folder Tahribat.com Forumları
linefolder Sosyal Ağlar
linefolder Amerikan Kahramanını Selamlayın!



Amerikan Kahramanını Selamlayın!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek
    balbazar bunu yazdı
     
    Suan dediginle fakirler fakir cunku iq lar i boyle nin ne alakasi var?  Tabiki de zeki insanlar ile bazi meslekler arasinda buyuk bir korelasyon var. Ama bu demek degildir ki insanlar genetik olarak zeki dogar fakirler fakirdir cunku IQ'lari dusuk. Sirf bu dusuncenden bile zeka gelisimi ile ilgili 0 makale okudugun belli oluyor.   Fakirler gerizekali olduklari icin fakir degiller. Sistem bunu yapiyor. Zaten benim anlamadigim senin konuya neden zekayi soktugun ben bambaska birseyden bahsederken ?  Cocuk cok zeki dogabilir. Ya da IQ' su cok dusuk olabilir. Onun hayatta kalmasi cevresine baglidir. Genetige degil. Herseyi genetik belirlemez.  Cocuk cok zeki bile olsa buyurken ''poor'' uyariciya maruz kalmasi o pariltiyi ondan alacaktir. Turkiyede belkide binlerce genc bole curudu gitti.

    Bilim insanlarinin sirf bu konu icin bir deneyleri var. Cocukken IQ su cok yuksek olan bireyleri takip ediyorlar yillar boyunca. Sonuc ne biliyor musun? Bu genclerin cok az bir kismi cok buyuk basarilara imza atiyor. Bir kismi intihar ediyor. Bir kismi ise sefil bir hayat suruyor. Bunun dogal secilimle alakasi yok bunun suanki sistemle alakasi var.... 

    Tum fakirler fakir cunku IQ lari dusuk demedim, istatistiksel konusuyorum, olayi bireylere indirgersen zaten beni anlaman mumkun degil.

    Amerikanin ustundeki Canada ile altindaki Mexica arasindaki gelisim farkinin sence sebebi ney? rothschild ailesi ya da illimunati mi?

    Sana yukarda iki harita verdim, baska kaynaklardan da onaylayabilirsin. Ortalama IQ su yuksek olan ulkelerde HDI ayni sekilde yuksek, guney amerika ulkeleri arasinda Arjantin en cok avrupa kokenli nufusa sahip, IQ ortalamasi en yuksek ve gelismisligi de en yuksek.

    Tabii ki %100 tutarli degil, mesela petrol zengini golf araplari refah icinde yasiyor ortalama IQ lari 80 olsa bile. Benzer sekilde Cin tarih boyunca hep cok guclu bir devletti ve suanda yine GDP si exponential olarak artiyor, ancak yukaridaki haritada bir istisna. IQ lari cok yuksek olmasina ragmen ayni derecede gelismis degiller. Ben bunun gecici bir durum olduguna inaniyorum.

    Ancak Ernst Schumacher'in small is beautiful makalesi de kafamin bir kosesinde bunu degerlendirirken, gercekten bir ulke ne kadar buyurse nufus olarak refah seviyesi de dusuyor, tabii ki bunun gibi pek cok pointi var schumacher in okumani tavsiye ederim bahsedilen makaleleri.

    http://sciencepolicy.colorado.edu/students/envs_5110/small_is_beautiful.pdf

    Toparlamak gerekirse ben olayin toplumun ortalama IQ su ve genetik ile ilgili olduguna inaniyorum. Guney afrika'daki hollanda kokenli africaanlar, Avustralya ve yeni zellanda daki ingiliz kokenli insanlar, ve bu ulkelerin bagimsiz gelisimleri ve yuksek refah seviyesine ulasmalari gibi pek cok inkar edilemeyecek delilim de var. 

    Senin argumanlarin ikinci dereceden, toplumun bozuk olmasi, siyasilerin yozlasmis olmasi, ekonomi bakaninin su olmasi, kecioren belediye baskaninin soyle boyle olmasi vs vs vs. Benim argumanin birinci dereceden, yani seninkileri iceriyor, ben toplum ortalamada dusuk zekali oldugu icin zaten siyasilerin boyle oldugunu soyluyorum.

    Yine iddia ediyorum, bir anda tum Turkiyenin IQ su 15 puan artsa bir nesil icinde Turkiye cok daha yuksek refah seviyesine sahip bir ulkeye donusur. 

