folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 40 Yaşından Sonra Yazılımcı Olunurmu Yazılım Öğrenilirmi ?



40 Yaşından Sonra Yazılımcı Olunurmu Yazılım Öğrenilirmi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Şubat/2010
    Erkek

    genelde namaza başlanır o yaştan sonra. İlginç. Takipteyim.


    arbeit macht frei
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek

    valla azim olduktan sonra her şey olur ama yazılımcı olunmaz gibi geliyor. çünkü yazılım işi ciddi yoğun bi beyin aktivitesi gerekiyor. sen de kabul edersin ki belli bir yaştan sonra insanın beyni daha yavaş işliyor, hafızası zayıflıyor.. zaten sanmıyorum yazılımcı olup da 40-45'inden sonra yeni dil öğrenildiğini he eğer öğreniyorsa da belli bir altyapıyı kaptığı içindir..


    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Bol zaman, rahat kafa olursa olmayacak bir şey yok. Günlük yaşamın stresine girdiğin anda hiç bir şey olmuyor. 40 yaşında bilemiyorum o kadar boş zaman olabilir mi. Ancak şunu biliyorum kurs, kitap hiç bir şey katmıyor. Oturup deneye deneye yapa boza takıldığın yerlerde internetten araştıra araştıra yapınca daha sağlam oluyor temel. 


    :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeyrekli
    zeyrekli's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Kasım/2007
    Erkek

    Üstat seninde şüphen var, bazı şeylerin farkındasın bu yüzden soruyorsun zaten. Burada bu soruya yanıt verenlerin pek çoğu gencecik arkadaşlar farkındaysan. Gençliklerinin verdiği fazla! enerji, dinamizm, çoğunun farkında olmadıkları fizyolojik avantajlarıyla bu soruya cevap vermeye çalışıyorlar. Evet ciddi şekilde herhangi bir 18-20 yaşındaki vatandaştan 3-4 katı çaba sergileryebilrsen bir dereceye kadar belki olur ama unutma dostum artık hergün milyon düzeyinde beyin hücresi kaybediyorsun, vücudun bile karşında olacak.  Hiç bilmiyorsan ve yeni başlıyorsan durum böyle. Ancak zaten belirli bir ilgin ve temelin varsa herhangi bir genç vatandaştan daha hızlı öğrenebilirsin birçok şeyi. Sonuç bence bu çabayı iyi bir yazılımcı olmak yerine başka bir şey için kullan, siyasete girsen bu çabayla başımızdakinden bizi kurtarabilirsin derim:)


    Bilmem kaç bin (artık bilmiyorum) özgün makale referansı ile makale yazarlığı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    40'lı yaşlarında insanların beyni yeni bilgi öğrenmek yerine varolan bilgileri birbirine bağlamak ve bulmak konusunda daha iyidir. Klasik eğitim sisteminin dışında senin kendini keşfedip kendine özel bir süreç yürütmenle hiç kimseden daha az bir şansın olmaz.

    Birincisi yazılım dilinin adı üstünde bir "dil" olduğunu anlaman gerek, aynen yabancı dil öğrenirmiş gibi dikkat etmen gereken konu "sentaks". Bilgisayara kullandığın teknoloji ile ne yapması gerektiğini söylemen ise bu işin "uygulama" kısmı olur. Aynen yabancı dil gibi ilk başlarda basit cümleler kurarsın, CRUD dediğimiz basit işlemleri yapacak seviyeye geldiğinde bilgisayarla iyi anlaşmaya başlarsın. Bunun dışında algoritma, fonksiyon, küme kavramları matematiksel olarak karşına çıkacak fakat korkutmasın, bahsettiğim "uygulama" kısmında bunları yararlandığın ve incelediğin örneklerden kapacaksın.

    Yani zaman zaman uygulama-öğrenme, öğrenme-uygulama sırasıyla öğrenebilirsin bir sorun yok. Zaten bu konuda istekli olman ve yaşına rağmen yapabileceğini düşünmen en büyük adım, istediğin sürece hiç birşey sana sorun yaratamaz çünkü insansın, uyum sağlarsın, bu konuda ki "uyum"da sana bahsettiğim kendine uygun sistemi düşünüp öyle öğrenmen.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Olur neden olmasın.

    hocamın bir lafı vardır "hayatını adadığın şey her zaman seninledir".

    yazılımcı olmakta, doktor olmakta, mühendis olmakta yani olmak fiili herzaman adanmışlıkla ilgilidir.

    ne zaman yazılımcı olurum dersen rüyanda çözemediğin bir problemi, hatayı çözdüğünde artık olmuşsundur.

    soru aslında öğrenilebilir mi? evet öğrenilir. günlük hayatta yeni öğrendiğin bir şeyi hayatında uygulayabiliyorsan program yazmayıda öğrenirsin.

    yazılımdan beklentin ne? windows tekrar mı yazacaksın yoksa program dili mi geliştirmek istiyosun veya küçük işe yarar programlar mı yazmak?

    şahsen windows veya program dili yazmak niyetin yoksa küçük işe yarar programlar yazmak öğrenilir. ihtiyaçına göre geliştirsin.

    örnek ben. excelde formüller yaptığım bir şeyi macro kullanarak daha basit ve kolay yolu olduğunu düşündüğüm için excelde makro yazmaya başladım. artık o kadar alıştım ki yeni bir şey geldiğinde hemen akış diyagramı kafamda canlanıyor gerisi kodlama kısmı kalıyor. kodlama kısmında neyi nasıl yaparım biraz araştırmayla çözülüyor. bunun dışında geçmiş bir kaç programlama dili öğrenmenin faydası görüyorum. programlamada mantık aynı. değişken, karar yapıları, döngü, fonksiyon, nesne yönemlimi.

