Allah"In Varlığını Sorgulamak Ya Da Sorgulamadan Kabul Etmek?
-
himurakenshin bunu yazdı:
-----------------------------
gençler, şahadet getirdikten sonra sorgusuz sualsiz, allah'ın varlığına, birliğine peygamberlerine, emir ve yasaklarına inanmış oluyorsunuz. din inanmaktan gelir. islam iman dinidir. hem müslüman olup, hem de, allah'ın varlığını sorgulayamazsınız. beni ilgilendirmez tabi, isteyen sorgular. ama inancı ve müslümanlığı tehlikeye girer diye düşünüyorum.
sonuçta hepimiz babamızın yönlendirmesiyle müslüman olmadık mı?en azından bi kafamızı kaldırıp doğru mu yapıyoruz diye emin olmamız gerekmezmi?
hem zaten Allah ın varlığı kesinse, sorgulamaktan ne çıkarki? istediğin kadar sorgula varlığına inanacaksındır.
öyle insanlar var ki "ya Allah ın varlığına emin olamazsam" "ya Allah yoksa" diye korkup sorgulamaktan kaçınıyorlar,
e kardeşim Allah yoksa zaten inanmanın anlamı ne, varsa -ki ben olduğuna inanıyorum- o zaman sorgulamaktan niye çekiniyosun, zaten varsa varlığını kolayca keşfedebilirsin..
-
Anadan babadan öğrenilir demek yanlış olur. Annenin ya da babanın hristiyan yahudi ya da başka bi dinde olması ne mağlum? Doğruyu yada yanlışı iradenin kendisi seçmesi en doğrusudur.
-
senin sorun biraz karşık,diyelimki bir ateist ailede doğmuştunuz yada bir hristiyan diyorsun.
biri inanıyor tanrıya diğeriyse reddediyor.
bu önemli değil.
sorgulayacağımız şey ne?
diyelimki ateistsin
sen yanıtla güneşe aya yıldızlara bakıpta ne dersin kendine ?
incile bak tevrata bak kuran-ı kerime bak zebur a bak. hepsi tanrıyı anlatıyor ateizim dar görüşlüdür bazı gerçekleri reddedebilir en ufak hataları kabul edebilir insanın maymundan geldiğine inanır ,
ama maymun herif dediğinde kızarlar....
-
WarninG_ErroR bunu yazdı:
-----------------------------Etrafıma baktığımda, insanlara sunulan sayısız imkanın nedenini kendime sorup muhakeme yaptığımda, evrendeki bu kadar şeyin tesadüf olamayacığını saçma sapan teoriler sonucu olmadığını düşündüğüm için..kabul ediyor ve inanıyorum
D.N : felsefe mal mal teorilere dayandığı için insanın kafasını karıstırıyor ..temennim böyle bi dersin yok olması
-----------------------------WarninG_ErroR arkadaşıma aynen katılıyorum. Bu kadar şeyin tesadüf olarak bir cevaba ulaştırılması gerçekten çok saçma. O kadar saçma ki bu saçmalığa inanan insanların Darwin'n teorisine kayıtsız şartsız inanmaları gerekir. Çünkü en azından bir kök verilmiş. Fazla uzatmaya gerek yok. Sorgulamak konusunda eğer sorgularımız bir sonuca varmayacaksa buna gerek olmadığını düşünüyorum. Elimizde Kur'ani Kerim gibi bir rehber dururken. Adına yazılmış binlerce aydın tarafından övgüler alan bir kitaba inanmak ve yolunda gitmek varken. Bir sonuca ulaşacağımızı zannederek ömrümüzü bir inancımız dahi olmadan geçirmek çok saçma.
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------senin sorun biraz karşık,diyelimki bir ateist ailede doğmuştunuz yada bir hristiyan diyorsun.
bu önemli değil.
sorgulayacağımız şey ne?
diyelimki ateistsin
incile bak tevrata bak kuran-ı kerime bak zebur a bak. hepsi tanrıyı anlatıyor ateizim dar görüşlüdür bazı gerçekleri reddedebilir en ufak hataları kabul edebilir insanın maymundan geldiğine inanır ,
ama maymun herif dediğinde kızarlar...
ikisini ayrı ayrı bağlamlarda söylemek istedim de birbirine karıştı.atıyorum hristiyansın, baban isa nın tanrı nın oğlu olduğunu anlattı sana, bunu sorgulamanın günah olduğunu söyledi,
eğer sen Allah ın sorgulanmasına karşı biriysen, hristiyan olsaydın da isa nın ya da tanrının sorgulanmasına karşı olacaktın, ve dolayısıyla İslam ı keşfedemeyecektin.
ya da baban ateist, sana tanrı nın bir saçmalık olduğunu, düşünmenin bile kötü birşey olduğunu anlattı, sen sorgulamayan biri olduğun için direk babanın inandığı teorilere inandın ve hiçbirzaman sorgulamayıp müslüman olamadın..
