5 Sene Napcam Ben Burda ?
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
5 senedir azerbaycanda lisans okuyan birisi olarak şunu diyorum
Çok büyük ünilere gitmiyosanız, Gerçekten süper zeka değilseniz, yüksek lisansa bişi demem fakat lisans okumak için yurt dışına giden adam salaktır.
Daha dur hiç bişi yaşamadın sen..
5 sene boyunca daha neler çekeceksin..
Bu dediklerin ilk gidiş psikolojisi onlar sana sonrada hava su gelecek salakmışım bunlara alışamamışım diyeceksin daha ne sıkıntıların olacak..
Bu arada evet türkiye yi unut.
-----------------------------selam yazdıkların güzel hoş :)
lisans okumak için yurt dışına giden adam salaktır.
anlamadım ben ?
-
Şu anda karı kız, herşey mükemmel, ama o dediğim ortama alıştığımdan , fakat daha farklı olaylar çıkıyor karşına..2. yılımdayım ve Bok bok işlerle uğraşıyorum, diyosun ben ne günah işledim, ama yinede şükür etmeli.
-
Ahahaha konun devamını okudukça yarıldım ben :D
Bende 1 senedir yurtdısında lisans eğitimimi sürdüyorum ve hayatmın en güzel aylarını burada geçirdim şuan çıktıgım kız ile burada tanıştım katy ismi dünya tatlısı hanım hanımcık bir kız.
Kafayı yememe gerek yok zaten 3 dil biliyordum 4. dili öğrenmek için şuanda okudugum okulu seçtim. Benim asıl amacım hem dil öğrenip hem dünya insanlarını tanıyım hemde lisansımı tamamlamaktı.
Din kültür vs, boş şeyler bunlar deist birisiyim ben, yemek dersenizde dünyanın büyük bölümünü gezdim, çin japonca amerika hindistan mısır yenilebilecek herşeyi yedim ve yerim :) canlı solucanlar, cırcır böcekleri vs..
Ailemi özlemiyor muyum ? E özlüyorum o yüzden senede bir kere gidip görüyorum çok hasret kalırsam onlar geliyor buraya sorun degil ki bu ?
Ayrıca bir masada italyan fransız alman amerikalı ispanyol her milletten arkadaşların ile içecegin bira ve yapacagın muhabbet bunlara değer benim için :)
Yazılanlara yalnızca güldüm ben.
-
bosna da yasamadım bilmiyorum da dısardan izlenimlerimle söyleyebilirim avrupa dısında bi yerde okunmaz / yasanmaz hocam. bence öncelikli olarak bu tercihin yanlıs olmus..
bilmiorum daha önce bosnaya gittin mi, okul taraflarını yasamı falan inceledin mi..
ben öyle yaptım gectigimiz ay daha önce de karar vermistim istiyordum ama bu pekisti... insan yasayacagi görmeden,bilmeden gider mi yahu oralara :/
bende ekim/2012 de lisans tamamlamak icin almanya ya gidicem, vallahi hic kafamda soru isareti yok. belki akrabalarımın orada yasamasından dolayı da olabilir bu ama ne bileyim cok istiyorum gitmek. bitse de su akdum okulu da gitsem yani :/
-
Kuru et varmı?
Usta nie ole kasıon kendini oluruna bırak sırp kızlara takıl relax
biraz çevap ye biraz pita ne bilim git dolan kültürüne alışmak o kadar zor değil
dil konusunda herkes Türkçe bilir orda
senin boşnak larla pek sıkıntın olmaz tahminen
-
bosnalı hatunlar iyidir
-
Buna kültür şoku diyorlar dı sanırsam... merak etme hocam zamanla onlardan biri olursun. Tad almaya bak yoksa işkence olur 5 yıl
-
Ye , iç , sıç , eylen , gez , toz orayı kendine cehennemde edebilirsin cennette hepsi senin elinde. İlk zamanlar öyle gelirde sonra ayrılmak istemessin.
-
hacı kafana takmamaya bak düşündükçe işin içinden cıkamazsın. farklı ortam farklı kültürler onlar gibi düşünmeye calış ilk zamanlar tabiki zorlanacaksın ancak bir süre sonra tr ye geldiğinde bosnayı özleyecek bir an önce okul acılsa da gitsem diyeceksin...
-
türkiyenin neresine gidersen git aynı sorunları yaşayacağına emin olabilirsin. bir tek fark var dil sorunu. türkiyede aynı problemi yaşarsın. biraz daha çabuk alışırsın.
kayseride okurken batıdan gelen arkadaşlarda aynı sorunu yaşadı.
doğudan gelen arkadaşlarda aynı sorunları yaşadı.
bizde ne yiyeceğiz diye düşündük, aç kaldık.
bizde ne yapcağız dediye deli gibi düşündük.
sonrasında yavaş yavaş alışmaya başladık. klüb faaliyetleri bu konuda yardımcı olur. zevkine göre birini seç onunla ve derslerinde meşgala yap. çabucak geçer.
bir meşgalen yoksa bağlanmak için bir nedenin olmaz. ilk fırsatta memleketin yolunu bulursun.
oradan bir bağ yakalarsan kendini oraya bağlarsın. buda orayı kabullenirsin.