    öğrenilir bu yaşında yeni öğrendiğin bir şeyi günlük hayatında kullanıyorsan programlamayıda öğrenirsin.


    boş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Nisan/2007
    Erkek
    Triumph bunu yazdı

    realist olalim. turkiye sartlarinda olmaz is. turkiye sartlari derken;

    agir calisma kosullarindan tut da gunluk yasadigin stres, cevrenin senden beklentisi, onyargisi vs..hepsi egitim istahini olduren seyler. eger berrak bir kafayla, dertsiz-tasasiz bir yerde, konumda olsaydin babalar gibi yapardin. ama bu sartlarda baslasan bile bikac hafta icinde pes edersin. aslinda turkiye'den isinin ehli uzmanlarin cikmayisi, uluslararasi arenada kayda deger projeler cikmamasi da bundandir. medeni ulkelerde 45 yasinda bile sana genc gozuyle bakarlar. kalemini defterini alip bi kafede ders calisabilirsin. burada ise, elalem coluk cocuk sahibi oldu sen hala...ile baslayan seyler duyarsin. tabi; tum bunlari siktir edecek bir aymazliga sahipsen olabilir. ki bu soruyu kalkip yas ortalamasi 30- olan bir platform da soruyorsan oyle degilsindir. bir de developerlik uzaktan sesi hos gelen birsey. herkes hevesleniyor, saniyorlar ki o angry birds'leri, candy crushlari, battlefieldlari, isletim sistemlerini, instagramlari vs..sadece kod'cular yapiyor. cunku iyi para geliyor. sabah 8'de ofiste pc basina cokup aksam 6'ya kadar kod yazmanin, tekstil atolyesinde 1500 parca corabi tek tek utulemekten pek farki yok bence. o adam aksama kadar yesil, mavi, kirmizi renk renk coraplar goruyor sen de if'li, else'li kod'lar goruyorsun. 

    cok mu asagilayici oldu be:)

    milleti andropoz a soktun be :)

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efgo
    efgo's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2008
    Erkek

    mürid kardeşlere yorumlarından dolayı teşekkür ederim.


    Dağıtacak nimetin gösterecek kuvvetin yoksa kimseden sadakat bekleme.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Selamlar,

     

    10 yıldır belki daha fazla süredir yazılım ve elektronik ile uğraşıyorum. İlginçtir ki hayatında iki satır kod yazmamış insanlar ile bu konu hakkında rahatlıkla yorum yapabiliyor.

    Neyse..

    Piyasada yaş önemlidir hocam, belirli bir yaştan sonra pek çalıştırılmaz çünkü yaşlandıkça yeni şeyleri öğrenmek zorlaşıyor. O yüzden belirli bir yaşın üstündekiler yazılımcıdan çok yönetici kademesine geçer ya da kitap falan yazarlar.

    Bu yaşda bunu düşündüğün için öncelikle bilinçli olduğunu anlayabiliyorum. Öğrenmek biraz daha zaman alır ama öğrenebilirsin rahatlıkla. Belki biraz daha fazla çaba harcaman gerekecek ama yapılmayacak iş değil. Çok arkadaşım var yaşı senin yaşına yakın, dil öğrenen, bir şeyler yapan v.s. Maalesef bizim ülkemizde beyinen emekli ediyorlar insanı. 

    Öğrenme amacını yazmamışsın konuda, bir firmada çalışabilirsin ama bir çok firma seni yaşından dolayı eler. Ama en mantıklısı senin durumunda freelancer iş yapmaktır. Böylece kimse kaale almaz. Gerek şahıslar gerek firmalara işler yapabilirsin. Çok uzun süre böyle çalıştım..  

     

    Diğer bir alternatif de, kafanda güzel ve tutacak bir proje varsa onu yapabilirsin... 

    9 ay iyi bir süre öğrenmek için. Eğitim programıyla yetinme, kendinde bireysel olarak çalış. Başarılmayacak iş değil. Yeterki azmini kaybetme. Takıldığın soruları forumda sorarsan bir çok arkadaş yardımcı olmaya çalışacaktır.

     

    kolay gelsin


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ocak/2010
    Erkek

    Hocam Türkiye şartlarında bu biraz zorlayıcı olabilir. Ama özellikle Amerika'yı bu günkü durumuna getiren en önemli etkenlerden biri de tam olarak senin yaşadığın durumdur. Yaşı kaç olursa olsun millet okula gidip bir şeyler öğreniyor, alanını değiştiriyor Amerika'da.

    50 yaşına gelmiş adamlar mesela hukuk gibi bir alanı bırakıp ben artık grafik tasarım ile uğraşmak istiyorum deyip 50 yaşından sonra o işe geçebiliyor. Yani sen de yapabilirsin neden olmasın, ama hem Türkiye şartlarından dolayı, hem de yaş durumundan dolayı normalden daha sıkı çalışman gerekecektir tabi.

    Ben her gün 1-2 tane yeni şeye başlarım, o ay sonunda 1 tanesini anca bitiririm :P Umarım sen istikrarlı bir şekilde devam edip tamamlayabilirsin.

    Edit: Aslında ilk kısımda anlatmak istediğim şey, çoğunluk işini severek seçiyor burda. Yani Cem Yılmaz'ın da dediği gibi "itfaiyeci olucam ben" diyen tipler var burda, adam oluyor da ve işini de severek yapıyor. Devlet de her türlü imkanı sağlıyor, kimsenin belki de takmayacağı işlere bile destek var. Hal böyle olunca, işini severek yapan adamlar da o sektörü geliştiriyor.

    pcdoktor636 tarafından 01/Eyl/14 10:17 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 5331 Toplam Mesaj: 34