demek istediğim buydu
-
Bakın en basitinden dinler korkutma uzerine kuruludur cehennem cezası basta olmak uzere kimse korkmasa sukretmeyi aklına getirmez her imanın altında bir korku yatar bu yadsınamaz bir gercek tanrının cehennemi olmasaydı ona inanan kac kişi kalırdı hadi kaldı diyelim en fazla bir avuc dolusu insan kalırdı simdi benim burda kafama takılan bir soru var madem tanrı bizi ve duygularımızı yarattı bu duyguların içinde korkuda var neden bizi yarattıgı bu korkuyla kendine baglamaya iman etmmemizi saglıyor baska turlu kendine iman ettirmez mi neden korku baska duygu yaratamazmı yoksa Tanrı sadece yıllar önce genel insan cıkarlarına hizmet etmesi için uydurulmus bir yalanmı bakıyorum binlerce yıl öncesi insanın maruz kaldıgı her turlu olayı kötu ilan eden bir tanrı var durup baktıgında amaca bu o dönemki insalrı kanatları altına almıs bir tatminmiydi simdi bunları gecin intkamın kötu oldugunu bizi cogu zaman yanlısa sevkettigni bu yuzden iyi olmayuan bir sey oldugunu ima eden bir dinin ögutledigi bu intikam baslı basına cehennemin varolmasını saglayan sey degilmidir nedir yani fakir ve gucsuzler Tanrının intikamı olan cehennemin varlıgna kendilerini inandırmasalardı gucluler ve zenginlerin varlıgına nasıl katlanabilirlerdi.
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------himurakenshin bunu yazdı:
gençler, şahadet getirdikten sonra sorgusuz sualsiz, allah'ın varlığına, birliğine peygamberlerine, emir ve yasaklarına inanmış oluyorsunuz. din inanmaktan gelir. islam iman dinidir. hem müslüman olup, hem de, allah'ın varlığını sorgulayamazsınız. beni ilgilendirmez tabi, isteyen sorgular. ama inancı ve müslümanlığı tehlikeye girer diye düşünüyorum.
sonuçta hepimiz babamızın yönlendirmesiyle müslüman olmadık mı?en azından bi kafamızı kaldırıp doğru mu yapıyoruz diye emin olmamız gerekmezmi?
hem zaten Allah ın varlığı kesinse, sorgulamaktan ne çıkarki? istediğin kadar sorgula varlığına inanacaksındır.
öyle insanlar var ki "ya Allah ın varlığına emin olamazsam" "ya Allah yoksa" diye korkup sorgulamaktan kaçınıyorlar,
e kardeşim Allah yoksa zaten inanmanın anlamı ne, varsa -ki ben olduğuna inanıyorum- o zaman sorgulamaktan niye çekiniyosun, zaten varsa varlığını kolayca keşfedebilirsin..
-----------------------------allah olmasa bile biz insalar inanmadan yaşayamayız. inanacak farklı şeylere yöneliriz. imgelem yolu ile kafamızad bir tanrı, yaratıcı belirler, zor günlerimizde ondan af dileriz. o olmasa bile, bizler inanacak bir şeyler buluruz. ki bunlar sadece inanç ve insan üzerine düşündüklerim.
din denilen fenomen inanmaktan ibaret.
'' inanç, iradenin benzinidir. ne kadar inanırsanız, o kadar çok yol alırsınız. '' charles darwin.
edit: şaka lan darwin böyle bi cümle kurmadı, ben kurdum ahahaha. ama darwin kurmuş olsaydı o cümleyi, o cümle günün sözü klasiklerinde yer alacaktı. peki ben söyleyince neden klasik, süper cümle olmuyor. hayat çok ilginç gerçekten.
-
arastırın sorgulayın ama sunu unutmayın: yarım imam dinden yarım doktor candan eder...
kimse yarım bilgisiyle oturup kesin bi yargıya varmasın, tek kaynaga baglı kalmayın ve diyanet işleri bakanlıgının onayladıgı kaynaklardan sakoın sasmayın
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------senin sorun biraz karşık,diyelimki bir ateist ailede doğmuştunuz yada bir hristiyan diyorsun.
bu önemli değil.
sorgulayacağımız şey ne?
diyelimki ateistsin
ama maymun herif dediğinde kızarlar....
-----------------------------Hocam bilip bilmeden konuşma, evrim teorisinde maymun atamızdır demez. Ortak atadan gelinmiştir der. Bakıyorumda bilimi Harun Yahya denen *ezevenkten öğrenen ne çok kişi varmış.
-
konyada konyalı bir ailenin çocuğunu budist doğma ihtimali yoksa
moskovada moskovalı bir ailenin çocuğunun katolik ihtimali yok
yada katolik bir aile de doğan çocuğun musevi olma ihtimali yok
ve tabiki hepsi birbiri ile aynı orantıda din doğumdan gelen değil size ailenizin ve sosyal çevrenizin yüklediği bir kimlik ... bu sizin tercihinizde değil ne kadar öyle olduğunu söylesenizde..mesela bir hırsitiyan islamiyeti dinden saymıyor, sonra museviler ikinizide kaile almıo :D siz diosunuz alayı bozuldu biz gerçeğiz. pazarda kumaş satan tüccarlar gibi inanç satıyorsunuz. daha da kötüsü bunu dayatıyorsunuz. sizin gibi olucama alçak gönüllü içi dışı bir maymun oğlu maymun olurum daha iyidir. 3 semavi din denen tüccar klanları yüz yıllardır birbirlerinden nefret ediyor. secdeye varan hıristiyan, kiliseye gidip tövbe eden müslüman kadar vardır. ben gittim gördüm izmirde diyarlarını sizi ipledikleri yok. aynen sizin gibi onlarda üfürüo müslümanlar tövbe edip kiliseye gelio die. biz bunlara pazarlama tekniği diyoruz cicim :D