Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------LaikLik Bir eğitim Yuvasına BeLLi bir grubun semboLü oLan TürbanLa giriLmesine İzin vermek midir?
-----------------------------
laiklik devlettedir.. laiktir devlet çünkü her vatandaşına aynı yaklaşmak zorundadır ayrıca laiktir çünkü devlet bir şahıs değildir bu yüzdendir ki din ile alakası yoktur olmamalıdır..ancak bu devletten hizmet alan gerçek şahısların ve vatandaşlarınında böyle olması gerektiği anlamına gelmez.. yani devlet laik diye ben laik olmak zorunda değilim.. kaldı ki laikliğin amacı : herkese dinsel özgürlüğü tanımaktır.. yahudisine hristiyanına müslümanına ... salak salak konuşmayalım... devlet laik diyerekten ben devletin kurumlarına laik bir şekilde girmek zorunda değilim..
son olarakta devlet laikliktir çünkü belirli bir dine göre yönetilemez ilahi kurallar yerine bilimsel kurallar geçerlidir..bu karar ne kadar laik ?? laikliğin amacı her kesime özgürlüğün yanında belirli kesimi saf dışı bırakmak onları yoktan görmek değildir!!!
-
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=324140 bu da son gelişme
-
Serser1 bunu yazdı:
seadog bunu yazdı:
cyrpt bunu yazdı:
ne yazıkkı rte ye guclendırmekten baska bır ıse yaramadı... arada harcanan dınıne uygun yasamak ısteyenlere oldu...
aynen katılıyorum arkadaşım sana...
hoca aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık..iptal olmasaydı bu kez adamlar türbanı üni. soktu helal olsun gibi düşüncelerle yine oyları artacakdı..dediklerini yaptılar ws..bu şeklide çokda değişen bişi olmadı akp için..
-----------------------------Aksini idaa eden halt etmiştir. :)
melechesh
Genemi sen :) (şaka)
-
cold-m4 bunu yazdı:
Gladiator bunu yazdı:
-----------------------------Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek İstiklal Savaşı başlarında ve Maraş'ta düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir
Necip Fazıl Kısakürekk
-----------------------------başörtüsü eşit değildir türban..
bi anlasanız.. tayyip bile kabul etti bu bizim simgemiz dedi daha ne konuşuyonuz anlamıyorum ki, akpcilik diye bir din mi var dini gerek diyosunuz buna :/
şapka örtmüyor mu saçları? niye şampka takmıyor?
türban daha mı sevap?
ya cold-m4 ne kadar safsın ya :)
ne simgesi neyden bahsediosun sen ordan bahsettiği sadece başını ve gerekli yerleri ortmesidir
şapka ortuyormu gerdanı vs. ? -
tugra bunu yazdı:
-----------------------------RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------LaikLik Bir eğitim Yuvasına BeLLi bir grubun semboLü oLan TürbanLa giriLmesine İzin vermek midir?
laiklik devlettedir.. laiktir devlet çünkü her vatandaşına aynı yaklaşmak zorundadır ayrıca laiktir çünkü devlet bir şahıs değildir bu yüzdendir ki din ile alakası yoktur olmamalıdır..ancak bu devletten hizmet alan gerçek şahısların ve vatandaşlarınında böyle olması gerektiği anlamına gelmez.. yani devlet laik diye ben laik olmak zorunda değilim.. kaldı ki laikliğin amacı : herkese dinsel özgürlüğü tanımaktır.. yahudisine hristiyanına müslümanına ... salak salak konuşmayalım... devlet laik diyerekten ben devletin kurumlarına laik bir şekilde girmek zorunda değilim..
son olarakta devlet laikliktir çünkü belirli bir dine göre yönetilemez ilahi kurallar yerine bilimsel kurallar geçerlidir..bu karar ne kadar laik ?? laikliğin amacı her kesime özgürlüğün yanında belirli kesimi saf dışı bırakmak onları yoktan görmek değildir!!!
-----------------------------Ok hoca "yani devlet laik diye ben laik olmak zorunda değilim.." demişsin..Bende diyorum ki; sen Laik değiLsin diye devLette Yobaz oLmak zorunda değiL..Aynı şey demi bak nasıLda benziyor birbirine...
-
egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ... ataturk uyanda bi kaçtane dengesiz yargıcın milletin iradesine nasıl el koydugunu gör ...
-
tugra bunu yazdı:
-----------------------------RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------Çelişki, çelişki ... Hatta (Çelişki)^n, n sonsuza giderken limitini alırsak sonucunu verir. Peki, sence devlet ne kadar laik(!). Ateist, inançsız, hristiyan, yahudi, alevi .. vs camiler için vergi vermiyor mu? Hadi bunları da geçtik, inançsız insanın vergisi camiye gitmiyor mu? Hepsini geçtim, neden Diyanet işleri Başkanlığı diye sünni misyoner merkezi var?
-
@ontedi
Peki, sence devlet ne kadar laik(!). demişsin..
Bence DevLet BeLLi bir grubun siyasi simgesi oLan Türbanı Anayasadan Geçirtmeyecek kadar Laik..
Başka?
-
kingoftheangel bunu yazdı:
egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ... ataturk uyanda bi kaçtane dengesiz yargıcın milletin iradesine nasıl el koydugunu gör ...-----------------------------
Felsefik konuşmuşsun da kalk gör falan..Emin ol o adamların Atatürk ilkelerinden başka derdi yok hiç biri siyasi parti lideri değil ve konumlarının gereklerini icra ediyorlar.Seçilmiş olan da denetlenmek zorunda Yasama Yürütme ve Yargı ayrı kulvarlarlardır ve birbirini denetlemekle yükümlüdür..Her seçilmiş olan,doğru demek değildir veya her seçilenin yaptığı doğru demek de değildir..
-
kingoftheangel bunu yazdı:
egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ... ataturk uyanda bi kaçtane dengesiz yargıcın milletin iradesine nasıl el koydugunu gör ...
-----------------------------O uyanan Atatürk , bu uygulamayı düzenleyip üniversitelere sokan yavşakları da yağsız tırtıklı kazığa oturtur , bunu düşünerek mi yazdın bunu ? Hayır...
Maksat Atatürk'ü kullanarak bunu meşrulaştırmak , bırakın bu işleri .