Allah"In Varlığını Sorgulamak Ya Da Sorgulamadan Kabul Etmek?
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------HolySeclorum bunu yazdı:
-----------------------------
Sorgulayıp Allah diye bişey olmadığını anlamak :)
:) bukadar basit yani.patladı biiinnn bennnng dendi yani hı.
kendine bir bak aynada . parmak izlerine bak insanların yüzlerine bak milyarlarca insan olmasına ragmen birbirine benzemiyor diye anlatmayacağım sana buna gerek yok .
içindeki merhamete ve ya varsa korkuna bir bak.. yastığa başını koyduğunda yaptığın işlere işleyişe varoluşa gelmişe geçmişe bir bak bunlar ispat değilmi?
ve Allahın ayetine bak.
bu Ayetler saçmamı?
Evet aynen öyle,şu an için büyük patlama tek mantıklı açıklama :) İleride büyük patlama teorisi çürütülüp daha kapsamlı teoriler geliştirilirse bu sefer onu kabul edeceğiz.Kabul etmeyeceğimiz şey, olmayan bişey üzerinden felsefe yaparak onun var olduğunu kanıtlamaya çalışan ıvır zıvırlar...Ve senin söylediğin şeyşerin hiçbiri kanıt değil maalesef :) -
erkan07 bunu yazdı:
RIPER bunu yazdı:
Sonunda ulaşacağın noktayı sana şimdiden anlatayım kısa yoldan.Araştıracaksın aklına binlerce soru takılacak, binlerce çelişki bulacaksın ve sana söylenen hep şu olacak.Bunu insanın beyni alamaz, ahireti bilim açıklayamaz orada ne matematik geçerlidir ne fizik ne felsefe.Ama sen sorgularken hep en çok felsefe, matematik ve fizik gücünden yararlanacaksın işin garibi :) İnsanın aklı almaz kuralını baştan koymuş bunu icat edenler üzgünüm.
ve işin gerçeği gücünden yararlandığın fizik ve matematiğin sahibininde ALLAH olduğudur.:)
-----------------------------İşin açığı ben big bang'e inanıyorum sıfırdan doğan enerjiyide bir "yaratan" ın olduğuna inanıyorum.Doğal olarak şu anda varolan herşeyde bu işin starter'ı olan Yaratan'ın ilişkisi olduğuna inanıyorum.Yani bir ölçüde aynı fikirdeyiz. (Her ne kadar ben sahiplerinin bilim adamları olduğunu düşünsemde :) Benim inanmadığım nokta dinler.
-
MaTRiXe bunu yazdı:
islamı tanımamla ilgili bişey belirtmedim ki yahut Kuran-ı Kerim'deki bi çelişkiden bahsetmedim herhangibi bir olguyu ileri sürerek yanlıştırda demedim sadece somut olmadığını düşünüyorum ve böyle bi çelişkiden yoksun bırakılabilirdik yani istense bunlar engellenebilirdi bu da bi sınav ve sanırım ben bu sınavdan kaldım ah keşke dediğin gibi çarpılsamda böyle bişey düşünebilme ihtimalim kalmasa evet bu da bir sınavdır denileceğini tahmin etmiştim ama çok zor bi sınav
ben aklındaki sorulara bir nebzede olsa cevap vermeye çalıştım seni yermedim yani:)müslüman olduğumuz için Allah diyince konu ister istemez islama kayıyor.
-
RIPER bunu yazdı:
-----------------------------erkan07 bunu yazdı:
RIPER bunu yazdı:
Sonunda ulaşacağın noktayı sana şimdiden anlatayım kısa yoldan.Araştıracaksın aklına binlerce soru takılacak, binlerce çelişki bulacaksın ve sana söylenen hep şu olacak.Bunu insanın beyni alamaz, ahireti bilim açıklayamaz orada ne matematik geçerlidir ne fizik ne felsefe.Ama sen sorgularken hep en çok felsefe, matematik ve fizik gücünden yararlanacaksın işin garibi :) İnsanın aklı almaz kuralını baştan koymuş bunu icat edenler üzgünüm.