    Bunun bir alternatifi de Osmanlinin yaptigi istir, osmanlinin devletin yuksek kademelerine Turkleri degil daha cok devsirmeleri getirmesinin ve sultanlarin koklu Turk aileleri yerine genellikle cariyelerden cocuk yapmasinin sebebi nepotizmin(yegencilik, torpil) onune gecmek.  Yine osmanli devsirme cocuklardan en zekilerini liyakat yontemiyle sadrazamliga kadar yukseltiyordu.

    Bu sistem bir sureligine calisabilir, ancak dogasi geregi cokmeye mahkum. Kalici cozum icin toplumun genel olarak zeki olmasi lazim. Boylece zaten en zekilerini basa gecireceklerdir. Aksi halde boyle birbirimizi ayagindan cekmeye devam ederiz.

    Fikirlerimi fasist, nazi, eugenicist vs bulabilirsin, sahsima saldirmak yerine fikirlerimin yanlisligini ispatlarsan hem memnun olur hem yeni bir sey ogrenmis olurum.


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek
    emrah20 bunu yazdı

    Serbest ekonomide doğal olarak güçlüler zayıfları ezerler, yok ederler veya sömürürler.

    Plan ekonomisinde herkesin ihtiyacı hesaplanır ve gereken kadar üretilir, israf olmaz.

    Serbest ekonomide bireyler kendi kazançlarını artırmak ve kendi egolarını tatmin etmek için hileye başvururlar ve insanları manipule ederek, daha fazlasına ihtiyaçları olduklarına ikna ederler. (Moka mola reklamlarını örnek verebilirim) Bunun sonucunda da tüm kaynaklar bir pay kapma yarışı içinde sınır tanımaksızın sömürülürler.

    Bu önü alınamayan hırsın sonucu da 2030 da en değerli kaynaklarımız tükenecek ve yerini alabilecek hiç bir eşdeğer kaynak da şimdiye kadar bulunamamış. Kapitalizm plan ekonomisini dize getirdi ve unutturdu, ancak medeniyetin sonu için hiç bir hazırlıkta bulunmadı. Hala pastadan daha fazlasını kapma yarışındalar. Ne Atom teknolojisi, ne de Rüzgar, yada Güneş veya HES'ler petrolün yerini alamazlar. Çünkü Petrol (ve yan ürünü olan doğal gaz) ile sadece elektrik üretilmiyor. Aynı zamanda Kimya'nın bel kemiği. Taşıtlarımızın vaz geçilmez yakıtı. Ozon deliğinin de en başlıca tetikleyicisi. Tüm kaynaklarımızın hızlanarak tükenmelerinin nedeni, Kapitalizmin her şeyi yok etme hırsı.

    Hocam sorun insanin dogasinda. Sen bir cozum uretirken insanin dogasini hesaba katmazsan ve insanlarin ozgurlugunu kisitlayacak sekilde "dogru sistem" i dayatirsan, o "dogru sistem" ne kadar dogru olursa olsun cokecektir.

    Komunizm bu utopik fikirlerden birisi, sizin bahsettiginiz problemlerin de cogunu cozuyor, monolitik bir devlet dev bir makina gibi isliyor ve vatandasina bakiyor, vatandasin mulk edinmesine bile gerek yok. Ancak bugun komunizmin uygulandigi kuba'dan insanlar yuzerek kapitalizmin kalesi amerika'ya kacmaya calisiyor.

    Yani teori ile pratik ayni olmaz. Bu nedenle bir plan kurarken insanlarin psikolojisini ve dogasini hesaba katacaksin, ozellikle ve ozellikle hic kimsenin ozgurlugunu kisitlamayacaksin, serbest piyasa ekonomisine ne kadar tukaka derseniz deyin, insanin dogasi olan rekabetcilik temeline dayalidir ve adi ustunde serbesttir.

    Matrix'de Architect neo ile konusurken bunu cok guzel ozetliyor, tekrar izlemenizi tavsiye ederim.

    Kucuk bir analoji yapmak istiyorum. Sen bir program yazarken, ne tur bir hardware e sahip oldugunu bilerek ve onu goz onunde bulundurarak yaziyorsun.

