Ziraat Bankası 60 Tl Kesmis Ama Öğrenci ?
-
Mx0TBT bunu yazdıfrq23 bunu yazdı
cekilen 60 tl nin dekontunu al hatta daha önce hesaptan kesinti yapıldıysa onların dekontunuda al direk hakem heyetine git hiç bankayla muhattap olma.
Dekontu nasıl alabilirim ?
Daha oncedende kesilmis onlarıda alabiliriz o zmn
ya internet bankacılıgını kullanarak yada müsteri hizmetlerini arayıp hesap dökümünü mail olarak istersin. Belki atmden alabildigmiz hesap özeti makbuzlarıda olabilir -
Isbankası benden 90 lıra kestı gecen gun bankaya gıttıgımde veznedekı elemana soledım bole bole dıye ogrencı belgenı getır ogrencı olmadan once acılmıs hesap olsa bıle ben burdan subene faxlayayım parayı hesabına gerı gecerler dedı.
-
Ya benim hatun da aynı durumdaydı. İki Ziraat hesabı vardı. Biri öğrenci, diğeri eski. Eski olandan kesip duruyorlardı boyna. Ben de kapat hesabı dedim. Kapatamadan kartını kaybetti. Bankaya telefon açtık kartı iptal etsin diye. Nedense, biz öyle bir istekte bulunmadığımız halde, kartı kapatıp hesabı öğrenci hesabıyla birleştirmişler. Öyle olunca öğrenci kartı da iptal oldu ak. Sonra yeni kart geldi, harçlık avans tanımlı değil. Bir de onunla uğraştık. 2 hafta falan sürdü. Amınakoduklarımdan 100 milyar kredi çekecek olsan 2 güne çıkarırlar.
-
bankanın tavrına bağlı öğrenci belgesi durumu düzeltebilir.
-
KrypT bunu yazdı
Ya benim hatun da aynı durumdaydı. İki Ziraat hesabı vardı. Biri öğrenci, diğeri eski. Eski olandan kesip duruyorlardı boyna. Ben de kapat hesabı dedim. Kapatamadan kartını kaybetti. Bankaya telefon açtık kartı iptal etsin diye. Nedense, biz öyle bir istekte bulunmadığımız halde, kartı kapatıp hesabı öğrenci hesabıyla birleştirmişler. Öyle olunca öğrenci kartı da iptal oldu ak. Sonra yeni kart geldi, harçlık avans tanımlı değil. Bir de onunla uğraştık. 2 hafta falan sürdü. Amınakoduklarımdan 100 milyar kredi çekecek olsan 2 güne çıkarırlar.
:)
-
Biz bankaya dilekçe verdik ama pek sallamadılar .
Yaklaşık 20 gun oldu cevap yok acık adreste vardı.
İade tahahütlü dilekçe gonderiliyomus bu durumlarda.
Postaneden nasıl yolluyoruz bunu dorudan dilekçeyi bir zarfa atıp yolluyomuyuz.
Birde bankanın buna cevap vermeme gibi bir durumu var mıdır ?
-
Citizen bunu yazdı
Müşteri hizmetlerini arayıp bir güzel sikleyin %80 geri öderler.
yapmadılar bana ipneler.
-
Hangi banka olursa olsun böyle bir sıkıntıda elime örnek teşkil etmesi açısından benzer bir işletim ücretinin iadesine karar verilmiş bir tüketici hakem heyeti zımbırtısını alıyorum. Bizde öyle bişey yok dediklerinde çıkartıyorum masaya okuyun diyorum. İster şimdi verin bu parayı isterseniz hakem heyetine başvurayım. Sonrada banka ve sizin hakkınızda yalan beyanda bulunmaktan dolayı suç duyurunda bulunayım paramı ve üzerine ek olarak tazmiatımı alayım. Ki bilirsiniz işin içinde banka olunca ve haklı olduğumda avukatların ne kadar istekli olduklarını. Adam gibi bana laf oyunu yapmadan verin paramı sonrada hesabımı kapatıcam diyorum. Böyle saçmalık olur mu karar var hak var hukuk var diyorum. Sonra 1 hafta içinde paramı geri veriyolar :D Gözlerini korkutmayı seviyorum ya bu dallamaların :D
-
Mx0TBT bunu yazdı
Biz bankaya dilekçe verdik ama pek sallamadılar .
Yaklaşık 20 gun oldu cevap yok acık adreste vardı.
İade tahahütlü dilekçe gonderiliyomus bu durumlarda.
Postaneden nasıl yolluyoruz bunu dorudan dilekçeyi bir zarfa atıp yolluyomuyuz.
Birde bankanın buna cevap vermeme gibi bir durumu var mıdır ?
Hocam postaneye iade tahutlu posta (Adi buydu sanirim) gonderivem diyip gonderiyorsun.
Bence once bi ziraat ana sayfadaki bize ulasin kismindan ogrenci olduugunu ve yolladigin mektubu tarihi ve icerigini anlatarak bi mail yaz,mailde ardindan 'durumun para isinden cijtiginimusteri memnuniyetinin sube calisanlarinca onemsenmemesi ve kucuk capli musteri olmamdan oturu insan yerine konulmamdir, gerekenin tum cabalarima ragmen yaptiramadimi tarafiniza bildirip olumlu cevabinizi beklemekteyim.aksi halde maddi manevi haklarimi yasal olarak arayacagimi yine tarafiniza bildiriyorum' bu sekilde guzelce dose alta adini soyadini ve telefonunu yaz bekle.bir iki gune donerler (bende ertesi gun donmuslerdi)
-
neden kestiklerini ogren, rastgele kesmezler. para yollanmistir biryerden hesabina oda bankaya masraf cikartmis olabilir, ozaman alamazsin parani.
hesap isletim ucreti adi altinda kesim zaten olmuyor, eger ki oyle gozukuyorsa ogrenci belgenle gidip parani alma hakkin var.