Zorunlu Askerlik 9 , Kısa Dönem 4 Aya Düşecek
-
zengo bunu yazdı:
-----------------------------
Madcrazy bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
zengo bunu yazdı:
_Dert_ bunu yazdı:
m_cey bunu yazdı:
zengo bunu yazdı:
nie düşürüyorlarki zaten yapsın herkez 15 ay ne olacak biz yaptık biyerimizmi eksildi ne kadar korkuyorlar askerlikten bu millet ... sonuçta vatani görev ve yapmak zorundasın ha 15 ha 12 ha 9 ay nie bukadar uraşıyorlarki anlamadım gitti ...
-----------------------------arkadaşım ne alakası var.biz askerlikten mi kaçıorz sanki.sence 24 yaşına kadar okumuş,iki yılda üst yapmış 26 yaşında iş dünyasına girmiş bir vatandaşla,liseden sonra 20 yaşında askerliğini yapıp hayata başlayan genç arasında bi fark yokmu.bence dağlar kadar var.1 yıl meslekten uzak kalınca ne kadar zararın oluyor haberin varmı senin.maddi değil kariyer açısından.
Herkes okudum diyor ama goruyoruz o kadar işsiz var üniversie okuyupda iş bulamayan neden iş kaybederim korkusu var anlamıyorum sanki işin hazır.. O na bakarsanız liseden sonra calısan genclerde iş kuruyolar veya calıstıkları yerden cıkıp askere gidiyorlar..Onlar insan değil mi...
Tutturmuşsunuz okumuşla okumamuş bir olur mu... Senin işin hazırsa diğer insanlarında işi hazır ..
-----------------------------kendimden örnek vereyim lise bitirdim işe girdi çalışıyordum askerlik geldi yaptım geri geldim 1 yıldır adam akıllı dir iş bulamadım ve hala işsizim... şimdi bende işimi kaybetmedimmi benim haklarım isteklerim ne oldu .
ayrıca bana kalırsa şu anda üniversite okuyanların % 75 i sıf kısa dönem yapmak için okuyor ....
-----------------------------Aaaa öyle deme hacı bu ülkede bi tek üniversite mezunlarının hakları var :D bitek onlar iş arıyor bitek onların vakti askerde boşa gidiyor biz zaten fotosentez yaparak yaşıyoruz bize yeme içme lazım değil.Ondan sonra eşitlik demokrasi zart-zurt yerim öyle demokrasiyi ben.
-----------------------------istisnalar elbette var bi çoğu kısa dönem yapmak için okuyor belki. ama uçak mühendisi bi adamla kendini karşılaştırıyan daha söz yok :D
-----------------------------biz kimseyle kendimizi karşılaştırmıyoruz bu ülkede okuyan da kendine okuyor çalışan da kendine çalışıyor fakat askerlk bambaşka bir mesele sen çok okudum die benden az askerlik yapacaksan ozaman kazandığın paranın yarısınıda bana vereceksin al sana adalet varmı ötesi
benim söylemek istediğim sen ne kadar okursan oku sonuçta bu devlete askerlik yapacaksın bu ha 15 ha 12 ha 9 olmu ne fark eder
-----------------------------aradaki 6 yıldan kimse bahsetmio.okuduk die havalanmıorz dirsek çürüttüğümüz yıllar nedeniyle kısa süreli yapmak istioruz.sonuna kadar arkasındayım.vatanseverlik toplamda 4 defa ateş talimi görerek komutanların ayak işini yaparak olmuor arkadaşlar.sistem kökten çürümüş neyse girmeyelim şimdi oralara.isteyen istediğini düşünür.buda benim düşüncem.
-
konunun temeli askerlik değil,askerde herkesin maruz kaldığı küfürler,şerefsizlikler.
askerden dönen tüm arkadalarım küfür ederek döndüler,bu orduyla savaşa girilmez dedi hepsi.
askerlik küfür yemekten başka bişey değil artık,memleket ne hale gelmiş.Bir sürü insanı topluyorlar bir yere ve hakından gelebilmek için neler yaptırıyorlar.şu anda askerlik sadece zaman kaybı,ülkeye bir faydası olduğunu sanmıyorum,15ayın sadece bir kaç ayı adam gibi eğitim,geri kalanı ot bok,yazık bu millete...
-
Lemuria bunu yazdı:
zengo bunu yazdı:
nie düşürüyorlarki zaten yapsın herkez 15 ay ne olacak biz yaptık biyerimizmi eksildi ne kadar korkuyorlar askerlikten bu millet ... sonuçta vatani görev ve yapmak zorundasın ha 15 ha 12 ha 9 ay nie bukadar uraşıyorlarki anlamadım gitti ...
Saçmala Hocam ne kadar az o kadar iyi ; kimsenin fazladan amelelik yapmaya niyeti yok ; yani durumu kişisel algılama bu olay Türkiye'de yaşayan herkesin kaderi ne kadar seninse o kadarda benim , gidip ne yaptın kahramanca savaştınmı ? kendine asker diyebiliyormusun ? yoksa gidip üstlerinin egosunumu tatmin ettin , sağı solu temizleyip mantığına ters düşen işleri lağıyla yerine mi getirdin ? herkesin işi gücü var , askerlik peygamber ocağı filan değildir , ego yoksunu kişilere yapılan hizmettir..vatana hizmet yeri değildir artık TSK vatana hizmet olsa gidip 2 şer yıl yapalım , yani gerçekten ne kadar az o kadar iyi herkesin işi gücü var uğraşı var hayatının baharında çıkıp gitmek herşeyi yarıda bırakmak hiç kolay değil.
-----------------------------ben askerde kimsenin egosunu tatmin etmedim ve o yüzden en sevilmeyen kişi oldum gece gündüz sürekli uyanık kaldım bütün pis işlerle gönderildim komutanların hepsi benimle ayrı ayrı uğraştı ceza yedim sıf bunun yüzünden 1 ay yatak yüzü görmedim masa sandalye üzerinde uyudum günde sadece 2 saat ve ben askerligi sınır karakolunda yaptım türkiyenin en ücra köşesinde herkez hafta sonu çarşıya giderken biz terörist kaçakçı kovaladık 380 gün sivil insan görmedim
sen bana kahramancamı savaştın diyorsun evet ama dışardaki değil içerideki düşmanlarla savaştım .... ha derlerya askerde zaman geçmez die ben 1 günü 2 gün olarak sayıyordum gece ve gündüz olarak ve inan benim şu anda pisikolojim bozuldu girdiğim işlerde 3 üncü ayımı tamamlıyamıyorum peki benim sonum ne olacak
adam gidip bende 4 sene fazla okudu die 4 ay askerlik yapacak yata yata sonra gelecek işine devam edecek kariyer yapacak bu adalet mi sizce soruyorum bizde senenin yarısını işsiz yarısınıda orada burada yevmiyeli olarak çalışacağız karnımızı doyuracağız ancak okadar
Lütfen biraz elinizi vicdanınıza koyun bu ülke hepimizin........
-
hacı 9 ay çok be :| şahsen bosnada okuyacağım şubattan sonra ama 4 ayda çok :|
-
Ne kadar askerlikten yırtmak için açıköğretim yada üni. okuyanlar varsada.Gerçekten okumuş adamlarda var.Mezun adamın 12-15 ay mesleğinden uzak kalması yanlış birşey olurdu.Tek tip askerliği kabul etmemekle doğru karar vermiş hükümet