folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

Anayasa Mahkemesi Türban Değişikliğini İptal Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

şimdi çok mu farklı durum?ben esprisine yazdım o sondaki ütopyayı.yoksa din ve cumhurriyet ekseninde tartışmaların yapılmaktan usanılmadığı bir platformda yönetilmek istemem.ne akp,ne anayasa mahkemisi ve chp..

kuytul bunu yazdı:
    -----------------------------
    Triumph bunu yazdı:
    Türkiye garip bir ülke Demokrasinin en basit tanımı çoğunluğun istediğinin olmasıdır.Ama kalkıp eski anayasa mahkemesi başkanı bunun aksini iddia ediyorsa gerçekten garip bir ülkede yaşıyoruz demektir.Haa tamamen haksızda sayılmaz.sokakta akp'ye oy veren insanların sosyal hayattaki duygu,düşünce ve davranışlarını incelediğinizde bir çok yanlış ve çelişkiyle dolu bir yaşam sürdürdüklerini,belli siyasi görüşe mensup gruplara nefret beslediğini görürsünüz.Ama laik,aydınım diye geçinenlerde çok mu iyi hayır.aynı bkun laciverti.kendi salt çoğunluklarını sağladıkları taktirde şu an yaptıkları DEMOKRASİ tanımının tam tersini yapma yüzsüzlüğünü göstereceklerine eminiz.bu yüzden bu ülkede demokrasi olmamalı.çoğunluğun dediği değil toplumun refahı için hayırlı olan kararların uygulanması gereken bir model olmalı.

O zaman toptan rejim değişir. Seçime gerek kalmaz mesela. Cumhuriyete sahip çıkacakların(!) oligarşisiyle yönetiliriz. Mesela CHP, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Genel kurmay'dan seçilecek 10 kişilik temsil heyetlerinden meclis kurulsun. Atatürk de isterdi eminim(!)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Demodor bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:
    Demodor bunu yazdı:
    yargıtayın g.kurmaydan seçilmesi iyi fikir bence süper olur.
    başka? Bu fikre katılan, attıran yok mu? Rejim değişiyor...

ne oldu g.kurmay diyince birden irkildinmi rahatsızmı oldun :)

yoo güldüm sadece :) Hatta destek aradım senin için henüz bi gelişme yok.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Serser1
    Serser1's avatar
    Erkek
    mndlna bunu yazdı:

sızın ıradenız derken??? bu ulkede ınananların hepsı arap ya da kurt mu..ayrıca arap,kurt ya da ermenıyse bu senı ne ılgılendırır..ınsanlar dogarken secemezler ırklarını,aıt oldukları mılletlerı..o yuzden sana kımse bu hakkı vermez..kımse senın turkulugune laf edemeyecegı gıbı sen de kımsenın araplıgına ya da ermenılıgıne laf edemezsın...

ayrıca buna da sukur, arap kurt yada ermenı de olsa bı ıradeye sahıpmısız..sız bız dıye ayırdıgına gore sızın hıc bı ıradenızın olmadıgı 3 5 tane zıhnıyetı bozuk adama ıtımat ettıgınızden bellı oluyo...

burası turkıye arkadasım..bu topraklarda yasayan ınsanlar yuzyıllar boyunca bagımsızlıklarına ve ımanlarına laf gelmemesı ıcın calıstılar...osmanlı da ve ondan sonra turkıye cumhurıyetınde yasayan hıc kımsenın manevı duygularına hakaret etmek kımseye dusmemıstır...

canakkalede benım bası ortulu atalarım da savastı..3 5 tane capulcuya dusmez onların basortusuyle ugrasmak...

helal olsun çanakkaleyide buraya bağladınız sonunda..öyle bi yere getirdiniz ki ülkeyi..sırf iman gücüyle, allah inancıyla kazanıldı sanki..tamam müslümandı halk ama söyledikleriniz resmen dini kullanmaktır..

bi örnekde sunu weriyim hiç akpli belediye başkanı vs. birisinin bu kurtulus savası anmalarında konusmalarını dinleyen olduysa bilir..aynı şekilde yine nerdeyse sadece iman gücüyle kazandık vs. tarzında konusmalar..hiç halkın kendi mücadesiden mustafa kemalden bahsettiklerini görmedim..

sonrada müslümanız tabi kim karısır ayakları..ona karısan yok..dini istismar etme yeter..

dil, kültür, renk değil..emektir yüce olan..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Erkek

kuytul bunu yazdı:

gelişmeler yakında merak etme gülmeye devam et sen.

VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı:

şimdi çok mu farklı durum?ben esprisine yazdım o sondaki ütopyayı.yoksa din ve cumhurriyet ekseninde tartışmaların yapılmaktan usanılmadığı bir platformda yönetilmek istemem.ne akp,ne anayasa mahkemisi ve chp..

kuytul bunu yazdı:
    Triumph bunu yazdı:
    Türkiye garip bir ülke Demokrasinin en basit tanımı çoğunluğun istediğinin olmasıdır.Ama kalkıp eski anayasa mahkemesi başkanı bunun aksini iddia ediyorsa gerçekten garip bir ülkede yaşıyoruz demektir.Haa tamamen haksızda sayılmaz.sokakta akp'ye oy veren insanların sosyal hayattaki duygu,düşünce ve davranışlarını incelediğinizde bir çok yanlış ve çelişkiyle dolu bir yaşam sürdürdüklerini,belli siyasi görüşe mensup gruplara nefret beslediğini görürsünüz.Ama laik,aydınım diye geçinenlerde çok mu iyi hayır.aynı bkun laciverti.kendi salt çoğunluklarını sağladıkları taktirde şu an yaptıkları DEMOKRASİ tanımının tam tersini yapma yüzsüzlüğünü göstereceklerine eminiz.bu yüzden bu ülkede demokrasi olmamalı.çoğunluğun dediği değil toplumun refahı için hayırlı olan kararların uygulanması gereken bir model olmalı.

