folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 19 Mayısta Yürürlüğe Girecek Olan Sigara Yasağı Vardıya Hani :)

19 Mayısta Yürürlüğe Girecek Olan Sigara Yasağı Vardıya Hani :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

---İŞTE YASAKLANACAK YERLER VE CEZA---------

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ULAŞIM

Kara, demir, deniz ve hava yolu ile taksiler dahil olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarında sigara yasak.

----------------------------------------------------------------------------------

EĞİTİM

Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında sigara yasak...

----------------------------------------------------------------------------------------

STATTA SINIRLI ALAN

Statlarda sigara içilmesine de sınırlama getirilecek. Buna göre, sigara içilebilecek bölümler, statların açık alanlarında olacak. Açık havadaki her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde ise tütün ürünleri kullanılamayacak. Ancak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulacak.

------------------------------------------------------------------------------------

SERBEST ALANLAR

Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirlerarası ve uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde sigara serbest olacak. Turistik otellerde ise sigara içenlere özel odalar yapılacak.

------------------------------------------------------------------------------------
    BİR YIL SERBEST OLAN YERLER

Lokanta, kahvehane ve kafeterya gibi yerler için yasaklar ise 19 Temmuz 2009'da yürürlüğe girecek

REKLAM YASAK

Tütün ürünlerinin ve üretici firmaların isim, marka veya alametleri kullanılarak her ne suretle olursa olsun reklam ve tanıtım yapılamayacak.

---------------------------------------------------------------------------------------

DİZİ YASAĞI

Televizyonda yayınlanan programlarda filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünleri kullanılamayacak, görüntülerine yer verilemeyecek.

--------------------------------------------------------------------------------------

CEZALAR

Yasak bulunan yerlerde sigara içenlere 50 YTL, sigara izmariti ve paketini yere atana ise 20 YTL ceza verilecek.
    Sigara yasağına uymayan kurumlara 500 YTL ile 5 bin YTL arasında ceza verilebilecek

---------------------------------------------------------------------------------------

Not: İçenlere duyrulur :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

sigara izmariti ve paketini yere atana ise 20 YTL ceza verilecek.

----------------------------------------------------------------------

Demekki bu güne kadar attıklarıma ceza kesseler bir ev alıcak kadar para birikirmiş.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

sigara yüzünden babamla tartıştım 1 ay önce. hala münasebetim yok.içme diyorum hem kendine ciğerlerine bedenine yazık. hemde 2 yıl sonra emekli olacaksın 2 yıl içinde ölme diyorum+ bak ev yapacaz içme şunu 1 yıl içinde yapacağımız evi 2 yıla uzatma kendini düşünmüyorsun bizi düşün ama nerdeeee....içmeyin anasını sattımın civarasını. yazık ya bedeninize yazık. sabah sigara akşam sigara iğrenç bir kokusu var zaten. fabrikada 25 kişi çalışıyosa bi vardiyede 3 vardiye eder 75 sadece bizim bölümde 75 kişiden 50 si içiyor kendi vardiyemde 25 kişiden 20 si içiyor yanlarında sabah çay içmek işkence bir sabah ölecek halde kusmuştum organlarım dışarı çıkar oldu sandım övv :((  Gençliğinize yazık bir sürü ibretlik videoları var. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Horby Güzel demişsin, Vesselam. Ben Olsam Hiç bir şey için Dünya Harbi başlatmam ama Şu Merete Hareket çekiyorlar ya Harp başlatabilirim Vallahide Billahide, Töbe Töbe Sanırım Moralim gitti yine.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    bi zamanlarda ekmek ambalajlamayı kafaya takmışlardı...

https://twitter.com/ElliotticianRB
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    k4bus
    k4bus's avatar
    Erkek

Sigara icmeyen arkadaslara önündeki temiz yarınlarda basarilar ..

ben sigarasiz yapamam beni yanlız bırakmayan tek şey oo onsuz olmaz kim takar yasalari Allah askına.. 

Vur Duman'a qeLsin imaNa.. 

Faili Meçhul Bir Cinayetim Şimdi Geride Kalanlar Sadece Bir Rastlantı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    50 liramı veririm paşa paşa içerim :D

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

shockman bunu yazdı:
    -----------------------------
    Horby Güzel demişsin, Vesselam. Ben Olsam Hiç bir şey için Dünya Harbi başlatmam ama Şu Merete Hareket çekiyorlar ya Harp başlatabilirim Vallahide Billahide, Töbe Töbe Sanırım Moralim gitti yine.

