folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Allahın Yaratılma Sebebi.?

Allahın Yaratılma Sebebi.?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliay
    kanliay's avatar
    Erkek

@ canni;

"arkada$ta soruyorki : nerden bilebiliriz ALLAH tan üstün birinin olmadığını !! ."

arkadaşa cevap: Kur'an-ı Kerim'i okuyabilirsin.

Evet Hz Adem babamız doğurulmamıştır ama yaratılmıştır.

Gemiler mi batacak??O zaman batsın!!!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kanliay bunu yazdı:
    -----------------------------

@ canni;

"arkada$ta soruyorki : nerden bilebiliriz ALLAH tan üstün birinin olmadığını !! ."

arkadaşa cevap: Kur'an-ı Kerim'i okuyabilirsin.

Evet Hz Adem babamız doğurulmamıştır ama yaratılmıştır.

bak güzel karde$im. bütün bunlar tek bir evren üzerinde geli$en ve günümüze kadar gelen olaylardır.

evren dediğimizde sadece dünya değil , akıllarda bulunan her neyim ise hepsini kaplar.

ALLAH var diyorsun. nerde olduğunu bilmiyorsun. namaz niyaz yok . karı kız dalgası çok .

sokaktan geçiyorsun bir kıza bakıyorsun zina i$liyorsun ALLAH ın sana vermi$ olduğu yasanın en büyüğünü ihlal ve intikal ediyorsun.

ve bana gelmi$ Kuran-ı Kerimi oku diye örnek gösteriyorsun.

ALLAH sana o aklı iyi $eyler dü$ün diye vermi$ diyorsun. tamam orda haklısın. ama türk olduğunu unutuyorsun. daha ilk türkün nerden geldiğini bilmez iken . yaratılmı$ mevzularına giriyorsun.

kusura bakma karde$im (: bo$una post atıyorsun (:

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliay
    kanliay's avatar
    Erkek

@canni;

"ALLAH var diyorsun. nerde olduğunu bilmiyorsun. namaz niyaz yok . karı kız dalgası çok .

sokaktan geçiyorsun bir kıza bakıyorsun zina i$liyorsun ALLAH ın sana vermi$ olduğu yasanın en büyüğünü ihlal ve intikal ediyorsun.

ve bana gelmi$ Kuran-ı Kerimi oku diye örnek gösteriyorsun.

ALLAH sana o aklı iyi $eyler dü$ün diye vermi$ diyorsun. tamam orda haklısın. ama türk olduğunu unutuyorsun. daha ilk türkün nerden geldiğini bilmez iken . yaratılmı$ mevzularına giriyorsun "

Aldığım dini eğitime göre Allah ın nerde olduğunu en ufak kum tanesinde bile(yumurtaya can veren Allah'ım)....,

Namaz kılıp kılmadığımı,karı kız dalgasının çok olduğunu,zina işlediğimi yazdığım hangi kelimelerden çıkarıyorsun ki anlamadım.yazdıkların tek kelimeyle şahsıma yaptığın bir iftiradır.

Türk olduğumu bu yaşıma kadar unutmadım unutmak gibi bir niyetim yok.

Türklük ve Türklüğüm hakkında bir yorumda bulunmadan neden ilk Türkün nereden geldiğini bilmediğimi gibi bir kanıya kapıldın anlamadım.attığım postlar boşuna ise niye çıkıp sen cevap yazdın bırak konu sahibi cevap versin....

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

her insan ilk önce aile eğitimi alır din eğitimi değil.

senin annen baban müslüman olmamı$ olsalardı $uan sen de müslüman olamazdın. bunu eğitim ile bağda$la$tıramassın.

sen demiyormusun kuran-ı kerim .

i$te o kitapta diyorki. insan bedenen zina i$leyebilir. ve buna gözlerde dahidir.

sen gözünle bir kız karde$imize bakarak bu zinayı gerçekle$tirmi$ olursun. bunun içine illaki spey$ıllaf koymana gerek yoktur hz fiko gibi /:

türk olduğunu unutma zaten. türk olduğun için övün. buna bi$ey demiyorum.

kullandığım kelime açık . ''daha ilk türkün nerden geldiğini bilmez'' burdan kastim yaratılma.

herkes yaratılmı$tır. bir insan bi$ey yaptığında ona yarattım diyebiliyormu ? diyebiliyor . buna hayvanlarda dahildir ..

177 postluk bi konuda konuyu açan $ahsın 3 postu bulunuyor ise ve bu 3 postunda konuda belirttiği dü$üncülerden bi miktar daha aktarmıyorsa.

bırakta ben yazayım sana karde$im /:

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliay
    kanliay's avatar
    Erkek

@ dengesiz; 

(Şeytan, "seni kim yarattı" diye vesvese verince, "Allah yarattı" denirse, "Onu kim yarattı" diye, vesvese verir.

