folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Aile Aracı Tavsiyesi 120Bin TL Civarı



Aile Aracı Tavsiyesi 120Bin TL Civarı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2007
    Erkek

    Ford c-max iyiymiş yorumları takip ediyorum cmax mantıklı geldi


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Eskiden 20. Yüzyılda dünya da Detroit,münich ve Tokyo ekolü hakimdi günümüzde bu ekollerden Detroit kuzey Amerika ayağı 2008 global krizine kurban oldu.münih ekolü 80 lerde İngiliz otomotiv endüstrisinin teacher zamanında yıkılmasıyla etikinliğini kaybetmiştir.günümüz otomotiv endüstrisi japon otomotiv üreticilerinin kontrolündedir bakınız kuzey Amerika pazarı totalde Japonlar Amerika pazarını kontrol ederseniz globalide domine etmiş olursunuz mitindedirler toplam kalite yönetimi vs.peki aklımıza Almanlar geliyor çünkü Almanlar olarak bir zamanların şaaşalı general motors u örnek alan 10-15 markalı bir Volkswagen çoğunun prestiji o biçim Porsche, Lamborghini, Bugatti,scania MAN vs gider.volskwagen in en avantajlı operasyonu çin,meksika ve Brezilya pazarları ve buradaki üretim bantları.bunların dışında Mercedes ve BMW etkinliği BMW en farklı Alman çünkü dünyada ki en büyük BMW fabrikasını kuzey Carolina Amerika da konumlandırdı.diğer Avrupa lılardan fiat hepimizi şaşırttı bir zamanların devi general motors Fiat ı satın almak istemişti İtalyanlar bir şekilde bunu atlattılar o amerikan efsanesi Chrysler in önce 100/30 unu sonra kalanını satın alarak Amerika pazarına çıkmamak üzere girdiler reno veya pejo nun bilinmediği bir pazarda.ford un hali ortada pikap satarak Amerika'da yok olmamak gelelim türkiye ye Türkiye şartlarında kullanıcak araçlar japon araçları olacaktır yukarıda birisi Subaru demiş sağlam karlı bir örnek ben bir zamanlar Mitsubishi dynesty kullanmıştım bulsam tekrar alacağım mükemmel bir araçtı BMW motorlu Toyota Verso ayarında idi.iyi seçimler.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Şubat/2012
    Erkek

    @srcn'ı dinle 5008 i değerlendir derim.

    ben dinlemedim pişmanım :D


    Ali & Dua & Zeynep'in Babası
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek
    muaythaist bunu yazdı

    @srcn'ı dinle 5008 i değerlendir derim.

    ben dinlemedim pişmanım :D

    pişman olma üstad neden pişman oluyorsun daha bugün gördüm aradığın arabadan aklıma geldin :)) Değiştireceğin zaman daha geniş zamanda bakarız. 


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2013
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    my4 bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı
    my4 bunu yazdı

    Kardeşim arabadan anlayan da anlamayanda yorum yapıyor . Adam aile arabası yapcsm diyor , Milet pejo öneriyor , en ufak kaza da çocuğuna zarar gelmesini istemiyorsan , pejo , Fiat , reno , eski model ford , dacia vb uzak durcan . 120 milyara sikindirik pejo alanın , ben birşey demiyorum abi . Superb al harbi güzel araç , bana kalsa freelander al geç derim veya volvo 2008 model xc 90 , biraz bakım yapcan. Ama arabaya binmiş olursun abi. 

     

    arabadan anlamayan peugeot mu öneriyor :)) Güldürdün.

    Peugeot alınca çocuk ilk kazada zarar mı görüyor ? Bu daha çok güldürdü bi bak bakalım hangi marka hangi kalınlıkta sac kullanıyor :)))

    Şehir efsaneleri ile yaşıyorsunuz sonra da gelip bu işten anlamayan diyebiliyorsunuz ya ölüyorum bu huyunuza. 

    Freelander mı al dedin çok daha fazla güldürdün bilir misin freelanderların kronik üst kapak contasını yaktığını? Yeek parçalarının Türkiye' de sadece 2 firma tekelinde olduğunu ve kafalarına göre fiyat verdiğini hea yetmez gibi Ingltere'den artık yeni prosedürler ile yedek parça getirme durumunun olmayışını. 1.8 motorun o kasada aşırı yakıt tüketimi olduğunu? Bence hayır ismi land rover ve SUV olunca kaliteli, isveç çeliği gibi geliyor değil mi :))) O paraya 2004 Range Rover'da alınır ama beslerken kara kara düşündürür. 

    Kapıları vakumlu olan her arabayı taş gibi çelik sanan müşteri portföyü olduğu sürece bu ülkede satılacak arabalar ya VW olur ya da BMW olur :D 

    Hocam öncelikle şunu söyleyim , land Rover farklı birşey , frrelander farklı birşey , Land Rover zaten alınmaz , çok kronik sorunlar olan bir araç ama freelander bunların minimize edilmiş hali , 40,45 kuruş yakıyor ki bu fazla değil . Parça getirmek için İngiltere’den şipariş vermeye gerek yok hocam. , parçanın adını İngilizce yazdığınızda bir sürü site çıkıyor ki yurtdışından parça getirmek ile maslakta yaptırmak arasında fiyat farkı çok oynamıyor artık , kur nedeniyle . Benim ağzımdan BMW , wv al diye bir laf çıkmadı reis .