    Belki dunyanin en guzel ve estetik algoritmasini yazdin, ama calismasi icin kuantum bilgisayar gerekiyor, halbuki bugun elimizdeki bilgisayarlar von neumann mimarisine sahip elektronik cihazlar. Kimse seni bu program icin takdir etmez, ne kadar guzel olursa olsun.

    Insan'da bu tur sistemler icin elimizdeki donanim, kumas, ne dersen de, kimse senin buldugun sistemin teoride ne kadar guzel olduguna bakmaz. Pratikte ise yaramasi icin senin kafanda cizdigin bir toplum portresi gerekiyor, halbuki gercek toplum oyle degil.

    Hulasa, bir cozum uretirken erdem sadece cozumun teorik guzelligi degil uygulanabilirligidir ayni zamanda.


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek

    İnsanların zeka gelişiminden ekonomik başarısına kadar her şeyi yaşadıkları ortam etkiler.

    Bu gün beyaz ırk zengin ve diğerleri fakirlerse, bunun nedeni beyaz ırkın daha verimli bir sistem altında yaşadığı yada beyaz ırkın doğal olarak daha zeki oluşu değil. Diğer insanlar kendi doğal ortamlarına uyum sağlamışlarken, Avrupa kökenliler ortamlarını sömürüyorlar ve diğer insanların da olanaklarını sömürüyorlar ve onları kendilerine tanıdıkları olanaklardan yoksun bırakıyorlar.

    Avrupa kökenlilerin zenginliklerinin kökeni, Arap'ların petrolü ve Afrika'nın yer altı zenginliklerinden geliyor. Burada bir dünya çapında yağma söz konusu. Kapitalizm yağmayı teşvik ediyor. Bu yağmanın sonucunun hiç te iyi olmayacağını da tüm zeki olan Avrupalılar iyi biliyorlar. Kendini "edinme" hırsına kaptırmış çoğunluğun ise bu "son" hiç de umurlarında değil. Trump'ta tam bu çoğunluğu temsil ediyor.

    Amerika'daki zencilerin kökeni Afrika. Ve onlar Amerikada, Afrikadaki soydaşlarından daha zenginler. Beyazlar kadar zengin olamamalarının nedeni, sürekli beyazlar tarafından baskı altında tutuluyor olmaları. Amerikan polisinin siyahlara karşı uyguladıkları orantısız şiddet bir tesadüf değil, bir genel politika.Almanyada Türklere karşı yapılan ırkçı saldırılar da yine bir planlı baskı unsuru.

    Kapitalizmin temeli sermayedir ve bu sermaye bir gün tüm beklentilerin çözümü olabilmekte yetersiz kalacaktır, çünkü sermayenin daima bir maddi güce ihtiyacı var ve o maddi güç tükenmek üzere. Bunun sonucunda da tüm batı çökecektir. Tabii biz de artık batının bir parçası olarak bu çöküşten etkileneceğiz. (Bunlar benim öngörüm)

    emrah20 tarafından 04/Kas/17 21:33 tarihinde düzenlenmiştir

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek
    emrah20 bunu yazdı

    İnsanların zeka gelişiminden ekonomik başarısına kadar her şeyi yaşadıkları ortam etkiler.

    Bu gün beyaz ırk zengin ve diğerleri fakirlerse, bunun nedeni beyaz ırkın daha verimli bir sistem altında yaşadığı yada beyaz ırkın doğal olarak daha zeki oluşu değil. Diğer insanlar kendi doğal ortamlarına uyum sağlamışlarken, Avrupa kökenliler ortamlarını sömürüyorlar ve diğer insanların da olanaklarını sömürüyorlar ve onları kendilerine tanıdıkları olanaklardan yoksun bırakıyorlar.

    Avrupa kökenlilerin zenginliklerinin kökeni, Arap'ların petrolü ve Afrika'nın yer altı zenginliklerinden geliyor. Burada bir dünya çapında yağma söz konusu. Kapitalizm yağmayı teşvik ediyor. Bu yağmanın sonucunun hiç te iyi olmayacağını da tüm zeki olan Avrupalılar iyi biliyorlar. Kendini "edinme" hırsına kaptırmış çoğunluğun ise bu "son" hiç de umurlarında değil. Trump'ta tam bu çoğunluğu temsil ediyor.

