folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 1600 Sene Evvel -Peygamberimiz (Sav)-İn Yaptığı Bilimin Daha Yakın Tarihte Farkettiği Gercekler



1600 Sene Evvel -Peygamberimiz (Sav)-İn Yaptığı Bilimin Daha Yakın Tarihte Farkettiği Gercekler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2008
    Erkek
    adamlar marsa gidiyor seni tutanmı var sende marsa git adamlar kara kedinin kötü şans getirdigine inanıyor ben de tuvalete sol ayakla giriyorum sizene?!..sen amuda kalkarak gir banane?!

    ..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek
    Adamlar marsa gidiyor da hiç inançları yok dimi.13 numarasının uğursuzluğuna inanıyor mal herifler. Otellerde, uçaklarda 13 yok. Her bokta modernler ama nedense böyle saçma inanışları var. İslamiyet'e laf atanlar kendileri çok mantıklı şeylere inanıyor zaten.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2008
    Erkek
    adamlar bilimde son raddeye gelmişler uranüsü jupiteri gezip görmüşler arşı alada futbol maçı yapmışlar yapacak bulacak ugraş kalmamış herşey bitmiş dini karalıyorlar

    ..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2008
    Erkek
    keşke konum silinmeseydide burada bazı yazan arkadaşların yorumlarını orada alsaydım

    devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    xz bunu yazdı:
    -----------------------------
    diyorki köleleri gözetin , demiyor ki köleliği kaldırın - köleliği tasvip eden din mi olur ?
    -----------------------------

    İslâm yedinci Miladî yüzyıl başlarında köleliği topluma yerleşmiş ve çağdaşı güçlü devletlerde tabii kabul edilmiş bir halde buldu. Köleliği tek yanlı ve kesin bir kararla kaldırma yoluna gitmedi. Ancak köleliğin kaynağını yalnız savaş hâline bağladı. Savaş sonrasında esirler için uygulana gelen bazı alternatifler vardır. Birincisi ve çokça başvurulan yol, esirlerin öldürülmesidir. Bu, vicdanları rahatsız ettiği gibi, galip tarafın intikam duygularını kamçılamaktan başka bir yarar sağlamaz. İkinci yol, savaş esirlerinin kurtuluş akçesi (fidye-i necât) veya esir değişimi yoluyla serbest bırakılmasıdır. Fakat, yenilen tarafın kurtuluş akçesi verememesi veya değişim için elinde esir bulunmaması yahut düşman tarafını yeniden güçlendirmemek için galib ülkenin yukarıdaki alternatifi kabul etmemesi hâlinde bir tıkanıklık doğmaktadır. Esirlerin karşılıksız af ilan ederek salıverilmesi ise, onları ele geçirmek için canını ortaya koyan İslâm savaşçılarının hakkına tecavüz sayıldığından pek az başvurulan bir alternatif olmuştur. Esirleri tasfiye etmenin üçüncü yolu ise; onları köle statüsüne sokmaktır. Bu duruma göre, savaş esirlerinin karşılıklı veya karşılıksız serbest bırakılması mümkün olmayan durumlarda geriye iki yoldan birisi kalır. Öldürülmek veya köle olarak yaşamını sürdürmek. Bu duruma göre, kölelik, öldürülmenin alternatifi olarak ortaya çıkmaktadır. Savaşçıların genellikle genç yaşta bulundukları dikkate alınırsa, yenilgi yüzünden hürriyetini kaybeden kimsenin önünde uzun bir ömrü vardır ve hürriyetini elde etmesi ümidi sürekli olarak vardır. Ölüm hâlinde ise artık diğer bütün alternatifler ortadan kalkmış olur. İşte köleliğin yasaklandığı günümüzde, bir savaş sonrası uygulamada, esirlerin serbest bırakılmadığı durumlarda, onların tek tek veya toplama kamplarında topluca öldürülmeleri olayı ile karşılaşılmaktadır. İşte bu nedenle İslâm, köleliği tam olarak kaldırmamış ve gerektiğinde başvurulmak üzere kapıyı aralık tutmuştur. Ancak bununla birlikte savaş esirlerinin mutlaka köle edinilmesi diye genel bir kural yoktur.

    Diğer yandan köleliğin tek yanlı bir kararla kaldırılması İslâm toplumlarının aleyhine bir sonuç da verebilir. Çünkü gayri müslim toplumlar, savaş sonrası müslüman esirleri sürekli olarak köleleştirirken, İslâm toplumlarına bu imkânın verilmemesi ve esirleri serbest bırakması onun zayıflaması sonucunu doğurur.

