Alanında İş Bulamayanlar +90

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Teşekkürler


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

    Lise mezunu bir eleman aldım geçen sene,

    Şu an 19 yaşında, arabası aldı kendine çocuk. 3.2k maaşı var. Helal hoş olsun. 

    Çocuğa anlattım ve dinledi. Dedim ki şimdi üniv'e gidersen 4 sene sonra işsizsin. Ha belki ortam görürsün ama senin yaşam tarzın belli, kırmızı hap mı mavi hap mı dedim? O kırmızıyı seçerek doğru bir tercih yaptı.

     

    Aynı olayı 6 sene önce de yapmıştım.2 yıllık mezunu, bu arkadaş mühendislik kazanmıştı(dandik bir il ve okul) çalışırken, ona da aynısını demiştim. O da kırmızı hapı seçmişti. Kader şu ki şu an yanımda çalışıyor 4 senedir, ev almştı borcu bitmek üzere. Okumuş olsaydı şu an işsizdi.

    hocam cok yanlis örnekler veriyorsun, insani okumamaya tesvik ediyorsun. Belki diyebilirsin okumak herkese göre degil, o arkadaslarin kapasitesi yeterli degil o yüzden iyi ki okumadilar. Ama senin yazin genel olarak okumasin, erkenden ise girip calissin 3200 tl lik maas alsin daha ne.. Valla hocam ben iyi ki okumusum, eger okumasaydim suanki bulundugum yerde olamazdim. Senin o iki calisma arkadasin da benim oldugum yerde asla olamaz mümkün degil.

    Söyle diyebilirsin, ara elaman acigi cok fazla, mühendis cok fazla o yüzden bazi insanlari ara eleman yapmak lazim, diyecek bi seyim yok ama genel anlamda "okumama" tavsiyesi vermek dogru degil. Okuyup kendini gelistiren, bir kac dil bilen bir insan issiz kalmaz, kendini isini kurar ya da yurtdisina gider. Bir cok insan laylaylom havasinda gidip okulunu bitiriyor ve issiz kaliyor. Cok mühendis gördüm, iki satir kod yazamiyor, elbetteki bu adam issiz kalir. Ama örnek @MhmdAlmz  gibiler ise okurken bile parasini kazalir,  yükselir her zaman ve benimle birlikte de is yapar ve cok daha iyilerini de yapacaktir. Okudugu icin de önü aciktir, hem yurtdisi hem de türkiye'deki büyük firmalara rahatlikla girebilir. Ama lise mezunu birinin ne aselsan da ne turkcell'de yazilm mühendisi olarak calistigini ya da ilerleyip yazilim müdürü oldugunu düsünemiyorum..

    Okuma kapasitesi olmayan, kendini gelistirmeyen insanlar elbette lisans egitimleri zaman kaybi, ama tam tersi insanlar icin okul büyük bir firsattir. Bana yurtdisi kapisini üniversite acmistir, erasmus ile baslayarak..

     

    Uzun zaman geçti ama cevaplamak istedim.

     

    Hocalar Türkiye'de belli başlı bazı üniversiteler ve o üniversitelerin bazı bölümleri hariç inanın tamamen zaman kaybı.

    Herşeyden önce hocalar inanılmaz derecede bilgisiz, tecrübesiz. Yemin ederim size ingilizce bilmeyen binlerce doçent, profesör var ülkede. Adam sciencedirect'i, elsevier'i kullanamıyor. Akıl mantık işi değil.

    Özellikle devlet üniversiteleri, makina mühendisliği vs vasat. Adam çeliği x derecede tavlamış makale yapmış, x+50 derecede tavlamış makale yapmış. Sonra bunları farklı malzemelerle aşındırmış makale yapmış. Adamın ömrü boyunca yaptığı çalışma yok diyebilirim.

    En son Tübitak hakem atadı bize adam P=FxV'yi bilmiyor, bu adam öğrencilerine bu dersi anlatıyor. 