    Amerika'daki zencilerin kökeni Afrika. Ve onlar Amerikada, Afrikadaki soydaşlarından daha zenginler. Beyazlar kadar zengin olamamalarının nedeni, sürekli beyazlar tarafından baskı altında tutuluyor olmaları. Amerikan polisinin siyahlara karşı uyguladıkları orantısız şiddet bir tesadüf değil, bir genel politika.Almanyada Türklere karşı yapılan ırkçı saldırılar da yine bir planlı baskı unsuru.

    Kapitalizmin temeli sermayedir ve bu sermaye bir gün tüm beklentilerin çözümü olabilmekte yetersiz kalacaktır, çünkü sermayenin daima bir maddi güce ihtiyacı var ve o maddi güç tükenmek üzere. Bunun sonucunda da tüm batı çökecektir. Tabii biz de artık batının bir parçası olarak bu çöküşten etkileneceğiz. (Bunlar benim öngörüm)

    Somurgecilik bir gercek olmakla birlikte, Avrupanin zenginliginin kaynagi diger ulkeleri somurmesidir varsayimi cok yanlis. Oncelikle tum avrupa ulkeleri somurgeci degildi, Almanya bunlardan birisi, bismarck'dan once daginik kucuk devletlerken bile zenginlerdi. Ayrica en zengin ulkelere bakarsan Avrupa'daki, nordic ulkeler gibi, en az somurgeci ulkeler oldugunu gorursun.

    Yine bu sav Japonya ve Kore'nin neden zengin oldugunu aciklamiyor, zira onlar avrupali bile degil.

    Avrupanin zenginlesmesi sanayi devrimi ile baslamistir, buyur, https://en.wikipedia.org/wiki/File:Maddison_GDP_per_capita_1500-1950.svg yine wikiden:

    GDP per capita was broadly stable before the Industrial Revolution and the emergence of the modern capitalist economy,[8] while the Industrial Revolution began an era of per-capita economic growth in capitalist economies.[9] Economic historians are in agreement that the onset of the Industrial Revolution is the most important event in the history of humanity since the domestication of animals and plants.[10] https://en.wikipedia.org/wiki/Industrial_Revolution

    Kisacasi uretimde verimliligin artmasi zenginligi yaninda getirdi. Buhar makinalari, tekstil devrimi vs ayrintilarini wiki makalesinden okuyabilirsin. Ayrica sanayi devrimi oncesi nufusun %80 i tarimda calisip ulkeyi doyurmaya anca yeterken suan %3-5 i ulkeyi doyurmakla kalmiyor ihrac ediyor tarim urunlerini. Tabii hollanda gibi uretimi cok verimli yapan ulkeler icin gecerli bu.

    Simdi artik sizden benim savimi yalanlayan deliller bekliyorum. Ben size yine bir ispat sunayim. Brezilyadaki santa catarina bolgesi.

    According to the Index of Economic Well-Being calculated between 2002 and 2008, Santa Catarina was the Brazilian state that revealed the highest economic well-being in relation to the others. https://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Catarina_(state)

    According to a genetic study with 20 samples (for 6.7 million people) from 2013, the population of Santa Catarina is made up by 79.7% European, 11.4% African and 8.9% Amerindian ancestry groups. https://en.wikipedia.org/wiki/Santa_Catarina_(state)#Demographics

    The states with the highest percentage of white citizens are: Santa Catarina (88.96%), Rio Grande do Sul (85.30%), Paraná (79.24%) and São Paulo (73.40%). https://en.wikipedia.org/wiki/White_Brazilians

    Simdi aynisini israilde Askenazi yahudileri ve diger yahudiler arasinda da goruyoruz, her yerde goruyoruz. Tek bir ulkede bile etnik koken ekonomik gelisimi o ulke icinde bu kadar dramatik etkiliyorsa, bence en azindan biraz dusunun.

     


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi
    balbazar bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı
    balbazar bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

    @balbazar senle aynı fikirde olmayan ve faşist ithamında bulunduğun kişiyi eleştirirken argümanın "senin gibiler ölsün" ise kafan gerçekten çok karışık olmalı :D 

    Hersey yuzde 100 genetik dir diyen. Fakirler fakir cunku gerizekali demeye getiren bir beyne sahip empati yoksunu herkes olsun evet. Yuz yil oncesinin dusuncesini soyluyor adam bana  sonrada gelisim teknoloji diyor ne dememi bekliyorsun?