ve işin gerçeği gücünden yararlandığın fizik ve matematiğin sahibininde ALLAH olduğudur.:)
-----------------------------İşin açığı ben big bang'e inanıyorum sıfırdan doğan enerjiyide bir "yaratan" ın olduğuna inanıyorum.Doğal olarak şu anda varolan herşeyde bu işin starter'ı olan Yaratan'ın ilişkisi olduğuna inanıyorum.Yani bir ölçüde aynı fikirdeyiz. (Her ne kadar ben sahiplerinin bilim adamları olduğunu düşünsemde :) Benim inanmadığım nokta dinler.
riper sahipleri olduğuna inandığın bilim adamlarınında sahibi var ve oda ALLAH tır :)aslında dinler diye bir şey yoktur tek din islamdır .gönderilmiş peygamberler farklıdır ama din islamdır yaratan tekdir ve Allahtır.
-
sabah ezanında duyduğum huzuru hiçbir şeye değişmem.
fazla bir şey yazmak istemiyorum.açın okuyun görün doğruyu ne diim..
yalnız şunu bilin ki islam dini sizlerin abuk sabuk bilgilerinizle kafanızda canlandırdığınız gibi bir şey değil...
yanlış anlaşılmasın dediklerim.!
okulunuzda yarın 3-5 kişiye öğleden sonra öğretmenler toplantısı olduğu için tatilmiş diyin.en fazla 3 ders sonra bütün okul bunu duyar değil mi?
işte islam dini de böyle sömürülüyor.
bu sorular eminim ki çoğu kişinin kafasını karıştıracaktır.ve o kişiler için yardım amaçlı binbir şey söylenip daha daha karıştırılacaktır.
açıp okuyacaksın, anlayacaksın.. yüzyıllardır inanılan bir şeye inanmamak afedersiniz ama salaklıktır.(en azından bireysel araştırmanı yapmadan)
Not:kimse üstüne alınmasın.kimsenin yazısını okumadım..
herkese hak veriyorum ben.en başta okulda din kültürü hocalarımız bi b*ktan çakmıyor.onlara ders verenler de bi b*ktan çakmıyor.kendileri de açıp okumuyorlar.
her dersinde bir çocuğa muhakkak şerefsiz diyen hocam vardı.duaları ezberlemediğim için binbir hakarete uğradığım bir hoca..
bilgiyi kendi başına üretmek en mantıklısıdır.dünya da dinciler yerine dindarlar olsaydı şuan bu konumda olmazdık...
-
Sorgulamak!Sorgulamayı yalnızca ilginç bir tabir olarak değerlendirebilirlim..Şöyle düşünelim,"sorgulamaya" çalıştığın şey "Allah" yani,senden üstün...
İnsan kendinden üstün bir varlığı nasıl "sorgulayabilir" Buna sorgulama değil de,olsa olsa "araştırma" diyebiliriz..İsterseniz önce kavramları yerli yerine koyalım?
Bkz:Tdk sözlüğü.. Sorgulamak:Suç niteliğinde bulunan bir sorun üzerine ilgili bulunanlara sorular sormak.
Bu "sorgulama" kavramı yerine "araştırma" desek daha uygun olur..
Diğer arkadaşlarımı bilemiyorum,ancak "ne kadar kendimi zorlasamda "Ateist olamadım" arkadaş : ) Yok,olmuyor..
Zerre zerre,her yerde onun varlığını görüyorum,güzelliklerini görüyorum..
Araştırmadan Allah'ın varlığını kabul etme bahsine gelince..Bilimsel Metodda bu şekilde değil mi arkadaşım..Tez-antitez-sentez,hipotez teori kanun,şeklinde gitmiyor mu?
Yani Önce Allah'ın varlığını kabul ediyorsun(hipotez=varsayım) sonra Allah'ın varlığına deliller buluyorsun hipotezini güçlendirmek için(teori) ve sonra kesin delillerle
Allah vardır diyorsun(kanun) Ve bu kanununda sana ait,sana has,bu kanun senin imanın olmuş oluyor artık..
