Ziraat Sınavına Girenler, Sınav Nasıldı
-
Sınav diyip geçmeyin. Soruların hazırlanması, kağıtların basılması, aday veritabanı, sınıflar, organizasyon, sınav, sınava giren hademe, gözetmen ve polislerin ücreti, kağıtların toplanması, okutulması, işlenmesi, adayların değerlendirilmesi falan çok uzun iş.
-
joe_black bunu yazdıJackDaniels bunu yazdı
ilk banka ziraat bankasımıydı iş bankası mı o soru ?
hacı raştırdım biraz da ilk özel banka İşbankası diye geçiyor.
ben ziraat yaptım ki öyle biliyorum.
İş Bankası Mustafa Kemal'in bankasıydı.Ziraat ondan eski olamaz.Hatta ölürken devlete iade ettiği kalan para bu bankadaydı diye hatırlıyorum
Viki :
Türkiye'de Cumhuriyet döneminde kurulan ilk özel bankadır.(...) 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulmuştur.İş Bankası'nın ilk sermayesi 1.000.000 TL'dir. Bankanın kurucusu Mustafa Kemal, ilk genel müdürü ise Celâl Bayar olmuştur. Mustafa Kemal, iki şube ve 37 personel ile hizmete başlayan bankadaki hisselerinin yönetimini ölümünden önce Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağışlamıştır. Hisselerden elde edilecek kârı da Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na bırakmıştır.
HuwelAsK tarafından 24/Kas/12 23:50 tarihinde düzenlenmiştir -
HuwelAsK bunu yazdı
İş Bankası Mustafa Kemal'in bankasıydı.Ziraat ondan eski olamaz.Hatta ölürken devlete iade ettiği kalan para bu bankadaydı diye hatırlıyorum
Viki :
Türkiye'de Cumhuriyet döneminde kurulan ilk özel bankadır.(...) 26 Ağustos 1924 tarihinde kurulmuştur.İş Bankası'nın ilk sermayesi 1.000.000 TL'dir. Bankanın kurucusu Mustafa Kemal, ilk genel müdürü ise Celâl Bayar olmuştur. Mustafa Kemal, iki şube ve 37 personel ile hizmete başlayan bankadaki hisselerinin yönetimini ölümünden önce Cumhuriyet Halk Partisi'ne bağışlamıştır. Hisselerden elde edilecek kârı da Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na bırakmıştır.
hacı ziraat işbankasından yaklaşık 50 sene önce kuruldu.
-
joe_black bunu yazdıHuwelAsK bunu yazdı
Viki :
hacı ziraat işbankasından yaklaşık 50 sene önce kuruldu.
ziraat bankası iş bankasından önce kurulmuştur 1863 yılında, kurucusuda mithat paşadır. 2. abdulhamitte mithat paşayı öldürtmüştür :) sonracıma iş bankası chp nin değildir sadece % 25 i chp ye para olarak gitmektedir :) zaten saçmalık % 25 iş bankasından parayla ölene kadar chp ayakta kalır herhalde :) fakire fukara verilse daha iyidir. türk dil ve tarih kurumuna aktarılmasını ilk defa duyuyorum zaten milli piyangodan dil ve tarih kurumuna para gidiyor diye biliyorum.
neyse fakir yine fakir bankalar sömürdü milleti kimsenin zkinde değil. -
Giren arkadaşlara geçmiş olsun...
-
Arkadaş CHP ye İş Bankasından para filan gitmemektedir. Mustafa Kemal'in hisselerinden gelen temettüler CHP kontrolünde Türk Dil Durumu ve Türk Tarih Kurumu'na gitmektedir.
-
jawsap67 bunu yazdı
800k adamın girdiği yalandır.benim duyduğum 400k civarı.
kendi hesaplamamı anlatıyorum size hemen özetle
400.000 başvuru x 45 TL = 18.000.000 TL para toplamışlar alacağı 2.500 kişi diye duydum
bu 2.500 kişiye aylık 2.000TL verdiğini düşünürsek (o kadar bile yok)
2,500 x 2000 = 50.000 TL ( yeni personelin 1 aylık maaşları)
50.000 x 12 = 600.000 (aldığı yeni adamların 1 yıllık masrafı)
18.000.000 / 600.000 = 30 demekki bu sınava giren adamlardan toplanan parayla 30 yıllık maaşlarını ödetiyorlar :)
(tabi bu varsayım sınav masraflarını vede o parayı işletirken kazanacakları kar baz alınarak hesaplanmamıştır )2000* 2500 = 50000 mi ediyormuş :):):) yoksa 5 000 000 mi
-
PathfindeR00 bunu yazdı
Arkadaş CHP ye İş Bankasından para filan gitmemektedir. Mustafa Kemal'in hisselerinden gelen temettüler CHP kontrolünde Türk Dil Durumu ve Türk Tarih Kurumu'na gitmektedir.
iş bankasının üst yönetim kadrosunu kim belirliyor bir araştır