini.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Varan 1 hemen yukarıda açıklamalı örnekle beraber çayımı içiyorum ve ekliyorum.Büyük ustanın sözü "ne kadar dönersen dön g.t yine arkadadır."Bizim milletimizde dini zorbalık diretme oldugu sürece siz bunun tartısmasını yapamazsınız.hadi şimdi devam edin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    naki bunu yazdı:
    Of Allahım of nedendir hep zorda sana gelişim diye bir şarkı vardır. Tanrı inancı her toplumda olması gerekir, çünkü ahlak kurallarını din ve din adamları belirler. Eğer olmasaydı el ele göt göte siken sikene öldüren öldürene vs vs vs yaşardık :) Tanrıya inanmıyorum diyen insanların çoğu o topluma ait dinin getirdiği ahlak kurallarına uyarlar ama :) Belki sosyolojik bir yaklaşım ama özellikle bizim milletimize şart kardeşim :) Hiç olmazsa bazen günah diyebiliyorlar. Yoksa düşünemiyorum gerisini.
    iyice saçmaladınız artık yeter.müslümanlar namuslu,allaha inanlar namuslu diğerleri namuslu bu mudur anlayışınız?
    küçücük kızların ırzına geçen müslümanlara ne demeli o zaman?
    arkadaşlarım da var müslüman diyen kendisine,orucunda namazında niyazında tüm gün yatağa kız atmak için uğraşanlar var aralarında,hani nerde ahlak?
    hapse girenlerin yüzde kaçı allaha inanıyor yüzde kaçı inanmıyor.bana namussuz bi tane ateist göster veya deist ben sana 1o tane namusssuz hristiyan,müslüman göstereyim,hoş bi laf mı?
    din=ahlak değildir bunu kavrayın öncelikle,ben senin inancına sahip değilim,senden namussuz muyum?veya benim gibi olan senin gibi olmayan binlerce insan onlar namussuz mu?senin kadar ahlaklı değiller mi?
    saçma sapan konuşmayın..
Toplam Hit: 10432 Toplam Mesaj: 75