    Ne demen gerektigini bilmiyorum, sana katilmiyorum, fikrini savunmak icin ne demen lazimdi bilemiyorum (: ama fasizmi elestirmek isterken "sen ol" denmeyecegini biliyorum. Sen psikoloji mi okuyordun aklimda oyle kalmis? Korku tabanli psikolojiyi biliyor musun? Bir evrimsel mekanizma olarak sosyal hayatta kalma korkusu bu konuya cuk oturuyor bence. 

    Muhendislik okuyorum psikolojiyi coktan bitirdim.  Fasizm ile alakali bir sey gecmedi konumuzda nereden soktun bu kavrami bilmiyorum.  Farkindaysan bunun bunun olmesi lazim diyor? Madem oyle kendisi olsun. Bu bir dilektir. Neresinde celiski aramaya calisiyorsun sozlerimin bilmiyorum ama basarisiz girisim gibi

    "Ama nerde bu tarz seyleri anlicak kafa senin gibi insanlarda. Gelmis otuyor burda su kurt bu kurt olmeli diye. Senin gibi empati yoksunu yaratiklar  olsun emin ol dedigim dunyaya sahip oluruz."

    Burda anti fasist yaklasimla "sen ol" demissin, soylediklerimin hepsini ordan cikardim. 

    Soruma yanit alamamisim degisik bir acidan bir seyler diyecektim ama cok onemi yok. Dedigin gibi olsun ne olacak zaten bir sey degismiyor (:


    sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ağustos/2012
    Erkek

    @AMpul IQ ile GDP arasında korelasyon olması, nedensellik bildirir mi ki? Evet Türkiye'nin ortalama IQ'su yükselirse refah seviyesi artabilir ama sorunların asıl nedeni bu olmayabilir ama bu IQ yükselmesiyle sorunların çözüleceği ihtimalini yok etmez zaten. Genetik özelliklerden dolayı durumu böyle kabul etmek yerine, sosyolojik çerçeveden çözümleri aramak daha mantıklı olmaz mı?

    "Komunizm bu utopik fikirlerden birisi, sizin bahsettiginiz problemlerin de cogunu cozuyor, monolitik bir devlet dev bir makina gibi isliyor ve vatandasina bakiyor, vatandasin mulk edinmesine bile gerek yok. Ancak bugun komunizmin uygulandigi kuba'dan insanlar yuzerek kapitalizmin kalesi amerika'ya kacmaya calisiyor.

    Yani teori ile pratik ayni olmaz. Bu nedenle bir plan kurarken insanlarin psikolojisini ve dogasini hesaba katacaksin, ozellikle ve ozellikle hic kimsenin ozgurlugunu kisitlamayacaksin, serbest piyasa ekonomisine ne kadar tukaka derseniz deyin, insanin dogasi olan rekabetcilik temeline dayalidir ve adi ustunde serbesttir."

    Bu çok üstünkörü bir değerlendirme olmuş bence, sadece küba üstünden örnek vermekle değerlendirme yapmak pek makul değil. Teoriyi diyalektik temelinde tartışmak daha güzel olacaktır kanımca

     


    İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek
    emrah20 bunu yazdı

    Serbest ekonomide doğal olarak güçlüler zayıfları ezerler, yok ederler veya sömürürler.

    Plan ekonomisinde herkesin ihtiyacı hesaplanır ve gereken kadar üretilir, israf olmaz.

    Serbest ekonomide bireyler kendi kazançlarını artırmak ve kendi egolarını tatmin etmek için hileye başvururlar ve insanları manipule ederek, daha fazlasına ihtiyaçları olduklarına ikna ederler. (Moka mola reklamlarını örnek verebilirim) Bunun sonucunda da tüm kaynaklar bir pay kapma yarışı içinde sınır tanımaksızın sömürülürler.

    Bu önü alınamayan hırsın sonucu da 2030 da en değerli kaynaklarımız tükenecek ve yerini alabilecek hiç bir eşdeğer kaynak da şimdiye kadar bulunamamış. Kapitalizm plan ekonomisini dize getirdi ve unutturdu, ancak medeniyetin sonu için hiç bir hazırlıkta bulunmadı. Hala pastadan daha fazlasını kapma yarışındalar. Ne Atom teknolojisi, ne de Rüzgar, yada Güneş veya HES'ler petrolün yerini alamazlar. Çünkü Petrol (ve yan ürünü olan doğal gaz) ile sadece elektrik üretilmiyor. Aynı zamanda Kimya'nın bel kemiği. Taşıtlarımızın vaz geçilmez yakıtı. Ozon deliğinin de en başlıca tetikleyicisi. Tüm kaynaklarımızın hızlanarak tükenmelerinin nedeni, Kapitalizmin her şeyi yok etme hırsı.