     

    @unbalanced hocam sana yemin ederim Türkiye'de PNP, NPN'i bilmeyen elektrik elektronik mühendisleri var. İnanması zor evet, ama adam hiç duymamış. İTÜ otomasyon mühendisliği mezunu arkadaşa 4-20ma çıkışı nasıl voltaja çevirirsin diyorum. Adam suratıma bakıyor, o konuyu bilmiyoruz diyor. V=I.R, bir tane direnç bağlarım diyemiyor. Yıldız, üçgen bağlantı sana birşey ifade ediyor mu diyorum, adam dünyadan bir haber. Ki ben makine mühendisiyim normalde bu işlerden anlamam. Seviye yerlerde değil sıfırın altında. 

    Bunların yanında anlattıklarımın tam tersi olan kişiler yok mu? Tabi ki var. Daha 3. sınıfta iken işi hazır olan insanlar var. Bunlar da okuldaki kulüplerde yetişiyor, staja gittiği yerlerde yetişiyor. 

     

    Adam 26 yaşında, askerliğini yapmış. Makine mühendisi.

    Soru1- İngilizcen var mı?

    - Okulda ingilizce ders aldık veya kursa gittim 5. kurdayım.

    Soru2- Havaalanına müşteri gelse, onu alsan. Direkt otele mi bırakayım sizi, öncesinde yemek yemek ister misiniz diye sorabilir misin diyorum.

    -Geneli bilmediğini itiraf ediyor bu durumda. İngilizcem çok iyi yurtdışında kaldım 6 ay diyen bir arkadaş bana şey dedi "öyle bir şeye gerek mi var?" Dedim var biz yurtışına çalışıyoruz.

    Türkiye'de yeni mezun olup ingilizce bilen mühendis oranı %20'yi geçiyorsa forumdaki online her muride birşeyler ısmarlarım. Yok arkadaş, adam bilmiyor.

    Soru3- Bu tabağı yerde 2 tur yuvarlasam kaç mm yol alır, sadece nasıl hesaplayacağını söylemen yeterli??

    -Bilenlerin oranı %20. Cevap pi x D

    Soru3- 20mm çapındaki silindir 6 bar basınçta 20kg basıyorsa 40mm çapındaki silindir kaç kg basar?

    -%80'i 40 cevabını veriyor. Ama hesaplamalar P=F/A, alan da pi x D'2 / 4 olduğu için 4 kat olması gerekiyor. 

    Bu sorunun bir de şöyle bir versiyonu var. 16mm çapında bir hortum var. 10bar basınçta patlıyor, 8'lik hortuma çevirmemiz gerekiyor. Kaç tane 8'lik hortum çekmemiz gerekir.

    Bunlar çok basit sorular aslında ama inanın tasarım mühendisliğinin temeli budur. Kuvvet x kuvvet kolu = yük x yük kolu, X=kuvvet/yüzey alanı.

     

    İsim de vereyim, boğaziçi üniversitesine bir proje için gitmiştim x yıl önce. Adamlar tasarımı yapmışlar bize imal eder misiniz diye getirdiler. Tasarımın imal edilme şansı yok, tasarımı yapan kişi hayatında imalat yöntemi görmemiş. Biz dedik bir konuşalım, tasarımın üzerinden geçelim. Birdaha çizelim.

    Toplantıya gittim. Pantolon askılı, sakallı, gözlüklü prof amcalar ilk başlarda bir tepeden bakıyor. Yaptığım projeleri anlatırken aferin sanaa diye taşşak geçiyor.

    Neyse dedim ki bu hesaplara bir problem var. Burada neden redüktör kullandınız? 

    Cevapları şu oldu, çelik 50m/sn çevresel hızı geçerse merkezkaç kuvvetinden dolayı patlar. E dedim bunun çapı 140mm. Bunu 10bin devir döndersek de patlamaz. İddiaya girerim.

    Yok ya biz hesapladık dedi. Masada 3 prof, 1 lisans mezunu ford'un tasarım mühendisi, 2 yüksek lisans öğrencisi var.