Kendisine, böyle vesvese gelen kimse, “Ben Allah ve Resulüne iman ettim” desin.) [Buhari]

bu benim için yeterli bi açıklama.hacı sen lafı istediğin yere çek.bana da yazmaya devam et:))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kanliay bunu yazdı:

@ dengesiz; 

(Şeytan, "seni kim yarattı" diye vesvese verince, "Allah yarattı" denirse, "Onu kim yarattı" diye, vesvese verir.

Kendisine, böyle vesvese gelen kimse, “Ben Allah ve Resulüne iman ettim” desin.) [Buhari]

bu benim için yeterli bi açıklama.hacı sen lafı istediğin yere çek.bana da yazmaya devam et:))

sen diyorsunki insanlar ALLAH katında bağımsız bir varlık ama $eytan insandan üstün :))

beğenmediğin $eytan senin ALLAH ını senden iyi biliyor :)

vay benim aklıma .... :DD

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

PyramiD bunu yazdı:

Allahın yaratılma sebebi kendime göre :

örnek : İnsanlar Kuran okur okuyup bitiren daha sonra inceleme işine giren  bu kişi ateist olur.

Bana göre Allahın yaratılma sevebi insanların kafayı yemesidir. İnsanlar kafasını yemesin delirmesin diye bir düzen içerisine girilmiş .

Çünkü İnsanların Kafasının bir köşesinde yatan nerden geldik nasıl geldik sorusu insanın beynini kemirmektedir. Bunu engellemek için Üstün zekalı kişiler devreye girmiştir..

Kendi düşüncem .

Allah'ın sıfatlarını bilmiosun sanırım

Allah doğmamış doğurulmamış yaratılmamıştır.

NEDEN? (soru olarak)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vegabond
    Vegabond's avatar
    Erkek
    ya kardesim böyle konuları düşünmek bile bence günah bu konuyu acarak ta baskalarını da bence günaha sokuyorsun..

||DuRuYoRsAm SeBeBi VaR SuSuYoRsAm NeDeNi VaR hErKes RaHaT OlSuN hErSeYiN bİr zAmAnI vAr..!!|| -||Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.-||
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Cok fazla dini konu var...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

tanrıların bişeyler yaratmasından çok , insanlar tanrılarını yaratmış ve kendileri için bir trajedi olan ölümün bir son olmadığına kendilerini de inandırarak bu şekilde daha mutlu yaşayabileceklerini görmüşler.ayrıca cevabını veremediğimiz binlerce soru varken ve veremeyeceğimiz daha milyonlarcası da varken , doğru yada yanlış demeden bir şeye inanıp soruları ve dolayısı ile sorunları resetlemek insan psikolojisi için doğru bir yaklaşım olmalı. yani bilinmeyeni gaiplere havale edip reel dünyamızdan çıkararak ruhsal bütünlüğümüzü korumak. ölümü yokluğu düşünerek kahrolmak yerine boş olduğunu bildiğimiz bir inançla yaşayacağımız üç günlük dünyada bari kısmen mutlu olmak. düşmanlarımızın başına da ilahi bir felaket geleceğini kötülerin cezalandırılacağına inanıp kendimize olan saygımızı koruyabilmek ki kimse ben kötüyüm demez. 

yaratılma diye birşeyin olduğunu sanmıyorum çünkü bu bir süreç meselesidir , başlangıcı olanın ancak sonu olur örneğin insan gibi ölümlülerin ama derlerki tanrı hep vardır, ama ozaman neden bişyler yarattı ? belki hep evren vardı dolayısı ile yokda olmayacak ve hiç birşey yaratmadı sadece kendinin farkında olan canlılarda bazı zamanlarda zuhur ediyor. 

öte tarafın olduğundan bu kadar eminsen , başına gelecek senaryoyada şu köprüden geçme fln hikayesi bu kadar inanıyorsan neden ölümden sakınıyorsun , kendini koruyorsun. kafan ağzın ne derse desin biliyorsun ölünce doğmadan önceki yerinde yani hiçbiryerinde olacağını. 

arkadaşın türkçesinin kıtlığından anladığım kadarıyla , belki allahın yaratma sebebi nedir diye sormak istemiş de olabilir. ki bunu allahı bulursan kendine sormanı öneririm.yada bu işlere kim bakıyorsa öte taraftan artık ona ilet sorunu bence , belki yanıt alırsın kimbilir ; biz cahil ölümlüler nerden bilelim ki ?

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 27245 Toplam Mesaj: 183