Allahın Yaratılma Sebebi.?
-
Bakar mısınız böyle sorular moda mı oldu modaysa bende modaya ayak uyduruyum diyorum ... Tövbe Tövbe
-
@DarkSkull söylediklerin benim sorduğum sorularımın yanından bile geçmiyor. Geçmişte yaşamıyoruz.
Burda senin anlatmak istediğin şeylerden konu çok farklı. Bütün dinlerin nasıl doğduğu ve bize anlatılan TANRI Kavramı ile ilgili.
(Din ile şekillenen Tanrı ve hayatlarımız.)
Senin bu yazdıklarıın mantıkla bağdaştırırsak :D
Sana ne yapman gerektiğini fikir vermekten öte şart koşan dinsel kurallar = mantık xD
"Bildiğim kadarıyla diğer toplumlara da peygamberler gönderilmiştir" demişsin fakat birşeyi atlamışsın :D
"Bilmek" anlatılanlardan ibaret değildir. (bkz: "gönderilmiştir")
Senden bana din dersi vermenide istemiyorum, anlattığın şeyler bilgi içermiyor. /Araplar uzak geçmişte aptal,pis bir kabile idi falan filan fistan..
Bunlar sıradan şeyler. Senden bazı şeyleri anlamanı istiyordum fakat vazgeçtim. Eğer sıradışı anlatmak istediğin birşey var ise söyle, kalıplaşmış düşüncelerden kurtulalım...
Edit: Hocam boşver Din/Allah/Kitap konuları çoğaldı zındık sanacaklar =D Zamanı değil bir 100-200 yıl sonra belki..
-
salihcan38 bunu yazdı:
-----------------------------
Bakar mısınız böyle sorular moda mı oldu modaysa bende modaya ayak uyduruyum diyorum ... Tövbe Tövbe
-----------------------------Hayırdır vahabi ne oldu :D Biraz gülde dişlerin hava alsın.
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Hayir haci yanlisin var.elevator konu acildiginda sadece taziye yazip cikabilir ki konuda belirttim zaten.Siyasi tartismalara girmeyin diye , forumda 2938923 tane o konuyla ilgili baslik var hepsinde tartisma cikiyor.Bunda adamlarin olum yildonumu taziye icin acilan bir baslik ve siyasi post atip tartisma cikarmayin diye uyarmama ragmen.Dakka bir gol bir post atmis.Dusundugun gibi degil olay.
-----------------------------tamam anladım , açıklama için teşekkür ederim ,
outmost bunu yazdı:
-----------------------------Bence Tanrıyı insanlar inanma/tapınmaya ihtiyaç duydukları için bilinçlerinde yarattılar.
Her zaman yüce bir yaratıcı olduğuna inanma ihtiyacı bunu tetikledi.
İnsanların tapınma ihtiyacı, rüyalar vs. dinleri ortaya çıkardı.
Bir başka konu ise, Dinin yarattığı tanrı kavramı? Dinde anlatılan Tanrı?
Bize yalan mı söylendi? Kandırıldık mı? Gerçekleri görmek mi istemedik? Mantığımızı kenara atıp körü körüne inandık mı?
Dinler ortaya çıktığında, neden toplum aracılığı ile insanları inanmaya zorladılar. Neden insanlara taraf seçmeleri gerektiğini söylediler?.. Bu sorular uzar gider..
Konuyu "Dinin biçimlerdiği(anlattığı) insanların inandığı "TANRI" olarak ele aldığımızda,
İnanıyorum ki, elbette bir yüce yaratıcı var. Ancak bu bize anlatılan kuralları olan, peygamberler aracılığı ile bize kurallarını bildiren yüce yaratıcı mı? Yoksa bu cehaleti düzene sokmak için bir yöntem mi?
Dinlerin ortaya çıkış koşulu yaygın olan belirli bir derecede cehalettir.. (?)
..
Tartışmasını bilmeyen, inanç özgürlüğüne saygı göstermeyen insanlara hiçbirşey demiyorum..
-----------------------------zaten yazında da birşey dediğin yok.Çelişki içindesin.
İnsanların tapınma ihtiyacı olduğunu nereden çıkartıyorsun ? Sende insan olduğuna göre sende de tapınma ihtiayacı var mı ?
Mesajında '' İnanıyorum ki, elbette bir yüce yaratıcı var.'' dediğine göre senin de tapınma ihtiyacın var , ama illede kendi kafana göre bir Yaratıcı istiyorsun. Allah'ın Peygamberleri vasıtasıyla insanlara kendini tanıtmasını kabullenemiyorsun , bu yüzden '' Bence Tanrıyı insanlar inanma/tapınmaya ihtiyaç duydukları için bilinçlerinde yarattılar. '' diyorsun ama sonuçta sen de bir yaratıcı olduğunu söyleme ihtiyacını hissediyorsun.