    İşte İslâm yukarıda birkaçına temas edilen sebeplerle köleliği kaldırmamış, fakat getirmiş olduğu çeşitli tedbirlerle kaynağını yalnız savaş esirlerine münhasır kılmış diğer kaynaklara izin vermemiştir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kasky
    kasky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek
    kardesler siz marsa gittinizde bunu din mi engelledi:( anlamış değilim hala.

    bizde bilirdik sevgiliye karanfil almasını lakin öğrenciydik yedik karanfil parasını...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2008
    Erkek
    ajan burda olsa boş işler bunlar derdii.. :)

    Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2005
    Erkek
    ch40t1c bunu yazdı:
    -----------------------------

    WebCrow bunu yazdı:
    -----------------------------
    ch40t1c bunu yazdı:
    -----------------------------

    -----------------------------
    insan ol

    -----------------------------

    Sen ne biçim konuşuyorsun la bebe, aklını alırım senin. terbiyesizlik yapma terbiyesliğin allahını görürsün.Hiç yoktan seviyeyi düşürmeyelim. Akıllı ol.

    Eğer biraz adam akıllı okusan ben herkesin innancına saygı duyarım demiştim zaten,

    Sende biraz insan gibi davranda, başkalarının düşüncelerine saygı göster Ok ?? 


    -----------------------------
    insan ol dediysem hayvanlık etmişsin demek ki 
    yine söylüyorum, insan ol 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    yazık bazı saf ınsanlara

    Peygamber (s.a.s) efendımız genel olarak işlerınızı sag elınızle , ayağınızla .. halledın demıstir. yemek yemeyı sag elle , camıye gırerken sag ayakla ... vb orda yine tuvalete sol ayakla girin demıstr. bir kac ihtimal var bunu sölemesının orda peygamber efendımız (s.a.s) sol ayakla girin sag ayakla gırersenız fayans kaygan olablr dusersınız dıkkat edın mı demıstr ? bunu tam olarak söledgnı dusunemeyız ama o zman tas varmıs deılmı ? bu tuvalete benzer tuvaletlerde olablır bu ıhtımalde var .


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    BilimAdami bunu yazdı:
    -----------------------------
    Spacheata bunu yazdı:
    -----------------------------

    vaybe eğer bu yy da yaşasaymış marankinin tahtına aday olabilirmiş. :D 

    muayehanesinin tabelasınıda görüyo gibiyim.. [bioenerji & akapuntur uzmanı prof. dr. Muhammed bin Abdullah]

     

    arkadaşlar hepsini geçtim kelin ilacı olsa kendi başına sürer.. adam genç denecek bi yaşta ölmüş... o kadar ilim sahibi iseymiş kendine şifa verseymiş..

    kimse bana o devirde 60 yaş normal fln demesin.. çünkü o tarihte te hadis silsilelerinden, ashabında 100 yaşını aşanlar olduğu gözüküyo... 

    ilim ilim bilmektir. ilim kendin bilmektir. sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır?.. 


    -----------------------------

    sen bunları ciddi ciddi buraya yazdın dime =) komiksiniz ya valla =)  sen şu dünyada ölüme çare bulan bi kimseyi biliyormusun? ki hz. muhammed ayı elleriyle ikiye bölmüştür ölüyü konuşturmuştur mucizeleri vardır ama inanmayan için bu mucizeler onun için sadece bi kuru laftır anlatılacak çok şey varda burda feyz alacak adam yok.

     

    bu arada yazdığın şiirin devamıda çok etkileyici 

     

    okumanın manası kişi hakkı bilmektir çün okudun bilmezsin ha bir kuru emektir

    okudum bildim deme , çok taat kıldım deme eer hakkı bilmezsen bu kuru laf demektir

    yunus emre der hoca istersen bin var hacca hepisinden iyi ce bir gönüle girmekti.

     

    daha yazdığın şiirin sonu allaha çıkıyo sen kulunu resmen inkar ediyorsun kesitlere takılma bütününe bak sen daha yazdığın kelimelerin arasında boğulacak kadar bilgisizsin bilmeden eleştireceğine bil öğren sonra eleştir rahat ol kafana takma.


    -----------------------------

    BilimAdami bence süper bir acıklama olmuş... Anlayana sivrisinek saz, Anlamayana davul zurda ve hatta günümüzdeki en modern ses sistemleri az...


    Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
Toplam Hit: 12189 Toplam Mesaj: 85