Allah"In Varlığını Sorgulamak Ya Da Sorgulamadan Kabul Etmek?
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------senin sorun biraz karşık,diyelimki bir ateist ailede doğmuştunuz yada bir hristiyan diyorsun.
biri inanıyor tanrıya diğeriyse reddediyor.
bu önemli değil.
sorgulayacağımız şey ne?
diyelimki ateistsin
sen yanıtla güneşe aya yıldızlara bakıpta ne dersin kendine ?
incile bak tevrata bak kuran-ı kerime bak zebur a bak. hepsi tanrıyı anlatıyor ateizim dar görüşlüdür bazı gerçekleri reddedebilir en ufak hataları kabul edebilir insanın maymundan geldiğine inanır ,
ama maymun herif dediğinde kızarlar....
-----------------------------
İnsan maymundan gelmiyor. öyle bir şey yazmadı ki darwin. Türlerin Kökeni'ni hala yaşayan veya nesli tükenmiş canlılar arasındaki farkları açıklamak için yazmıştı. -okumadıgın için anlatıyorum- darwinden sonra huxley İnsan'ın doğadaki yeri'ni yazdı ve bu kitapda da insan,goril ve şempaze anatomilerini karşılaştırıldı. ama maalesefki Darwin ve Huxley yanlış anlaşıldı. okuyanların azı,duyanların çoğu bu yeni kuramla "İnsanın maymundan geldiğinin"söylenmek istediğine inandı. evrim kuramına inananlara "Atalarının goril mi yoksa şempaze mi olduğu olduğu" soruldu. oysa Darwin ve Huxley yanlızca maymunla insanın ortak bir atadan gelen yeğenler olabileceğini söylemişlerdi amma velakin halen daha maymun insandan mı gelirmiş canım diye geveliyorsun
-
coldm4 anlatmak istediğini anlıyorum.
isalama göre yanıtlayayım.
her insan eşit şekilde yaratılmıştır .
bir insanın babasının ateist olması demek kendisininde ateist olacağı anlamına gelmez yada imamın oğlu imam hacının oğlu hacı olacağı anlamına gelmez.
Allah insana özgür irade ve akıl vermiştir mantık vermiştir ve bunu kuran-ı kerimdede açıkça belirtmiştir.
Allah araştırmayı emretmiştir ateist olupta bilimden habersiz olan tek bir insan dahi gösteremezsin bana Allahı inkar için sonderece kayda değer bir bilim bilgisine sahiptirler.acaba nasıl inkar edip Allahın yokluğuna delil gösterebilirim diye sürekli uğraşırlar .
şimdi bukadar araştırmacı bir kişiliğin babası ateist olsa ne olur? olmasa ne olur ? inanıp inanmamak kendisine kalmıştır artık kararı kendisi verecektir.
misal falanca ya bak oğlu entel dantel kendisi ise hoca.
reşit hale geldikten sonra dogru ve yanlışı ayırt edebilecek akla sahipsin demektir .
kafa karıştırmayayım,son olarak şunu söyleyeyim.
bugün ateist bi,r babadan fanatik bir islamcı çıkıyorsa fazla kurcalamaya gerek yok demekki insanın içinde olacak ve arayıp gerçeği yani ALLAH I bulacak o nasıl buluyorsa diğerleride öyle bulsun....
-
morportakal bunu yazdı:
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------senin sorun biraz karşık,diyelimki bir ateist ailede doğmuştunuz yada bir hristiyan diyorsun.
biri inanıyor tanrıya diğeriyse reddediyor.
bu önemli değil.
sorgulayacağımız şey ne?
diyelimki ateistsin
sen yanıtla güneşe aya yıldızlara bakıpta ne dersin kendine ?
incile bak tevrata bak kuran-ı kerime bak zebur a bak. hepsi tanrıyı anlatıyor ateizim dar görüşlüdür bazı gerçekleri reddedebilir en ufak hataları kabul edebilir insanın maymundan geldiğine inanır ,
ama maymun herif dediğinde kızarlar....
