Zip Şifre Çözme
-
Arkadaşlar dün gece itibariyle yabancı olduğunu tahmin ettiğim biri sitemi hacklemiş (forum sitesi)..eleman forum database yedeklemiş ziplemiş ve şifrelemiş ana dizinde koymuş ve aktif olan db'yi silmiş...yanında read.txt ile not düşmüş 100 dolar atarsan bitcoin le sana şifreyi veririm ...bende yedek vardı ama açıkçası 2 ay öncesinin çok bir zarar görmedim..yinede bu şifreyi kırmanın bir yolu var mı?
-
zip mi rar mı?
win rar ın üreticisi, şifreyi ben bile kıramam diyordu. winzip falansa bilmiyorum.
ama brute force ile kıran programlar var. şifreye göre 2-3 günde sürebilir, 2-3 asırda:(
-
bir ara bir site vardı burda paylaşmışlardı rar mı zip mi hatırlamıyorum ama ona gönderiyordun uğraşıyorlar kırmak için şifreleri deniyen programlarıı vardı şifreyi çözerlerse sana şifresiz halini yolluyorlardı tabi 10 dolar ücreti vardı
-
Brute-Force (Deneme-Yanılma)' dan başka çözüm yok. Adam verilerine karşı fidye istiyorsa 32 karakterli alpanumerik noktalama ve özel karakterlerden oluşan bir şifre koymuştur. Anlayacağın işin zor. Adam acemi de olabilir. Verilerimi illa geri alıcam diosan pazarlık yap. (Şaka değil cidden bu işlerde pazarlık yapılır, yapılıyorda. Büyük şirket verilerini 100.000$ dan pazarlığa açıp, 20.000$ a fit olan firmalar tanıyorum :) )
-
Senin adına üzüldüm ama, sistem çok hoş değil mi ya db ye gir şifrele oraya bırak :)
Geçenlerde büyük bir şirketin başına da böyle bir şey gelmişti sonuç ne oldu bilmiyorum.
-
crimeangel bunu yazdı
zip mi rar mı?
win rar ın üreticisi, şifreyi ben bile kıramam diyordu. winzip falansa bilmiyorum.
ama brute force ile kıran programlar var. şifreye göre 2-3 günde sürebilir, 2-3 asırda:(
yok hocam rar değil. sql.zip diye duruyor önümde..
-
S2buyuk bunu yazdı
Brute-Force (Deneme-Yanılma)' dan başka çözüm yok. Adam verilerine karşı fidye istiyorsa 32 karakterli alpanumerik noktalama ve özel karakterlerden oluşan bir şifre koymuştur. Anlayacağın işin zor. Adam acemi de olabilir. Verilerimi illa geri alıcam diosan pazarlık yap. (Şaka değil cidden bu işlerde pazarlık yapılır, yapılıyorda. Büyük şirket verilerini 100.000$ dan pazarlığa açıp, 20.000$ a fit olan firmalar tanıyorum :) )
aynen dediğin gibi adam zaten çok net şekilde yazmış (ingilizce)..Boşuna zamanını harcama kırmak için girdğim karakter sayısı rakam,harf,büyük ,küçük ,şekillerden oluşuyor boşuna uğraşma diye ibne..
-
guzel kardeşim bunu unziplemek yerine dallamanın nereden senin sunucuna girdiğini cozmen daha yararlı bir davranıs olmayacak mı :D
-
çözülmez aga o olur olmadık en zor karakterlerin dibine vurmuştur 1000 karakter vs.. :D amk acayip bir işlemci gücü lazım brute force tamamda onuda seneye alırsın sonucunu
-
TheAvenqer bunu yazdı
bir ara bir site vardı burda paylaşmışlardı rar mı zip mi hatırlamıyorum ama ona gönderiyordun uğraşıyorlar kırmak için şifreleri deniyen programlarıı vardı şifreyi çözerlerse sana şifresiz halini yolluyorlardı tabi 10 dolar ücreti vardı
he bu mevzu olur bak onlar çözüyordu 10 15 dolara
-
Brute force falan yemez hocam malesef.Fikir vermesi açısında şunu paylaşayım: