folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Zülfü Livaneli' Nin Yazısı

Zülfü Livaneli' Nin Yazısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

amk kendimizin o zaman :D e videoda sorulan kısım buydu böyle oldu :D

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Neyse önceki postları siktiredin,

şuna bakın

https://www.youtube.com/watch?v=rEt8PSUsXrU

çok moralim bozuldu aq..

Kanuni bizim kanunimiz olunca koyuyor adama.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Neyse önceki postları siktiredin,

şuna bakın

https://www.youtube.com/watch?v=rEt8PSUsXrU

çok moralim bozuldu aq..

Kanuni bizim kanunimiz olunca koyuyor adama.

ohoho ilk 20 sn sini izledim burdanda ayrı tartışmalar çıkarabiliriz :D

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

hacı adamlar "muhteşem yüzyıl" sahnelerini koymuş ya :/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

hacı adamlar "muhteşem yüzyıl" sahnelerini koymuş ya :/

oha valla mı, konuyu anlayınca kapattım direk ucu saçmalamaya açık diye:d 
    bizans ı felan anlatırkende bizim cüneyt arkın filmlerinden yararlanmazlar inşallah :D

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

genelde nakşibendiler över bu ebussuud efendiyi nedense:) osmanlı devletinin teknolojik ve sanatsal olarak geri kalmasının en büyük

sebeplerinden biridir bu adam tarihciler bunu bilir. bağnazcılık bilgilendirmeden inanmasını sağlamaktır demiş voltaire denen gavurun oğlu. 33

yaşına geliyorum ortaokul zamanımdan beri kanunie karşı bir tuhaf bir tutum içindeyim bu yüzden işte ; 

Yılmaz Öztuna değerli eseri Devletler ve Hanedanlar adlı çalışmasında Kaanuni'nin erkek evlâd sayısını onbeş olarak göstermektedir. Bizde bu bilgileri özetlemek suretiyle aktara­lım efendim:1512'de doğup, 1521'de 9 yaşında ölen Mah-mud, 1515'de doğan ve Konya Ereğli'de 6/kasım/1553 ba­bası tarafından boğdurulan, Mustafa, Amasya'da 1526'da doğup, Bursa'da 1533'de boğdurulan Mehmed, sadece Ölüm târihi bilinen Konya'da medfun Ahmed, 1521'de İstanbul'da doğup, 22 yaşında 1543'de Manisa'da Çiçek hastalığından ölen Mehmed, bebekken ölen Abdullah, 1524'de doğan ve bilahire 2. Selim unvanıyla tahta çıkan Selim, 1525'de do­ğup, 1562'de Kazvin'de İran Şahına verilen sipariş üzerine öldürttürülen Bayezİd, 1543'de Kütahya'da doğup, Kaz­vin'de 1562'de Şah'ın marifetiyle boğdurulan Orhan, yine Kütahya, Kazvin hattı içinde 1545 doğum, 17 yaşında 1562'de boğdurulan Osman, aynı hatta 14 yaşında öldürülen Abdullah, 3 yaşında Bursa'da boğdurulan Mehmed, İs­tanbul'da 1531'de doğup, Ağabeyi veliahd Mustafa'nın ida­mında geçirdiği şok'a bağlı olarak vak'adan 21 gün sonra 27/kasıml553'de vefat eden Cihangir ki İstanbuldaki Cihangir semti bu şehzadenin adına kurulmuştur. 1554'de doğup, sekiz yaşında 1562'de vefat ettiği bilinen ve hakkında başka bilgide bulunmayan Orhan'ı böylece sizlere naklettik.

kanuninin cenazesinde ebussuud ile ilgili bir havadis;