    Nasıl hesapladınız bunu dedim. Asdqasdaa332uu ederken kahvenin altındaki tabağı aldım. Şimdi bunu bir tur çevirsem kaç mm gider dedim? Pi x D diyerekten devam ettim ki yüksek lisans öğrencisi dedi ki pi'yi niye aldın ki :D

    Dedim çevresel hızını nasıl hesapladınız? sadafd23rfwe herkes bir an beyin amcıklaması geçirdi. Adamlar çevresel hız, açısal hızı karıştırmışlar. m/sn ile de mm/dk'yı karıştırmışlar.

    Velhasıl kelam bu projeden adamlar doktora bursları almışlar, kosgebden para almışlar.

    Daha devamı da var da çok uzatmayım. Sonra 5bineuroya'a tasarımını yap dediler, paranın yarısını peşin alırım dedim. Bidaha aramadılar :)

    O gün benim için okula farklı bir gözle bakmaya başladığım gündür.

     

    Bu arada yetiştirdiğim makine mühendisliği öğrencileri var. Bir fiil çalışıyorlar dersin olmadığı zamanlarda. Altta ders bırakmak yasak, istediği zaman işe gelmesi serbest.

    Adam 2. sınıfta, şu anda okulu bıraksa 5k maaşı var. Bu işler ilgiyle alakayla oluyor. Biraz da kafanın basması lazım. 26yaşında birşey bilmeden mezun olduysan mühendis olarak hayatın bitmiştir.

     

    Unbalanced hocam sen kendi çevrene ve kendine göre yorum yapıyorsun, haklısın da. Ama Türkiye'de eğitim sistemi ve hocalar tahmin edemeyeceğin kadar kötü.

     

    Ben mezun değilim 11. sınıftayım, askerliği bedelli yaptım geçen ay okulu artık bitirebilirim :)
    Okulu bırakma hikayemi de şuraya bırakayım,

    Makine elemanları dersinde hoca redüktör tasarlatıyor. Ben tasarladım 3 sayfada bitti. Hocanın odasına gittim hoca kağıtlarımı fırlattı. 

    Önüme şu an doktora yapan bir arkadaşın ödevini fırlattı, bak bak ödev böyle olur dedi. 

    Yemin ederim size adam redüktörün içinde kremayer-pinyon, kayış-kasnak, vidalı mil hesapları koymuş. İçinde bunları barındıran bir redüktör yok.

    Hocam bunlar ne, projede nerde kremayer pinyon dedim. Adam şoka girdi beni kovdu odasından.

    Bana zorla iklimlendirme dersi aldırıyorlardı, farklı bölümden teknik ingilizce alayım dedim. Hakkımdı da, adam inat etti. yok izin vermiyorum git şikayet et dedi.

    Seni de sikiym okulunu da sikiym dedim bidaha gitmedim. Dersleri yaz okulunda farklı ünivlerden aldım, 2 ders kaldı.

     

    Sağlıcakla,

     

     

     

    Kaan tarafından 02/Şub/20 04:06 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    Ek olarak şunu belirteyim, o bahsedilen kurumsal şirketlerde ben hiç sütçü imamdan, van yüzüncü yildan mezun kimseyi görmedim. Savunmayi özellikle ODTÜ'lüler parsellemis durumda, farkli univler azınlıkta.

    İsim veremeyeceğim farkli firmalar da yöneticilerini belli univden mezun adamlardan seçer. Bu genelde Boğaziçi veya belli başlı özel univler olur. Çok doğru bir yaklaşım bana göre. 

    Büyük şirketler yetiştirmek üzere aldıkları elemanlari da iyi univlerden isterler. Bu adamların birsey bilmesine gerek yok mezun olduklarında. Ingilizce bilsinler ve zeki oldukları belli olsun yeter. Hiç bir univde lastik, deterjan, arabanin tamponunun tasarimi anlatilmaz. Bilseler hocalar gider deterjan fabrikası kurar. Bu şirketler zeka ve çalışkanlık anlamında kendini ispatlamış kimseleri seçer. Bu da doğru bir yaklaşım bana göre.