Sence bir yaratıcı varsa neden başkalarının Yaratıcı ya tapmalarını ,illede ''Tapınma ihtiyaçlarına '' bağlıyorsun ? Neden kendinle çelişiyorsun ?
Senin de bir yaratıcı olduğunu düşünmen '' yaygın olan belirli bir derecede cehalet (?) '' ten mi kaynaklanıyor ?
-
@student
Senin gibi anlamaktan öte direk eleştiren insanlarla hiçbirşeyi tartışmak istemiyorum,
Zaten böyle şeylere hazır bir toplum değiliz :-D
Din sizin tapulu malınız değil.
Hadi by..
-
outmost bunu yazdı:
-----------------------------@DarkSkull söylediklerin benim sorduğum sorularımın yanından bile geçmiyor. Geçmişte yaşamıyoruz.
Burda senin anlatmak istediğin şeylerden konu çok farklı. Bütün dinlerin nasıl doğduğu ve bize anlatılan TANRI Kavramı ile ilgili.
(Din ile şekillenen Tanrı ve hayatlarımız.)
Senin bu yazdıklarıın mantıkla bağdaştırırsak :D
Sana ne yapman gerektiğini fikir vermekten öte şart koşan dinsel kurallar = mantık xD
"Bildiğim kadarıyla diğer toplumlara da peygamberler gönderilmiştir" demişsin fakat birşeyi atlamışsın :D
"Bilmek" anlatılanlardan ibaret değildir. (bkz: "gönderilmiştir")
Senden bana din dersi vermenide istemiyorum, anlattığın şeyler bilgi içermiyor. /Araplar uzak geçmişte aptal,pis bir kabile idi falan filan fistan..
Bunlar sıradan şeyler. Senden bazı şeyleri anlamanı istiyordum fakat vazgeçtim. Eğer sıradışı anlatmak istediğin birşey var ise söyle, kalıplaşmış düşüncelerden kurtulalım...
Edit: Hocam boşver Din/Allah/Kitap konuları çoğaldı zındık sanacaklar =D Zamanı değil bir 100-200 yıl sonra belki..
-----------------------------Gönderilmiştir derken anladığın anlamda gönderilmiştir değil o:) Yani "herhalde gönderilmiştir" anlamı değil gönderildi anlamında yazdım. Amacım din dersi vermek değil kendi fikirlerimi söylüyorum. Din dersi verecek düzeyde olsam zaten çok daha fazla şey yazardım. Araplarla ilgili cümlenin başına bakarsan bence dedim. Oturup acaba neden Araplar diye araştırma yapmadım.
Bence de boşverelim bu konuları ama ateistler bir yandan, yobazlar bir yandan bırakmıyorlar. Bari bir de tahridin.com açalım da dini konuları oraya açsınlar bizi de gereksiz meşgül edip milletin beynini sulandırmasınlar.
-
Salazar bunu yazdı:
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------müslümanların sadece cennete girmek için mi ibadet edebileceğini düşünüyorsunuz, oysaki ibadette yaradana Hamd var. bizi yarattığından ötürü. çünkü O yeri ve göğü yaradandır, bize o yediğiniz içtiğiniz soluduğunuz nimetleri yaradandır.
buraya ataistçe yazı yazanlar, eğer düşünceniz olmadığı halde geyik olsun diye ataistlik gibi düşünceler yazıyorsanız. burası sanal bir platform ama insanlar yazdıklarınızı okuyor, insanların kafasını karıştırmaya teşvik ettiğinizden günah işlemiş olursunuz. ben toplumda bu kadar ataist çıkacağını tahmin etmiyordum. bu konuyu okuyana kadar.
-----------------------------Ben yaratılmak istenmemişsem niye hamd ediyim niye kendimi böyle koşullandırıyım tanrı tarafından gönderilmişsem yaratılmışsam eğer hamd etmemki bu s...ndirk dünya ya geldiğim için küfür ederim ki ediyorum. Ve kendi ironinizde kalın yaratmak her şeyin yaratıcısı var diye insanları çürütmeye çalışırsınız ama allahın yaratıcısı yoktur hipotezinize geri dönünde değiştirin şunu
ozaman niye yaşıyorsun git kendini ölebileceğin bi yükseklikten aşağı at sikkafalıjaponaskeri :@ -
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------Dünyadan memnun değil kendini bir yerden atacak da galiba bizim dediğimizi düşünüyor. Ya varsa :)
-
Ne sebebi ya yok sebep falan istediğin kadar düşün taşın kafanı yor tartış bu konu 17 değil 170 sayfa olsun yine hiç bi yere varılamaz..
öbür tarafa gidince sorunun salaklığını anlarsın heralde :)
-
bu sıralar da moda oldu böyle konular ya ne bileyim böyle konular garip geliyor.. Sonuçta Doğruların Hepsi Kuran-ı Kerim'de Anlatılmıştır..