    120 milyar paraya Peugeot neden alınmZ biliyor musun hocam , çünkü düşük sehment araçlar üretiyor . Sendeki pejo da muhtemelen kumaş koltuk vardır , yanılıyor muyum abi 

    120 lira verip kumaş koltuklu arabaya binmezdim şahsen abi . Hani siz şöyle düşünüyorsunuz , zaman değişti artık , peugeot , Reno artık güzel araçlar yapabiliyor diye düşünoyeunuz ama mesele şu ki : her markanın belirli bir vizyonu var ,  o müşteri kitlesine hitap ediyor .

    saygılar 

    Geçmişte uzun yıllar Peugeot' ta marka ve müşteri memnuniyeti konusunda yönetici olarak hizmet verdim :) Saydığın arabaların hepsine bindim freelander konusunda da çok fazla tecrübe sahibiyim, kendim kullandım sahibi oldum hem freelander hemde range rover hemde discovery td5. Peugeot' ta çalıştığım dönemde de tüm modellerini en az 2 ay 10K km kadar kullandım. Bu kullanım sadece tek başıma değil çocuğum ile de oldu. Şu an Dodge Durango sahibiyim taş gibi denecek bir araba ama karnını doyurmaya geldiğinde marşına basmıyorum. Burada da yakınadn tanıdığım, tanıştığım ve hala iletişimde olduğum müridler var bilenler biliyor.

     

    Gelelim neden Peugeot önerdiğime; 

    Dizel motorlarda en dayanıklı ve en az yakan Peugeot' tur. Aksi şu an mümkün değil. 

    Güvenlik konusunda da Ncap testlerine 301 dışında tüm araçları girdi ve Ncap testlerinde Ford, VW v.b. ne aldıysa aynı oranları aldı.

    Yedek parçası hem orijinal hemde muadil olarak her yerden rahatlıkla temin edilebilir.

    Servis ağı Türkiye' nin en geniş servis ağlarından biridir. 

    Peugeot motor teknolojisini bir çok orta sınıf markaya (VW, Audi, Volvo, Ford v.b.) verdiği için elini sallasan ustasına çarpar. Usta bulma sıkıntın olmaz.

    Adam ben kasko sigorta yapar binerim arabadan anlamam demekte. 5008' de lastik basınç sensörüne kadar bir çok kullanacağın, sürüşü kolaylaştıran sensör ve özellikler ile donatılmıştır.

    Peugeot bir kaç modeli dışında elektronik aksamında sorunları olan arabalar üretti ancak sorunsuz olarak nitelendirilen ve servis giriş istatistiklerine de bakıldığında bunu net görebileceğin 3 model eski kasa 308, eski ve yeni kasa 3008, eski ve yeni kasa 5008. Bununda hikayesi üretim aşamasına geçilmeden önce çok ünlü bir uçak markasının CEO'sunun Peugeot bünyesinde çalışmaya başlaması ve üretim proseslerini en başından değerlendirerek maksimum verimlilik mottosu ile yeni prosesler hazırlaması. Bunu yazıya dökmem 45 dakika sürer o nedenle bu kadar yazaym. 

    Deri koltuklu opsiyonları da var 5008' in hatta eğlence paketli olup orta konsol multi medya ekran kafalık multimedya ekranlı olanları da var ki hatta PS bağlıyorsun :) Ama deri koltuk ile yaz gününde 3 yaşındaki bir çocuk ile 2 saat yolculuk yaparsan nöbetçi eczane arar bepanthol alıp pişiklerini kremlersin. Bu nedenle çocuklu aile için deri koltuklu araba asla ve asla önerilmez. 

    Çocuk güvenliği olarak ilk attığın post ardından deri koltuğa geldi deri seni soğuktan korur nefes alan yüzeyi sayesinde giyim ürünlerinde vücut sıcaklığını ayarlar bu nedenle sağlıklıdır ama giyim ürünlerinde :)) Deri koltuk güvenlik ya da sağlık sağlamaz aksine kıçında kocaman bir ter ile arabadan inmene neden olur. 

    Freelander parçalarına gelince Türkiye'de ne yazık ki her parça mevcut değil en çok sirküle olan parçalar mevcut olur ki bunlar dışında telematik kutu gibi ekstrem parçalar için ödeyeceğin paraya freelander da acırsın. 

    Peugeot'un da eksi yanları yok mu tabi ki var mesela 2015'e kadar olan üretimlerinde yönlendirmeli şanzuman kullanılmaktaydı bu da aslında arabada manual şanzuman olmasına rağmen sen otomatik olarak kullanıyorsun ve vites geçişleri arasında alışana kadar sarsıntı hissediyordun.