    O bahsedilen kurumsal firmalarda üst kademelerde çalışan lise mezunu yazilmci da var, makine mühendisi de. Sektörde kendini ispatlayan kişiler insan kaynaklarına uğramadan işe girerler. Kariyer. Netten bulan bakım müdüru çok nadirdir. 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    biraz da çözüm konuşalım,

    1. bence her ile 1 üni projesi yüzünden böyle oldu ama kontenjanlar çokyüksek ve gereksiz bölümler açıldı, bu gereksiz bölümler kapatılmalı

    2. büyük ünier KESİNLİKLE özelleştirilmeli, ben marmaradayım hocaların hepsi yatıyo çalışan yok, tıp fak hoca hocalık yapmıyo  tamam ama doktorluk da yapmıyo, sırf birilerı normalden $300 %500 fazla çalıştığı için bu çrk dönüyo. Deneyleren bir kısmını leditepede yapıyorum adamlar sabah8 akşam 6 labda, ber 9 da laba gereyorum yardoç elinde pipetle deney yapıyo oloyu, hakeza medipol acıbadem koy sabancı .ilkent buradaki doğabilimleri ve bağlık bilimleri de bu yekilde arı gibiler bir de devlete bakalım birşey yok.

    3. sözde destekler çok cahilce veriliyo iyi belen adamlar bu destekleme sistemini düzenlemeli.( uzatmadım)

    4. devlet memurileti zorlaymalı, denetim çok sıkı olmalı burnundan getirmeli devleet memuriyeti cazip olmamalı böylece millet devlete ssırtını dayamayı en iyi seçenek belleyip mevcut durumu ve işini kötü görmez. denetim meselesi de kolay, bu arkadaşının suçu seni bağlamaz yasasını kaldırıp yinisini getireceksin. örn. bizim bölümdeki argör haftada yada 2 haftada1 okuyagiilyor imza atıp kahve içip gidiyor, aylık 7 alıyordur dönerli birlikte, bölümde 5 hoce var 2 si hiç gelmiyor biri cafe işletiyor 1 i inşaat sektöründe. Bunlar da 10ar alıyodur algısı vergisi bu3 dallamanın devlete maliteti 400 bin tl yıllık, bu sadece 1 anabilim dalı, bunun gibi 20 tane olsa 10 fakültede olsa 80 milyon tl yıllık sadece marmarada ziyan olan para. Peki napılacak. Ciddi suçlar belle olacak adam direk atılacak yada doğudaki üniye sürecen, sonra üstündekilere ve arkadaşlarını 1 uyarı giricen eğer bunu bildirmezler ise(tabi açık bir suçsa gelmemek gibi) sonra herkesin belirli uyarı hakkı olacak, atılorum 5 uyarıda böl başkarnı atılacak 3 uyarıda dekan değişecek. her uyarıda maaşın kesilecek 1 ay yarım maaş sonra 1 ay hiç alamıycan mesela uyarına öre suça göre. Uyarı almayanlarada sene sene pirim yatacak. Sonuç: dekan kendini yakmamak için testi kırılmadan bölüm başkanlarının ağzına tükürecek, böl başkanı da bölümdekilerin, herkes birbirinin en ufak hatasını dilikçe ile bildirecek bu geçen 2 de çıktı bilginize bu cuma gelmedi şu derse girmedi bu sınav itmedi diyerek. sunuçta müfettişe bile gerek yok. Burda yapılması gereken tekşey atılması gereken zemende atma, parası kesilecekse kesme olacak otomatik o kadar geresini zaten biz bize ederiz. 14 haftalık dersi 3 hafta yapmıyo okula gelmiyo ama DOÇ  cibiliyatine tükürdüğüm. araştırma yapmayanı doğudaki ünilere sürecen her 1 2 sedene bir toplanıp hocam sizin atıf salınız 100  100 ortalamalı şu şu okullardan birini seçin gidiyosunuz, marmarada ortalama 1000 çünkü burda duramazsiniz diyecekler ( tabi bu her bölüme uygun olmalı her bölüm öyle doğa ve sağlık bilimleri gibi makale basamaz bizde tükürüge baksan makale oluyor ben lisanstayken 5 makale yayınladım 3 atıfım vardı niye çünkü kolay)

    4.2 mesai 8 6 olacak 1 saat de devlet için diyerek, maaşler öyle uçuk olmayacak, bitmmiyorsa maaş kesilecek bitilorsa teşvik verilecek, özellikle ilçelerde  5 memurlu  birimlerde 2 çaycı oluyo keyfe bak hele keyfe. 