Tersinden düşünelim bir de..Allah'ın varlığını kabul ettin(hipotez) ancak araştırdın ve kendince yeterli kanaatın oluşmadı,hipotezde kaldı,bu da olabilir..
Bu benzetmeler şu an aklıma geldi,umarım anlatabilmiş ve saçmalamamışımdır..
-
müritler din dersinde hocadan öğrendiğim kadarıyla dünyaya gelen her bebek müslüman olarak gelirmiş Kuran-ı kerimde böle yazıyomuş. daha sonra kendisi hangi dine inanmak isterse ona inanır. Allah bizi kendine ibadet etmemiz için yarattı ve cinleride kendine ibadet etmeleri için yarattı. inanmıyosanız kuran-ı kerimin mealini okuyun. bide söle bi çevrenize bakın sizce böylesine karmaşık ama hiç sekmeyen bi düzen nasıl yaratılır.. aslında yazılacak çok şey var ama bu kadar yeter heralde.
-
inandın ne kaybettin
inanmadın ne kazandın -
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------sorgulamanın günah olduğunu doğru olmadığını düşünenler varsa soruyorum;
siz Allah'a neden inanıyorsunuz? bir nedeniniz varmı? nerden geldi aklınıza müslüman olmak?
cevap basit; babam Allah var dedi, kurcalama çarpılırsın dedi, ben de kurcalamadım..
diyelim ki ateist bir ailede, ya da hristiyan bir ailede doğmuştunuz, ne olacaktı?
aynı mantıkla gidecek, sorgulamaktan korkacak ve hayatınız boyunca bir hristiyan ya da ateist olarak kalacaktınız..
benim fikirlerim böyle, bence sorgulamak imanı zayıflatmanın aksine güçlendirir,
sizin görüşleriniz nelerdir?
birincisi tabi ki sorgulayabilirsin ama bunu böyle kör cahil olarak değil gerekli bilgileri toplayıp objektiflik kazandıktan sonra yapmak daha doğrudur kanımca. Yoksa sen yola ALLAH yoktur diyerek çıkarsan biyere varamazsın yada iki felsefe dersinden sonra aha bak ben biliyodum yoktu zaten dediğinde bu noktada devreye o felsefe hocasının bilgileri kişiliği girer ki buda seni hiç bir yere getirmez. Unutmamak gerekir dünya da milyonlar vardır hristiyan aile den ateist aile den gelip te müslüman olan milyonlar vardır ki müslüman aileden gelip ateist olan..Yani düzmantıkla yaklaşma gibi algıladım aile meselesini çok saçma geldi sonuçta duyuyoruz görüyoruz bu tür insanlarıedit: burda sadece senin yazdıklarından çıkarak fikirlerimi açıkladım amaç cold-m4 e yönelik bir yazı değildir sadece yola çıkarak yazdım
-
feel_me bunu yazdı:
-----------------------------müritler din dersinde hocadan öğrendiğim kadarıyla dünyaya gelen her bebek müslüman olarak gelirmiş Kuran-ı kerimde böle yazıyomuş. daha sonra kendisi hangi dine inanmak isterse ona inanır. Allah bizi kendine ibadet etmemiz için yarattı ve cinleride kendine ibadet etmeleri için yarattı. inanmıyosanız kuran-ı kerimin mealini okuyun. bide söle bi çevrenize bakın sizce böylesine karmaşık ama hiç sekmeyen bi düzen nasıl yaratılır.. aslında yazılacak çok şey var ama bu kadar yeter heralde.
hoca çook iyi açıklamışsın da şurda böyle bi soru ortaya geliyor kuran-ı kim yazdı ?? ALLAH a inanmayan adam buna inanır mı sence? O yüzdendir ki verdiğin değerli bu bilgi inanmayana birşey ifade etmiyor daha doğrusu inanmak istemeyene..