    En büyük artısı bir çok anadolu ilinde Peugeot servisini çok kolay bulurken Land Rover servisi bulamaz araban bir yolculuk esnasında arzıa yaparsa tamir ettiremez çekici ile İstanbul'a çektirmek zorunda kalırsın ki bende Range Rover kullanırken airmaticlerin besleme hortumlarının patlaması ve airmatic körüklerinin kaçırması sonucunda arabamı Kütahya'dan İstanbul SRV Oto Adem Karnucu' ya çekici ile göndermek zorunda kalmıştım. 

    Benim önerim tam olarak geniş bir aile aracı olaraktı. Ancak sedan bir araç önerecek olsaydım bu önerim 5008 olmaz 508 hiç olmazdı bunun yerine Mazda 6 önerirdim.

    Land Rover farklı birşey Freelander farklı birşey demişsin bu olayda aslında tam olarak şu ikiside aynı markanın ürünü hatta bunların yanında Defender ve Discovery eklersen 4 araçta birbirinden oldukça farklıdır. Markalar burada her kullanıcı kitlesine hitap edebilmek adına aynı marka altında farklı modeller üretirler ama sanma ki tamamen farklıdır. Aksine kullanılan yedek parçalar basınç müşürü, egzantirik sensörü v.b. gibi aksamlar aslında aynıdır. Yani Discovery ile Freelander arasında aynı olan bir çok parça bulabilirsin. Örneğin eski kasa Volvo S40 ile Peugeot 407 motor teknolojisi ile kullanılan parçalar konusunda oldukça fazla ortak parçaya sahiptir. Ayrıca unutmamak gerekir ki General Motors markası olan dünyanın en ünlü motor markalasına Peugeot ortaktır ve Peugeot motor teknolojisinde General Motors projelerini kullanır. 

    Peugeot' u genelleyebilirken Land Rover ayrı Freelander ayrı demek komik geliyor. Peugeot genellemesinde baz alınan modeller bipper, 301, partner iken 5008, 3008, RCZ görmezden geliniyor ve buna kasıtlı yönelim diyoruz biz marka olgusunda. Bu marka olgusunu sen kafanda yaratmadın aptalca yürütülen PR çalışması ile Peugeot kendisi yarattı burada markanın kendisinden başka yakınılacak başka biri yok. 

    Zaman değişti artık güzel araçlar yapıyorlar kanısına da katılmıyorum 205 GTI döneminde Peugeot' un o sınıfta eline su dökecek bir orta sınıf marka yoktu ya da 407 döneminde de ona keza. 407 ile Türkiye pazarına gidiğinde Peugeot müşteriklerinin genel kültür ve eğitim seviyesi ile şu an arasında uçurumlar var bunun nedenide aslında markanın kalitesizleşmesi değil tam aksine ülke genel kültür ve eğitim seviyesi ile birlikte ekonomik gelirlerinin düşmesi sonucunda yaşadığı müşteri kaybını alt sınıftan çıkarabilmek için Partner, Bİpper, 301 gibi alt sınıf modelleri yaratıp piyasaya sürmesi oldu. 

    Eyvallah , bilgilisin abim . Her konuda katılmıyorum ama bilgine ve uzun uzun yazmana saygı duydum .pejo dan dodge a geçerek (nitro yu saymıyorum ) doğru yolu bulmuşsun hocam .


    daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mart/2003
    Erkek

    Konu açılmışken :)

    Renault ne ayak sizce???

    Kadjar, koleos, talisman gibi modeller çıkardı. Mesela dci motorlarını mercedes te kullanıyor.  Türkiye de dizelde popüler elemanlar. Kalite de arttı mı sizce eskiye göre?

    Renö muu??? Çöp, öğğ, teneke demeye devam mı tamam mı???

    Selamlar...


    Not late for nothing
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TiThousand
    TiThousand's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2013
    Erkek

    140-146 (140’a Haziran’dan önce alınıyordu, zamla beraber 146-149 bin artık) bine sıfır araç baktığımda dizel, otomatik seçeneklerinde çok seçenek çıkmadı. 

    Ben de ailem için Peugeot 2008 GT Line almayı düşünüyorum. 

    Ustaların yorumunu alayım.

    TiThousand tarafından 09/Tem/19 23:27 tarihinde düzenlenmiştir

    ‎‎‎
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ste1n
    ste1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Şu araba fiyatlarına bakınca insan gerçekten üzülüyor. 120 bin birim paraya Amerika yaşayan birisi 50 bin birime Tesla, 40 bin birim paraya da bir adet Camaro alıp haftasonu arabası yapıp kalan 30 bin birimi de peşinat yapıp ev kredisi çekebiliyor. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kahramann
    Kahramann's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    Selamlar hocam

    SrCn, ne öneriyorsa onu yap (ben bilgisine ikna oldum)

    my4, ne öneriyorsa tersini yap

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mart/2016
    Erkek

    bu piyasada hele hele 6 ay içinde ne ev ne araba alanın aklına şaşarım.. git kirala bitane ucuz arac bin.. ister fabrikator ol ister kralın oglu kızı.. devir tedbir birikim devri.. kardeş .. 

Toplam Hit: 5177 Toplam Mesaj: 45
araç tavsiye max 120 bin