     

     

    nott : klavye alışma aşamasındayım imla için kusurabakmayın


    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Kaan ve Unlabalanced in yorumları değerli. Onları ayrıca okucam. Ama bence erkek bulamıyorsa bekçi polis asker olmaya çalışsın. Ciddi paralar veriyorlar tr şartlarında. Etrafımdaki eş dost hep polis asker oldu. 


    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    Kaan bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

    Lise mezunu bir eleman aldım geçen sene,

    Şu an 19 yaşında, arabası aldı kendine çocuk. 3.2k maaşı var. Helal hoş olsun. 

    Çocuğa anlattım ve dinledi. Dedim ki şimdi üniv'e gidersen 4 sene sonra işsizsin. Ha belki ortam görürsün ama senin yaşam tarzın belli, kırmızı hap mı mavi hap mı dedim? O kırmızıyı seçerek doğru bir tercih yaptı.

     

    Aynı olayı 6 sene önce de yapmıştım.2 yıllık mezunu, bu arkadaş mühendislik kazanmıştı(dandik bir il ve okul) çalışırken, ona da aynısını demiştim. O da kırmızı hapı seçmişti. Kader şu ki şu an yanımda çalışıyor 4 senedir, ev almştı borcu bitmek üzere. Okumuş olsaydı şu an işsizdi.

    hocam cok yanlis örnekler veriyorsun, insani okumamaya tesvik ediyorsun. Belki diyebilirsin okumak herkese göre degil, o arkadaslarin kapasitesi yeterli degil o yüzden iyi ki okumadilar. Ama senin yazin genel olarak okumasin, erkenden ise girip calissin 3200 tl lik maas alsin daha ne.. Valla hocam ben iyi ki okumusum, eger okumasaydim suanki bulundugum yerde olamazdim. Senin o iki calisma arkadasin da benim oldugum yerde asla olamaz mümkün degil.

    Söyle diyebilirsin, ara elaman acigi cok fazla, mühendis cok fazla o yüzden bazi insanlari ara eleman yapmak lazim, diyecek bi seyim yok ama genel anlamda "okumama" tavsiyesi vermek dogru degil. Okuyup kendini gelistiren, bir kac dil bilen bir insan issiz kalmaz, kendini isini kurar ya da yurtdisina gider. Bir cok insan laylaylom havasinda gidip okulunu bitiriyor ve issiz kaliyor. Cok mühendis gördüm, iki satir kod yazamiyor, elbetteki bu adam issiz kalir. Ama örnek @MhmdAlmz  gibiler ise okurken bile parasini kazalir,  yükselir her zaman ve benimle birlikte de is yapar ve cok daha iyilerini de yapacaktir. Okudugu icin de önü aciktir, hem yurtdisi hem de türkiye'deki büyük firmalara rahatlikla girebilir. Ama lise mezunu birinin ne aselsan da ne turkcell'de yazilm mühendisi olarak calistigini ya da ilerleyip yazilim müdürü oldugunu düsünemiyorum..

    Okuma kapasitesi olmayan, kendini gelistirmeyen insanlar elbette lisans egitimleri zaman kaybi, ama tam tersi insanlar icin okul büyük bir firsattir. Bana yurtdisi kapisini üniversite acmistir, erasmus ile baslayarak..

     

    Uzun zaman geçti ama cevaplamak istedim.

     

    Hocalar Türkiye'de belli başlı bazı üniversiteler ve o üniversitelerin bazı bölümleri hariç inanın tamamen zaman kaybı.

