Allah Türkçe Bilmiyor Mu ?
-
ey arapça okuyanlar
allah türkçe bilmiyor mu
ingilizce fransızca
hakka hitap olmuyor mu
çalışanlar geri kalmaz
çalışmayan bir halt bilmez
yalnızca fikirler ölmez
peygamberler ölmüyor mu?
bizimdir bu bahçe, baglar
bizimdir bu yeşil daglar
canı sağ olsun softalar
boşa namaz kılmıyor mu?
dost gezer dostluk bagında
biz olur bizlik dagında
gavurun merih çagında
alem bize gülmüyor mu?
bir bülbül getirmez yazı
yalnızca bülbül avazı
mahzuni korkmadan sazı
softalara çalmıyor mu?..
-
Nasıl okuyorsam okuyorum size ne? Arapça olması neresine batıyor anlamıyorum..
Yeri geldi mi Neyzen Tevfik'in ( aslında ona ait değildir. ) o meşhur şiirini koyup, dinimden size ne mesajı veren adamlar değil mi bu şiirleri yazanlar..
Size ne efendim, ister fransızca okurum ister kürtçe, ister Türkçe, ister almanca..
Girmeyin Allah ile kul arasına...
-
http://www.youtube.com/watch?v=JKlRtcFv3Qc
Arapçasından daha iyi (Y)
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------Nasıl okuyorsam okuyorum size ne? Arapça olması neresine batıyor anlamıyorum..
Yeri geldi mi Neyzen Tevfik'in ( aslında ona ait değildir. ) o meşhur şiirini koyup, dinimden size ne mesajı veren adamlar değil mi bu şiirleri yazanlar..
Size ne efendim, ister fransızca okurum ister kürtçe, ister Türkçe, ister almanca..
Girmeyin Allah ile kul arasına...
-----------------------------bu mesaj ile kim ne derse desin haklı isteyen istediği dilde okur..
-
yanlız hoca dillerin birbirine tam çevrrilememesi diye bir olay varmış bunu aydınlata bilirseniz bende merak ediyorum
-
Allah Arap-Tanrı Türk
-
herkes kendi dilinde okusa başka bir dilden duyduğun zaman anlamazsın şarkı falan zannedersin.tek bir dilde okunması bence de daha iyi
-
Kuranı yazıya geçen kâtipler arap olduğu için arapça diye duymuştum.Amma velakin vahiy arapça gelmişse o zaman bişey diyemicem.Belki Hz.Muhammed sadece arapça biliyor diye arapça gelmiştir.
Ee malum o zamanlar google translate yokmuş :))
-
Kuranın okunuş dili ve dolayısıyla Allahın bize karşı konuşma dili Arapçadır.Ve peygamber sav okuma bilmediği halde direk
ayeti okumaya başlamıştır.İngilizce god yazarsın bu eşittir Allah demek değildir türkçe tanrı da eşittir Allah demek değildir.
zaten Kuranı bir kez doğru okumaya çalış sesinin ne kadar değiştiğini göreceksin ...
Kuran Allahın direk peygamberine aktardığı sözlerdir bunu hiç unutmayın ...
-
Addict bunu yazdı:
-----------------------------Kuranın okunuş dili ve dolayısıyla Allahın bize karşı konuşma dili Arapçadır.Ve peygamber sav okuma bilmediği halde direk
ayeti okumaya başlamıştır.İngilizce god yazarsın bu eşittir Allah demek değildir türkçe tanrı da eşittir Allah demek değildir.
zaten Kuranı bir kez doğru okumaya çalış sesinin ne kadar değiştiğini göreceksin ...
Kuran Allahın direk peygamberine aktardığı sözlerdir bunu hiç unutmayın ...
-----------------------------Allahın dili olduğunu ilk kez senden okuyorum.
-
Hak dini kitapları indirilen insanlığın anlayabileceği dilde olur. Kur'an arap yarım adasına indi, Hz. Muhammedin bunu etrafına yayabilmesi için arapça olması gerekiyordu. Bunu hala çocuk gibi uzatmanın anlamı yok. İsteyen türkçe söyler okur isteyen arapça. Tabi anlamını bilmek için türkçede okumak gerekir ama yine de arapçaya saygı göstermek gerekir...
Birde bildiğim kadarıyla cennete gidersek hep birlikte daha iyi göreceğiz, konuşma dili arapça ve farsçaymış. Aynı zamanda tanrı ile Allah bir değildir. İnsanlar taş a tapar, ineğe tapar yada daha da abartim götünde çıkan sivilceye tapar tanrı der bu genellemedir. Bizim bir tek yaradıcımız var, onun da bizim gibi bir özel ismi var; O da Allah...