    Alıntılanan kısmın yazarı ile alakalı değil yazacaklarım. Fakat konuda öyle atanamamış bilgelik afra tafraları var ki... Rastgele bunu alıntıladım. Hocam sen şu yazdığın cümleleri ispat edebilecek ampirik yahut hipotetik sistemli veri sunabilir misin? Post modernistler bile bu kadar rahat değil. Sosyoloji, tarih ve iktisatı yemiş yutmuş gibi konuşmuşsun.

    Bir başkası çıkmış psikolojiden kuşaklardan falan dem vurmuş. Öteki psikolojiyi bitirdim demiş. Vah vah ki ne vah. Cesur yeni dünya gerçekten.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

    @AMpul IQ ile 1) GDP arasında korelasyon olması, nedensellik bildirir mi ki? Evet Türkiye'nin ortalama IQ'su yükselirse refah seviyesi artabilir ama sorunların asıl nedeni bu olmayabilir ama bu IQ yükselmesiyle sorunların çözüleceği ihtimalini yok etmez zaten. 2) Genetik özelliklerden dolayı durumu böyle kabul etmek yerine, sosyolojik çerçeveden çözümleri aramak daha mantıklı olmaz mı?

    "Komunizm bu utopik fikirlerden birisi, sizin bahsettiginiz problemlerin de cogunu cozuyor, monolitik bir devlet dev bir makina gibi isliyor ve vatandasina bakiyor, vatandasin mulk edinmesine bile gerek yok. Ancak bugun komunizmin uygulandigi kuba'dan insanlar yuzerek kapitalizmin kalesi amerika'ya kacmaya calisiyor.

    Yani teori ile pratik ayni olmaz. Bu nedenle bir plan kurarken insanlarin psikolojisini ve dogasini hesaba katacaksin, ozellikle ve ozellikle hic kimsenin ozgurlugunu kisitlamayacaksin, serbest piyasa ekonomisine ne kadar tukaka derseniz deyin, insanin dogasi olan rekabetcilik temeline dayalidir ve adi ustunde serbesttir."

    Bu çok üstünkörü bir değerlendirme olmuş bence, 3) sadece küba üstünden örnek vermekle değerlendirme yapmak pek makul değil. Teoriyi diyalektik temelinde tartışmak daha güzel olacaktır kanımca

    1) Tabii ki bildirir, eger dusuk IQ lu insanlarin ulkeleri hep geri kalmis, yuksek IQ lu ulkelerin insanlari gelismis ise neden bir nedensellik olmasin? Dunya geneli icin zaten harita verdim. Ulkelerin politikalari gelisimi saglar IQ degil diye dusunenler icin, tek bir ulkenin icinde IQ su farkli insan gruplarinin gelisim farklarini gosteren guney afrika ve santa caterina(brezilya) orneklerini verdim, bu ornekleri sabaha kadar cogaltabilirim. Bu kadar korelasyona tesaduf diyorsan senin onyargindir.

    2) Sen hastaligin nedeni "tanrim lutfen virus olmasin" diye butun antibiyotikleri deniyor musun? Eger sorunun genetik olduguna inaniyorsam neden sosyolojik yontemlerle cozum aramaya calisayim?

    3) Komunizmin pratikte uygulandigi ve basarili oldugu bir ulke ornegi varsa lutfen paylas, ben komunizmi savunurken bulamiyordum sahsen. Sovyetler birligi bunun surdurulebilir bir sistem olmadiginin en guzel ornegi. Kuzey kore uc bir ornek her konuda ama bir ornek. Cin suanda kapitalizme yonelmis durumda ve kalkinmaya basladi. Tum komunist ulke denemeleri basarisizlik ornegi. Pratikte insan dogasina aykiri oldugu icin surdurmek icin despot bir yonetime donusmek zorunda kaliyor.