    Herşeyden önce hocalar inanılmaz derecede bilgisiz, tecrübesiz. Yemin ederim size ingilizce bilmeyen binlerce doçent, profesör var ülkede. Adam sciencedirect'i, elsevier'i kullanamıyor. Akıl mantık işi değil.

    Özellikle devlet üniversiteleri, makina mühendisliği vs vasat. Adam çeliği x derecede tavlamış makale yapmış, x+50 derecede tavlamış makale yapmış. Sonra bunları farklı malzemelerle aşındırmış makale yapmış. Adamın ömrü boyunca yaptığı çalışma yok diyebilirim.

    En son Tübitak hakem atadı bize adam P=FxV'yi bilmiyor, bu adam öğrencilerine bu dersi anlatıyor. 

     

    @unbalanced hocam sana yemin ederim Türkiye'de PNP, NPN'i bilmeyen elektrik elektronik mühendisleri var. İnanması zor evet, ama adam hiç duymamış. İTÜ otomasyon mühendisliği mezunu arkadaşa 4-20ma çıkışı nasıl voltaja çevirirsin diyorum. Adam suratıma bakıyor, o konuyu bilmiyoruz diyor. V=I.R, bir tane direnç bağlarım diyemiyor. Yıldız, üçgen bağlantı sana birşey ifade ediyor mu diyorum, adam dünyadan bir haber. Ki ben makine mühendisiyim normalde bu işlerden anlamam. Seviye yerlerde değil sıfırın altında. 

    Bunların yanında anlattıklarımın tam tersi olan kişiler yok mu? Tabi ki var. Daha 3. sınıfta iken işi hazır olan insanlar var. Bunlar da okuldaki kulüplerde yetişiyor, staja gittiği yerlerde yetişiyor. 

     

    Adam 26 yaşında, askerliğini yapmış. Makine mühendisi.

    Soru1- İngilizcen var mı?

    - Okulda ingilizce ders aldık veya kursa gittim 5. kurdayım.

    Soru2- Havaalanına müşteri gelse, onu alsan. Direkt otele mi bırakayım sizi, öncesinde yemek yemek ister misiniz diye sorabilir misin diyorum.

    -Geneli bilmediğini itiraf ediyor bu durumda. İngilizcem çok iyi yurtdışında kaldım 6 ay diyen bir arkadaş bana şey dedi "öyle bir şeye gerek mi var?" Dedim var biz yurtışına çalışıyoruz.

    Türkiye'de yeni mezun olup ingilizce bilen mühendis oranı %20'yi geçiyorsa forumdaki online her muride birşeyler ısmarlarım. Yok arkadaş, adam bilmiyor.

    Soru3- Bu tabağı yerde 2 tur yuvarlasam kaç mm yol alır, sadece nasıl hesaplayacağını söylemen yeterli??

    -Bilenlerin oranı %20. Cevap pi x D

    Soru3- 20mm çapındaki silindir 6 bar basınçta 20kg basıyorsa 40mm çapındaki silindir kaç kg basar?

    -%80'i 40 cevabını veriyor. Ama hesaplamalar P=F/A, alan da pi x D'2 / 4 olduğu için 4 kat olması gerekiyor. 

    Bu sorunun bir de şöyle bir versiyonu var. 16mm çapında bir hortum var. 10bar basınçta patlıyor, 8'lik hortuma çevirmemiz gerekiyor. Kaç tane 8'lik hortum çekmemiz gerekir.

    Bunlar çok basit sorular aslında ama inanın tasarım mühendisliğinin temeli budur. Kuvvet x kuvvet kolu = yük x yük kolu, X=kuvvet/yüzey alanı.

     

    İsim de vereyim, boğaziçi üniversitesine bir proje için gitmiştim x yıl önce. Adamlar tasarımı yapmışlar bize imal eder misiniz diye getirdiler. Tasarımın imal edilme şansı yok, tasarımı yapan kişi hayatında imalat yöntemi görmemiş. Biz dedik bir konuşalım, tasarımın üzerinden geçelim. Birdaha çizelim.

    Toplantıya gittim. Pantolon askılı, sakallı, gözlüklü prof amcalar ilk başlarda bir tepeden bakıyor. Yaptığım projeleri anlatırken aferin sanaa diye taşşak geçiyor.