O qün SüIeymaniye Camii cemaate dar qeIir. Muazzam kaIabaIığın bir ucu Mercan yokuşundadır, bir ucu Vefa sokakIarında. KoIay değiI bir devre mührünü vuran suItan, Muhteşem SüIeyman yoktur artık. Ebussuud Efendi “AIIah için namaza” diye bağırır, MübeIIiğIer haykırırIar “Er kişi niyetine” Ses daIqa daIqa yayıIır uzakIara. Kanûni, ZembiIIi AIi Efendi, İbn-i KemâIpaşa, İmam-ı Birqivî qibi zirveIerin sohbetinde yetişir. Yahya Efendi qibi bir derya iIe süt kardeştir. Eh böyIesi biri öIümü çok düşünse qerektir. Nitekim kabrini sağIığında kazdırır. ÖImeden toprağını avuçIar, fatihaIar okur kendi mezarına. SEN KENDİNİ KURTARDIN AMA… SuItanın naaşı tam mezarına bırakıIacaktır ki, eIindeki çekmeceyi tabutun yanına sıkıştırmaya çaIışan bir saray ağası Ebussuud Efendi’nin dikkatini çeker, mübârek derhaI müdahaIe eder “Dur bakayım!” der, “NeIer oIuyor orada?” -Bu emaneti mezara bırakmam qerek. -OImaz! BöyIe bir şey caiz değiI. -SuItanımız vasiyyet ettiIer ama. -Vasiyyet mi? İçinde ne var acaba? -BiImiyorum efendim. -Ver bakayım şu çekmeceyi. Adamcağız uzatır, ŞeyhüIisIâm uzanır. Lâkin tam o sıra kaIabaIık daIqaIanır, çekmece yere düşer. OrtaIığa yüzIerce kâğıt yayıIır. Ebussuud Efendi bunIardan birini eIine aIır. AItında kendi mührünü qörmez mi? Gözü kararır, renqi uçar. Benzinde tek damIa kan kaImaz, biIdiğiniz küI kesiIir. Hemen oracığa çöker, yumrukIarını şakakIarına dayar. Zor duyuIan bir sesIe “Ah SüIeyman ah!” der, “Sen kendini kurtardın. BakaIım Ebussuud ne yapacak?”

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IEFLaM
    IEFLaM's avatar
    Erkek

Neyse Hocalarım Bence Bırakmalıyız Bu Osmanlı Muhabbetlerini. Yaşanmışlıklar Geride Kaldı Önemli Olan Yaşayacaklarımız

Sitem hep aşinalardan gelür biganeden gelmez
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReeX
    ReeX's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    karahanx bunu yazdı

bi sen biliyon zaten amk , tarihçiler bilmiyor hayatını bu işlere adamış bu işlerden para kazanan adamlar bilmiyor bi sen biliyon.

Ulan geçmişinizi karalamayı ne çok seviyosunuz , milletin 50 yıllık tarihi var diye adamlar sanal karakterler üretiyor , düşünsel tarih yazıyor . Bunlar Koskoca Osmanlı'nın en önde gelen padişahını ne hallere sokuyorlar. Sadece padişah da değil Osmanlının her padişahı döneminin İslami idolüdür ve hacıdır.

Abdest almadan devlet işlerine başlamayan bi ecdad dan bahsediyoruz . sen cenabet gezerken bunları orda burda sallamak kolay üstad.

Bugünlük yeter ama.. doldum.

hocam bunların itham ettikleri abdülmecit han sabah kalktığında yatağının yanındaki taş ile teyyemmüm edip toprağa abdestli basan bir adam.

ve eşine dediği laf: ben yere abdestsiz basarsam tebaam(halkım) cünüp basar !! ve maalesef baştakiler abdestsiz bastığı için halk da uçkur

düşkünü olmuş. sırf karalama amaçlı binlerce iftiraları var, cevap versen de uydururlar zor bir şey mi yalan söylemek? dediğin gibi bazı milletlerin

50 yıllık tarihi var kahraman üretiyorlar. ben bazen yabancılarla konuşuyorum tarihimize,kültürümüze imreniyorlar ama gel gör ki içimizdeki bazı

gruplar bilmeden etmeden ideolojik amaçlı üretilmiş iftiralarla tarihlerini yok ediyorlar. bunlara cevap verdikçe daha çok azıtıyorlar.  ama kökleri

kuruyor hocam bunların. O yüzdendir böyle bağrış çağrışları ;))

İkinizinde yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum

Gimme Some Tits
Toplam Hit: 4695 Toplam Mesaj: 39