İnsan maymundan gelmiyor. öyle bir şey yazmadı ki darwin. Türlerin Kökeni'ni hala yaşayan veya nesli tükenmiş canlılar arasındaki farkları açıklamak için yazmıştı. -okumadıgın için anlatıyorum- darwinden sonra huxley İnsan'ın doğadaki yeri'ni yazdı ve bu kitapda da insan,goril ve şempaze anatomilerini karşılaştırıldı. ama maalesefki Darwin ve Huxley yanlış anlaşıldı. okuyanların azı,duyanların çoğu bu yeni kuramla "İnsanın maymundan geldiğinin"söylenmek istediğine inandı. evrim kuramına inananlara "Atalarının goril mi yoksa şempaze mi olduğu olduğu" soruldu. oysa Darwin ve Huxley yanlızca maymunla insanın ortak bir atadan gelen yeğenler olabileceğini söylemişlerdi amma velakin halen daha maymun insandan mı gelirmiş canım diye geveliyorsun
:) teşbihte hata olmaz banane maymundan darvinden zorunuza giden ne ? ben misal verdim üstte bir arkadaş h.y dan pezevenk diye bahsetmiş ayrıca....ne pezevenklerle nede maymunlarla asla işim olmaz. muhattabım konu sahibi cold-m4 tü.
-
sorgulama duygusunu bastıramıyorum ister istemez bi şekilde sorgulama ihtiyacı duyuyorum evet tesadüfler sonucu var olma olasılığımız yok gibi ama somut bişeyde yok bi kaç kerede mucizeler bekledim ne bilim ağzım gözüm yamulsa falan kimileri yamulturuz hoca gibi şeyler telaffuz edeceklerdir muhakkak ama onlarda neyi kastettiğimi biliyor şu satırları yazarken bile içimde bi ürperti sölediklerimin gerçkelşebilme olasılığından tırstım doğrusu biraz daha somut olsa yani böyle düşünmemek elimde değil gibi bişey neden bu kadar çelişkiye düşüyoruz akıllarımız bu çelişkiden yoksun bırakılamazmıydı bu tür düşüncelerim yüzünden çok günah işlediğimi düşünüyorum varlığına inanıyorum ama sorgulamaktanda kendimi geri alamıyorum sanırım sorgulamakta daha iyi sorgulanmamış hayat hayat değildir yada öyle bişeydi işte
-
Sorgulayıp Allah diye bişey olmadığını anlamak :)
-
MaTRiXe bunu yazdı:
sorgulama duygusunu bastıramıyorum ister istemez bi şekilde sorgulama ihtiyacı duyuyorum evet tesadüfler sonucu var olma olasılığımız yok gibi ama somut bişeyde yok bi kaç kerede mucizeler bekledim ne bilim ağzım gözüm yamulsa falan kimileri yamulturuz hoca gibi şeyler telaffuz edeceklerdir muhakkak ama onlarda neyi kastettiğimi biliyor şu satırları yazarken bile içimde bi ürperti sölediklerimin gerçkelşebilme olasılığından tırstım doğrusu biraz daha somut olsa yani böyle düşünmemek elimde değil gibi bişey neden bu kadar çelişkiye düşüyoruz akıllarımız bu çelişkiden yoksun bırakılamazmıydı bu tür düşüncelerim yüzünden çok günah işlediğimi düşünüyorum varlığına inanıyorum ama sorgulamaktanda kendimi geri alamıyorum sanırım sorgulamakta daha iyi sorgulanmamış hayat hayat değildir yada öyle bişeydi işte
islamı yanlış tanıyorsun,yanlış tanıtmışlar.kuran-ı kerimle tuvalete girsen çarpılırsın,ekmeğe basma çarpılırsın küfretme çarpılırsın gibi :)
hiçbiri kesin olacak diye birşey yoktur.
zira öyle olsa Allahın sınavının hiçbir anlamı kalmaz kuran-ı kerimle tuvalete giren herkes çarpılır ve buda Allahın varlığına bir ispat olur herkes iman etmiş olur ve ateizm diye bir felsefe olmazdı.