    Neyse dedim ki bu hesaplara bir problem var. Burada neden redüktör kullandınız? 

    Cevapları şu oldu, çelik 50m/sn çevresel hızı geçerse merkezkaç kuvvetinden dolayı patlar. E dedim bunun çapı 140mm. Bunu 10bin devir döndersek de patlamaz. İddiaya girerim.

    Yok ya biz hesapladık dedi. Masada 3 prof, 1 lisans mezunu ford'un tasarım mühendisi, 2 yüksek lisans öğrencisi var.

    Nasıl hesapladınız bunu dedim. Asdqasdaa332uu ederken kahvenin altındaki tabağı aldım. Şimdi bunu bir tur çevirsem kaç mm gider dedim? Pi x D diyerekten devam ettim ki yüksek lisans öğrencisi dedi ki pi'yi niye aldın ki :D

    Dedim çevresel hızını nasıl hesapladınız? sadafd23rfwe herkes bir an beyin amcıklaması geçirdi. Adamlar çevresel hız, açısal hızı karıştırmışlar. m/sn ile de mm/dk'yı karıştırmışlar.

    Velhasıl kelam bu projeden adamlar doktora bursları almışlar, kosgebden para almışlar.

    Daha devamı da var da çok uzatmayım. Sonra 5bineuroya'a tasarımını yap dediler, paranın yarısını peşin alırım dedim. Bidaha aramadılar :)

    O gün benim için okula farklı bir gözle bakmaya başladığım gündür.

     

    Bu arada yetiştirdiğim makine mühendisliği öğrencileri var. Bir fiil çalışıyorlar dersin olmadığı zamanlarda. Altta ders bırakmak yasak, istediği zaman işe gelmesi serbest.

    Adam 2. sınıfta, şu anda okulu bıraksa 5k maaşı var. Bu işler ilgiyle alakayla oluyor. Biraz da kafanın basması lazım. 26yaşında birşey bilmeden mezun olduysan mühendis olarak hayatın bitmiştir.

     

    Unbalanced hocam sen kendi çevrene ve kendine göre yorum yapıyorsun, haklısın da. Ama Türkiye'de eğitim sistemi ve hocalar tahmin edemeyeceğin kadar kötü.

     

    Ben mezun değilim 11. sınıftayım, askerliği bedelli yaptım geçen ay okulu artık bitirebilirim :)
    Okulu bırakma hikayemi de şuraya bırakayım,

    Makine elemanları dersinde hoca redüktör tasarlatıyor. Ben tasarladım 3 sayfada bitti. Hocanın odasına gittim hoca kağıtlarımı fırlattı. 

    Önüme şu an doktora yapan bir arkadaşın ödevini fırlattı, bak bak ödev böyle olur dedi. 

    Yemin ederim size adam redüktörün içinde kremayer-pinyon, kayış-kasnak, vidalı mil hesapları koymuş. İçinde bunları barındıran bir redüktör yok.

    Hocam bunlar ne, projede nerde kremayer pinyon dedim. Adam şoka girdi beni kovdu odasından.

    Bana zorla iklimlendirme dersi aldırıyorlardı, farklı bölümden teknik ingilizce alayım dedim. Hakkımdı da, adam inat etti. yok izin vermiyorum git şikayet et dedi.

    Seni de sikiym okulunu da sikiym dedim bidaha gitmedim. Dersleri yaz okulunda farklı ünivlerden aldım, 2 ders kaldı.

     

    Sağlıcakla,

     

     

     

    ahaha bir boğaziçi öğrencisi olarak dediklerine katılıyorum. benzer sebeplerden (birazda parasızlık) ben de okulu bıraktım.

    ben meslek liseliyim, meslek lisesinde programlama öğrenidm. üniversiteye (bilgisayar öğretmenliği) gelince bana programlama öğretmeye çalışan hocaların meslek lisesindekilerin 10 da biri kadar bilgisi olmadığını görünce baya şaşırmış üzülmüştüm. sonra dediler eğitim fakültesi kötü iyi güzel başka fakülteye geçtim, bölümü değiştim (yönetim bilişim sistemleri) hocalar ve dersler yine aynı, network dersi var sınava giriyoruz, test yapmış. hocaya diyorum ki "bu soruda iki tane doğru cevap var" bana verdiği cevap "birini seçeceksin" oluyo.