     


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tugberk
    Tugberk's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2009
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

    Toparlamak gerekirse ben olayin toplumun ortalama IQ su ve genetik ile ilgili olduguna inaniyorum. Guney afrika'daki hollanda kokenli africaanlar, Avustralya ve yeni zellanda daki ingiliz kokenli insanlar, ve bu ulkelerin bagimsiz gelisimleri ve yuksek refah seviyesine ulasmalari gibi pek cok inkar edilemeyecek delilim de var.

    Guney kore ve Kuzey kore tamamen ayni insanlardan olusuyor, IQ lari da ayni. Birisi dunyanin en gelismis ulkelerindenken digeri en fakir ulkelerinden.

    Kuzey kore GDP per capita: 1800$, guney kore GDP per capita 39000$.

    Yine 1949-1990 arasinda dogu almanya bati almanyadan cok daha geri kaldi (buna ragmen dogu blogu ulkeleri arasinda en gelismisiydi).

    Tamamen ayni insanlarin iki farkli yonetim sistemi altinda bu kadar refah farki olusturabilmesi IQ nun en azindan tek etken olmadigini ispatlar. Iki boktan versiyonun da komunist rejim olmasi dusundurucu.

    AMpul bunu yazdı
    Belki dunyanin en guzel ve estetik algoritmasini yazdin, ama calismasi icin kuantum bilgisayar gerekiyor, halbuki bugun elimizdeki bilgisayarlar von neumann mimarisine sahip elektronik cihazlar. Kimse seni bu program icin takdir etmez, ne kadar guzel olursa olsun.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Shor%27s_algorithm

    Bana gayet takdir edilmis gibi geldi.

     

     

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2017
    Erkek

    Japonya ve Güney Kore sömürülmeyen ülkelerin nasıl gelişebildiklerinin birer örneği.

    Doğu ve Batı Almanya'da bir zamanlar gelişim farkı olmasının nedeni, doğu Almanya Sovyetler Birliğinin bir sömürüsüydü.

    Komunizmin en başarılı ülkesi ise Çin. Bir zamanlar Japon istilasından kurtulup, Monarşiyi de kaldırdıktan sonra, bir Milyar'ın üstünde nüfusu olmasına rağmen hızla gelişiyor. Kişi başı gelirleri düşük olabilir, toplam da dünyayı etkileyen bir ülke konumuna gelmiş durumdalar. Daha önceleri ekonomik gelişmelerinin zayıf olmasının nedeni, komunizmin henüz toplumda oturması gerekiyordu ve bu tam kabul görememe toplum içinde gerginlik yaratıyordu. Bu günlerde bizde yaşananlarda aynen bu durumdan kaynaklanıyor. Büyük kitle Amerika ve kapitalizmi benimserken, küçük kitle karşı duruyor ve kendi ikelerini savunuyor. Erdoğan bir konuda haklı. Herkes onun yeni Türkiye'sini benimserse, çok daha hızlı ilerleyeceğiz. Bu ilerleme (bana göre) fireni patlamış bir araba gibi olacak ve sonu da duvara çarparak durmak olacak.

    Bir toplumun IQ ortalamasının diğer bir toplumdan daha düşük olmasının sebebi, ilk toplumun olanaklarının daha sınırlı olmasından kaynaklanıyor. Afrika kıtası üzerinde yapılan baskılar, onları olanaklarından yoksun ediyor. Güney Afrika'da (ülke olarak) aynı ülkenin vatandaşları olan beyaz azınlık ile siyah çoğunluğa sağlanan olanaklar eşitmidir ?


    Kapitalizmde mantık şu dur. Ne kadar az insan, o kadar çok pay. Bu nedenle Avrupa ülkelerinde nüfus hızla düşüyor. Her sene daha yeni bir otomobil almayı, çocuk yapmaya tercih eden batı avrupalılar bu günlerde nüfus yaşlanması sorunu ile karşı karşıyalar ve bu durum onların ekonomilerini zayıflatıyor. Amerikanın böyle bir sorunu yok. Yine bu herşeyi kimseyle paylaşmadan edinme hırsları yüzünden Afrika'da uzun süre uyguladıkları kabile siyasetini orta doğuya taşıyorlar. "Bir kabileyi silahlandırıp, diğerini öldürtmek" emrah20 tarafından 05/Kas/17 09:30 tarihinde düzenlenmiştir

    Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
Toplam Hit: 7739 Toplam Mesaj: 60
twitter trump