hoca yarın bi gün çocuğun büyüdüğünde sorgulayacak diyecekki ya baba sen naptın yıllarca ya diyecek çalıştın çabaladın ama bu kadar küçük olmamalıydı kat kat üstünü alabilirdin niye sigaraya karşı bize daha önem vermedin o verdiğin 4 ytlyi niye bana harçlık vermedin diyecek. ben daha iyi okullarda daha kaliteli eğitimle donanmış olabilirdim ama gel görki hayatın bu dikenli yollarında herkes kıçıma bir diken batırdı bunları yaşatmaya ne hakkın var diyebilir. ha ben böyle düşünmüyorum vardır bunda bir hayır yaşam böyle gerekiyor güzel görmek bunda bir kıyaslama vardır diyorum ama demekle kalıyorum :( herkes böyle değildir tabiki fakat bir düşündüğümüzde görüyoruzki çoğumuz devlet okullarındaki öğrencilerin babası orta derecede yaşayanlardır. yahu bir düşün bin düşün. ulan diyosun evde ekmek yok adamın son parasıdır şimdi ben bu parayla sigaramı alsam ekmekmi alsam deyip hala sigara alan bir mantığı çözebilmiş değilim. insanlarımızı sigaradan uzak tutalım. bunu sana karşı demiyorum bugün konumumuz iyi olabilir yarın ne olur bilemeyiz. içmeyelim ya acıyorum içenleri görünce bi yandan sanane lan bir kere daha içsinler devleti zenginleştirsinler diyorum öylede olmuyor Tekelde satıldı :((

içmeyin yahu gerçekten üzülüyorum:(

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

hayatta uyulmaz bu yasaklara uyulacağı tek yer tv dizileri falandır hele hele stadda kahvehanelerde kafeteryalarda s.ksn uymaz kimse bu yasağa yine eski tas eski hamam devam edecek herşey...

not: ben kullanmıorum ;)

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:

shockman bunu yazdı:

hoca yarın bi gün çocuğun büyüdüğünde sorgulayacak diyecekki ya baba sen naptın yıllarca ya diyecek çalıştın çabaladın ama bu kadar küçük olmamalıydı kat kat üstünü alabilirdin niye sigaraya karşı bize daha önem vermedin o verdiğin 4 ytlyi niye bana harçlık vermedin diyecek. ben daha iyi okullarda daha kaliteli eğitimle donanmış olabilirdim ama gel görki hayatın bu dikenli yollarında herkes kıçıma bir diken batırdı bunları yaşatmaya ne hakkın var diyebilir. ha ben böyle düşünmüyorum vardır bunda bir hayır yaşam böyle gerekiyor güzel görmek bunda bir kıyaslama vardır diyorum ama demekle kalıyorum :( herkes böyle değildir tabiki fakat bir düşündüğümüzde görüyoruzki çoğumuz devlet okullarındaki öğrencilerin babası orta derecede yaşayanlardır. yahu bir düşün bin düşün. ulan diyosun evde ekmek yok adamın son parasıdır şimdi ben bu parayla sigaramı alsam ekmekmi alsam deyip hala sigara alan bir mantığı çözebilmiş değilim. insanlarımızı sigaradan uzak tutalım. bunu sana karşı demiyorum bugün konumumuz iyi olabilir yarın ne olur bilemeyiz. içmeyelim ya acıyorum içenleri görünce bi yandan sanane lan bir kere daha içsinler devleti zenginleştirsinler diyorum öylede olmuyor Tekelde satıldı :((

içmeyin yahu gerçekten üzülüyorum:(

Çocuklara Ayırırım Harçlıklarını Canım orasını Allah kerimde Mayrip Kardeşim Valla Müptelası olan bilir Elimizde değil dersem bir CanCiger ordan atılacak Vay efendim Nefsine Hakim olamıyorsun felan diyecek, İnanın Nefsine Hakim olanlar belki vardır ama Ben onsuz yapamıyorum.

Tabiki Toplumda Yaşlı Çocuklar vede Aile İçerisinde içilmemelidir, En Azından Despotça Bizim içişimize Hareket çekeceklerine Toplumsal Eğitim ile Düzeyli Kullanıcı Edepli Kullanıcı Olunulması Yönünde Çalışmalar Güzel olabilirdi. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek
    mayrip bunu yazdı:

sigara yüzünden babamla tartıştım 1 ay önce. hala münasebetim yok.içme diyorum hem kendine ciğerlerine bedenine yazık. hemde 2 yıl sonra emekli olacaksın 2 yıl içinde ölme diyorum+ bak ev yapacaz içme şunu 1 yıl içinde yapacağımız evi 2 yıla uzatma kendini düşünmüyorsun bizi düşün ama nerdeeee....içmeyin anasını sattımın civarasını. yazık ya bedeninize yazık. sabah sigara akşam sigara iğrenç bir kokusu var zaten. fabrikada 25 kişi çalışıyosa bi vardiyede 3 vardiye eder 75 sadece bizim bölümde 75 kişiden 50 si içiyor kendi vardiyemde 25 kişiden 20 si içiyor yanlarında sabah çay içmek işkence bir sabah ölecek halde kusmuştum organlarım dışarı çıkar oldu sandım övv :((  Gençliğinize yazık bir sürü ibretlik videoları var. 

KArdeşim Haklısında İçmeyen biLemez Bu mereti Öyle içme diyince bırakılmıyo.iRade Meselesi Aslında ama Ne biliyim çok Farklı yan etkileri var.Mesela ben içmediğim zaman aşırı agresiz oluyorum. :(
Toplam Hit: 6576 Toplam Mesaj: 30