    şu an çalıştığım yerde eleman ihtiyacımız oldu, ilan açtık linkedine, elit elit üniversitelerden insanlar başvurdu.ön görüşmenin ardından 2 tane basit soruluk bir ödev attık hepsine, ilk soru google api larını kullanmakla ilgili , ikincisi bir siteden veri scrape etmekle ilgili. sabancı bilg mühendisliğini bitirip mit de staj yapmış eleman bile yapamadı bu iki basit soruyu. tahribata konu açıp rica etsem birileri çıkıp 20 dk da yapıp verir, o kadar basit şeylerdi.

    benim gördüğüm üniversitelerde bir kaç sorun var, 

    1- nerde bir boş beleş adam var akademisyen oluyo, çevremde bi sike derman olamayan kim varsa "ehuehhe akademisyen olurum o zaman ya ineklerim biraz nolcak" moduna giriyor. zaten bu adamlar bi sike derman olacak olsa özel sektör bunları kapar

    2- üniversiteler kesinlikle denetlenmiyor. bugün markete gidip 100 gram tavuk alsan eve gelsen 80 gram çıksa gidip nerde benim 20 gramım diye kavga edersin. ama mesela benim bölümde java giriş dersi var, dersi alanların 10% u falan geçebiliyo. kimse gidip demiyo ki adama "be anasını siktiğimin çocuğu,sana öss de en iyi puan yapan 1% lik kısmı veriyoruz, temel javanın nesini öğretemiyosun?". sorsan sıkıntı daima öğrencide , adam açsa udemy de 2 ders dinlese öğrenecek. hoca haftada 4 saat ders verip öğretemiyo

    3- müfredat çok eski, hala access dersi var amk.

    4- öğrenciler öylesine bölüm seçip seviyeyi düşürüyor. adam sırf tutuyor diye senin severek gittiğin bölümü seçiyor, haliyle ders sikinde değil, dinlemiyo geçemiyo.

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    Bu 4. sayfa hoşuma gitti de, özelden a couple of question yapayım sana KHan. 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Sorun su ki, muhendislik farkli bir sey programlama veya teknik eleman olmak farkli birsey. Ulkemizde muhendislik fakultelerinin kacinda muhendislik egitimi veriliyor o ayri bir soru. Ayrica muhendis olarak mezun olanlarin kaci muhendislik kapsaminda islerde calisiyorlar bu ayri bir soru. Muhendislik veya herhangi bir bolume giren ogrencilerin bolumu tamamlayip mezun olma orani neden ulkemizde bu kadar yuksek bu da apayri bir soru ! Son 10 yildir net sekilde herhangi bir bolume girip bolumu zorlugundan dolayi birakan ogrenci sayisi bir elin parmaklarini gecmez. Bolume gir oyle veya boyle mezun ediliyorsun. Kanirtarak mezun olunan donemler bitti malesef. Dogrusu ulkede yuksek egitimi gectim ilkogretimden liseye komple egitim bitik durumda.


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    https://www.youtube.com/watch?v=DOwNOHhkPzU

    Merkantalist toplumlarda ahlakı... 


    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    Sorunun kaynağı şudur: Daha ingilizce bilmeyen bir mühendislik fakültesi mezunu insan kişisi kendini mühendis sanıyor. Ya daha sen alan ne onu ölçememişsin ki kalkıp da alanından bahsediyorsun. Var yani bu tipte kendini mühendis sanan kaldı ki yabancı dil daha Türkçe bilmeyen çokça tip var. Hepsine dan diye bu cümleyi kuruyorum kavga ediyoruz. Doğru söylüyorum kovuyorlar aga.


    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
Toplam Hit: 6393 Toplam Mesaj: 44