Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti
-
ah ülkem ah millet nerde biz nerdeyiz. adamlar marsta fink atıyo.biz aya bile ulaşamadık.adamlar biyonik göz üretiyolar bizde tartışmaya bak.çok yazık bırakın giyimi kuşamı onların beyni lazım bize.çift taraflı ülke yıpratılıyo.milli takım bile torpille seçiliyo . Ne olacak bu halimiz...
-
"ilahi öğütler Kur'an'ın içindedir, Hz. Peygamberi'in sözlerinde ve hareketlerindedir.Biz Kur'an'ı duvara asmışız ancak tören olarak okuyoruz. Vaazlarda da, din derslerinde de, mukabelelerde de, ölülerin ruhu için de hep musiki ile duygulanmak için okuyoruz. aklımızla anlayıp davranış geliştirmek içinse, başkalarının bize anlattıllarına bağlanıyoruz."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
-
kardelen442 bunu yazdı:
-----------------------------
ah ülkem ah millet nerde biz nerdeyiz. adamlar marsta fink atıyo.biz aya bile ulaşamadık.adamlar biyonik göz üretiyolar bizde tartışmaya bak.çok yazık bırakın giyimi kuşamı onların beyni lazım bize.çift taraflı ülke yıpratılıyo.milli takım bile torpille seçiliyo . Ne olacak bu halimiz...
-----------------------------Ek olarak, Türkiye'de birçok insan sokakta aç yatıyor, kışın gelmesiyle birlikte yakacak odun bulamayanlar var, biz hala aynı şeyleri tartışıyoruz sanki. İnsana insan olduğu için değer veren zihniyet, kendini köreltmiş. Neyse, aslında yazılması gereken çok şey var fakat, dallamanın biri alıntı yapıp, kendi çapında tartışmaya çalışır şimdi...
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------kardelen442 bunu yazdı:
-----------------------------Ek olarak, Türkiye'de birçok insan sokakta aç yatıyor, kışın gelmesiyle birlikte yakacak odun bulamayanlar var, biz hala aynı şeyleri tartışıyoruz sanki. İnsana insan olduğu için değer veren zihniyet, kendini köreltmiş. Neyse, aslında yazılması gereken çok şey var fakat, dallamanın biri alıntı yapıp, kendi çapında tartışmaya çalışır şimdi...
-----------------------------Swool hocam şimdi senden alıntı yaptım dallama mı oldum :) auzhauzha :))) Neyse...
ne desen boş hocam.gerçek bak ne yapsak boş.bir musibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız ne güzel söylemiş.
yok hocam illa başa iş gelecek.anlamıyorlar,uyanmıyorlar anlamıyor musun.üzülüyorum...
-
cyrpt bunu yazdı:
ne yazıkkı rte ye guclendırmekten baska bır ıse yaramadı... arada harcanan dınıne uygun yasamak ısteyenlere oldu...
aynen katılıyorum arkadaşım sana... -
andidit bunu yazdı:
O zaman partiyi kapatmazlar. :) Cunku ıkısını aynı anda kaldıramaz bugun kı sıyası durum.
-----------------------------aynen
-
seadog bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
ne yazıkkı rte ye guclendırmekten baska bır ıse yaramadı... arada harcanan dınıne uygun yasamak ısteyenlere oldu...
aynen katılıyorum arkadaşım sana...
hoca aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık..iptal olmasaydı bu kez adamlar türbanı üni. soktu helal olsun gibi düşüncelerle yine oyları artacakdı..dediklerini yaptılar ws..bu şeklide çokda değişen bişi olmadı akp için.. -
tr çok karışcak çok bana göre darbe bile olur
-
cyberfalcon bunu yazdı:
-----------------------------Anayasa Mahkemesi Laiklik adına Laiklik karşıtı bir karar aldı. Laiklik halkın dinini yaşamasına engel olmak değil, halkın din hürriyetini sağlamaktır.
Kelime anlamı dinsel olmayandır ama terim anlamı
Laiklik, Bütün vatandaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü demektir. Laiklik, devlet ile din arasındaki ilişkiyi düzenleyen hukuki bir kavramdır. Laiklik, bireylerin değil devletin bir niteliğidir. (T.C Anayasası Madde 2)
dir
Başörtüsüne karşı çıkanlar kendilerine müslümanmı? Eğer müslüman olduklarını düşünüyorlarsa dinlerini bilmiyorlar. Eğer müslüman değillerse diyeceğim birşey yok.
Bu iptal kararı ile Anadolu için verilen şehitlerimizin (Malazgirt savaşından Kurtuluş savaşına kadar) kemikleri sızlatılmıştır.
Başörtüsü İslamiyetin gereği değil diyenler bunu neye dayanarak söylüyorlar ve ne demek istiyorlar anlamıyorum. Dinin emirlerini yapmamk dinden çıkarmaz ama günahtır. Bu anlamda söylüyorlarsa o zaman namaz kılmakta dinin gereği değil dememiz gerekir.
Birde kamusal alan diye bir kavram çıkarttılar, Kamusal alan halka ait alan demektir. Yani özel mülk dışındaki bütün alanlar kamusal alandır. Yani kamusal alanda başını örtmek yasaksa sokaklarda meydanlarda hatta camilerde de baş örtmek yasaktır.
-----------------------------LaikLik Bir eğitim Yuvasına BeLLi bir grubun semboLü oLan TürbanLa giriLmesine İzin vermek midir?
-
siyasetle dini karıştırmıcan hocam ben sizin gibi düşünmüyorum bu akp nin sonunun başlangıcıdır bence.