Zorunlu BES
-
Bes te kalmayı düşünen ve mevcut bes i olan arkadaşlar için gelir amaçlı kamu dış borçlanma araçları esnek yatırım fonu nu tavsiye ederim. Yıllık getirisi 22-23 seviyelerinde.
-
DJ_Alper bunu yazdı
zorun besten çıkmak için son 15 gün :) memurlar
bu arada altın mantıklı geliyo diyen arkadaşlar fonlarınızı altın alırsınız olur biter :) neyse herkesin kendi düşüncesi
Evet fon altın oluyor ama ben 4 yıl sonra çıkmak istedim diyelim birde benden fon kesintisi kesiyor. Hem parayı kullanıyor hemde çıkarken 10 yıldan erken çıktığın için kendi parandan kesiliyor.
-
Ben kalayim diyordum ev alacağımda çıkarım diye baktım erken cikinca ekstra para kesilecek anında çıkış başvurumu yaptım 10 is günü içinde para iade edilecek diyorlar bu ayın 26sina falan denk geliyor
-
SHaDeWRoX bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
zorun besten çıkmak için son 15 gün :) memurlar
bu arada altın mantıklı geliyo diyen arkadaşlar fonlarınızı altın alırsınız olur biter :) neyse herkesin kendi düşüncesi
Evet fon altın oluyor ama ben 4 yıl sonra çıkmak istedim diyelim birde benden fon kesintisi kesiyor. Hem parayı kullanıyor hemde çıkarken 10 yıldan erken çıktığın için kendi parandan kesiliyor.
zaten çıkacağın sisteme girmeyeceksin zorunlu sokuyorlarsada çıkacaksın
herzaman diyorum aylık 100-150 benden birşey kaybettirmez diyen varsa girsin devam etsin gitsin ama bana koyar giyen adam girmesin
-
cayma hakkınız var hocam olur mu öyle şey ya
-
Devlet yatırdığınız primin yüzde 25 i kadar katkı yapacak.
Siz 100 lira yatırırsanız, devlet de size 25 lira yatıracak.
Paranız 125 lira olacak.
Sonra da bu 125 lira fon da değerlenmeye devam edecek.
Bence banka faizinden daha fazla getiri demektir.
Altın fiyatları çıkar da iner de, ben bilemem.
Ben faizsiz bes e ayda en az 100 TL yatırmayı düşünüyorum..
-
Devlete hazır sıcak para lazım bunu bes adı altinda toplayacak, kidem tazminatida ayni sekilde....
-
10 sene sonra dolar euro 15-20 tl ye dayanırsa devletin verdiği %25 ler hiçbir işe yaramaz.
zaten milletin faydasına bi durum olsa bunu zorunlu yapmazlar.
tamamen para döndürme olayı.
-
2 ay içinde çıktın çıktın,çıkamadın geçmiş olsun sistemi.
-
Anadolu Sigorta üzerinden başlattılar bize. Sigortayla görüştüğümde şunlar aktarıldı; 1 sene veya 2 sene sonra çıkmayı düşünürseniz ana paranızı alıyorsunuz ve ana paranızla alınan fonlardan gelen getirinin %17'si kesilip geriye kalan para da ana paranızın üstüne eklenerek size veriliyor. Sadece devlet katkısını almaya hak kazanamıyorsunuz dediler. Ne derece doğru bilmiyorum ama aylık 100-150 lira koymaz bana diyen için anca tatil parası biriktirmeye yarar bu sistem. 10 yıl durmak hayal olur tahminim.