Allah varmı yokmu diye sorgulamadan önce dinini iyice öğren,ben kaç defa kuran okudumki? kaç defa nazmaz klıp islamın hangi kurallarını yerine getirdimki diye düşün?
kendini sorgula, islamda eller kesilip kadınlar taşlanıyormuş diye düşünmektense bunun nedenlerini araştır.
karının seni aldattığını düşün ona nasıl tepki verirsin bunu düşün ve buna islamın yaklaşımı ne buna bir bak ve aranızdaki adaletin farkına var.
oo recm varmış ı ıh islam kötü diyen adam karısı kendisini aldatınca gidip kafasına sıkıyor :)
telefonunu çalana bulursam ellerini kıracağım diyiyor :) kapkaç yapana ana avrat düz gidip bulursam öldüreceğim diyiyor yani insan kendi adaletini sağlamak istiyor...
ayrıca eller çapraz bağlanıp kesilir diye bir ayet var ama kesilmekten kasıt ne ? kesip koparmakmı? yoksa hırsız olduğu belli olsun ve utanıp yapmasınmı? yada buna gerek kalmadan korkup bu işten vazgeçsin mi? bunları öğrenmek gerek.
-
Sonunda ulaşacağın noktayı sana şimdiden anlatayım kısa yoldan.Araştıracaksın aklına binlerce soru takılacak, binlerce çelişki bulacaksın ve sana söylenen hep şu olacak.Bunu insanın beyni alamaz, ahireti bilim açıklayamaz orada ne matematik geçerlidir ne fizik ne felsefe.Ama sen sorgularken hep en çok felsefe, matematik ve fizik gücünden yararlanacaksın işin garibi :) İnsanın aklı almaz kuralını baştan koymuş bunu icat edenler üzgünüm.
-
HolySeclorum bunu yazdı:
Sorgulayıp Allah diye bişey olmadığını anlamak :)
:) bukadar basit yani.patladı biiinnn bennnng dendi yani hı.
kendine bir bak aynada . parmak izlerine bak insanların yüzlerine bak milyarlarca insan olmasına ragmen birbirine benzemiyor diye anlatmayacağım sana buna gerek yok .
içindeki merhamete ve ya varsa korkuna bir bak.. yastığa başını koyduğunda yaptığın işlere işleyişe varoluşa gelmişe geçmişe bir bak bunlar ispat değilmi?
ve Allahın ayetine bak.
bu Ayetler saçmamı?
-
RIPER bunu yazdı:
Sonunda ulaşacağın noktayı sana şimdiden anlatayım kısa yoldan.Araştıracaksın aklına binlerce soru takılacak, binlerce çelişki bulacaksın ve sana söylenen hep şu olacak.Bunu insanın beyni alamaz, ahireti bilim açıklayamaz orada ne matematik geçerlidir ne fizik ne felsefe.Ama sen sorgularken hep en çok felsefe, matematik ve fizik gücünden yararlanacaksın işin garibi :) İnsanın aklı almaz kuralını baştan koymuş bunu icat edenler üzgünüm.
ve işin gerçeği gücünden yararlandığın fizik ve matematiğin sahibininde ALLAH olduğudur.:) -
islamı tanımamla ilgili bişey belirtmedim ki yahut Kuran-ı Kerim'deki bi çelişkiden bahsetmedim herhangibi bir olguyu ileri sürerek yanlıştırda demedim sadece somut olmadığını düşünüyorum ve böyle bi çelişkiden yoksun bırakılabilirdik yani istense bunlar engellenebilirdi bu da bi sınav ve sanırım ben bu sınavdan kaldım ah keşke dediğin gibi çarpılsamda böyle bişey düşünebilme ihtimalim kalmasa evet bu da bir sınavdır denileceğini tahmin etmiştim ama çok zor bi sınav