O zaman toptan rejim değişir. Seçime gerek kalmaz mesela. Cumhuriyete sahip çıkacakların(!) oligarşisiyle yönetiliriz. Mesela CHP, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Genel kurmay'dan seçilecek 10 kişilik temsil heyetlerinden meclis kurulsun. Atatürk de isterdi eminim(!)

bu konunun içinde yüzüme tebessüm ifadesini yerleştirdin ya helal olsun :)

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı:
    Demodor bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:
    Demodor bunu yazdı:
    yargıtayın g.kurmaydan seçilmesi iyi fikir bence süper olur.
    başka? Bu fikre katılan, attıran yok mu? Rejim değişiyor...

ne oldu g.kurmay diyince birden irkildinmi rahatsızmı oldun :)

:)))

hadi bakalım yine ortalık bunalım karışık takılacak  medyayada malzeme çıktı.

en kıl olduum  noktada bu baykalın  mevzuyu sahiplenmesi.  :S 

matematik24.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Triumph bunu yazdı:

kuytul bunu yazdı:
    Triumph bunu yazdı:

Ben de istemiyorum, ancak bir takım yenilikler geliyor ve vatan elden gidiyor diye tepki geliyor. Bu ülke yerinde sayıyor paranoyalar yüzünden. Ben buna karşıyım. Baş örtmenin simge olduğu ülkeyi din eksenli yönetmenin simgesi düşüncesinin dayanağı ne olabilir? Bunun bir kanıtı yok. Varsayım oluşmuş, baş örterek laikliğe aykırı davranıyorsun diye. Özgürlük anlayışımız çok dar, vatandaşa yasaklıyoruz. Çalışana da değil. Bu konu çok tartışıldı ve senelrdir vardı bu konu akp bile 5 sene içinde getirmeye cesaret edemedi. Akp kendisi dışında bir partiyle ve büyük çoğunlukla anlaşma sağlamsına rağmen engellendi. Sadece anayasa maddesinin yorumu kanıt oluşturdu o kadar. Bu ülke bu kadar indirip kaldırmamalıydı bu konuyu. diyorlar ki millet açken bu konular tartışılmasın. Meclis karar alıyor, engel koyuluyor. Engellemek ortalığı bozmuyor mu? İlla ki bu işi ortaya koymak mı ortalığı geriyor?

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    portakal
    portakal's avatar
    Erkek
    De ki: “Bizim için siz, (şehitlik veya zafer olmak üzere) ancak iki güzellikten birini bekleyebilirsiniz. Biz de, Allah’ın kendi katından veya bizim ellerimizle size ulaştıracağı bir azabı bekliyoruz. Haydi bekleyedurun. Şüphesiz biz de sizinle birlikte beklemekteyiz.”  ( Tevbe Suresı 52. ayet)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    Türkiye de ülkeyle,milletle problemi olan herkesin ilk saldırdığı kurum ordudur zaten.Daha sonra diğerleri gelir.
    Darbe iması yapan kendince komik laflarla küçük görmeye çalışırlar,dalga geçerler akılları sıra.Ancak yolda yanlarından bir üniformalı geçerken seslerini mümkün olduğunca kısarlar bu arkadaşlar.Bu arkadaşların bir diğer özelliği de dini çok güzel kullanmalarıdır.Ayrıca bilmem ne oligarşisi vs gibi kelimeler kullandıkları zaman çok daha etkili konuştuklarını  falan zannederler.Fakat ülkeyi dikdatör yönetimi gibi yönetenlere ,çoğunluk lafını ağzına alanlara laf çıkartmazlar.Neden çıkartmazlar nedeni çoktur,yazarsam yeni tartışmalar çıkar.Velhasıl çok demokratik çok eşitlikçi insanlardır.Ama istemiyoruz dediğimizde o müthiş hoşgörüleri ortaya çıkar "YAHUDİ MİSİN SEN?PUTPEREST MİSİN SEN?BUDACI MISIN SEN?" derler. sineye çekersin,verilecek cevabın çoktur da boşver dersin.
    Alevilere "oraları cümbüş evi" derler kimsenin sesi çıkmaz,hatta kurtuluş savaşını alet ederler ama görmezler ki kurtuluş savaşında ki kadınımızın başındaki yazmadır,başörtüsüdür.Lübnanda ortaya çıkıp ata-laiklik düşmanı yobaz humeyninin yayıgnlaştırdığı sümerlerin fahişe kıyafeti olan türbandır giydikleri,boşverin arkadaşlar boşverin cevap yazmanıza değmez.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek

Zaten bakin arkadaslar 2 karsi oy veren birisi baskan digeri normal uye.

Zaten onlarda sonuc olarak AQP ye destek verenler....

Bu millet ona karsi yapilan ne iyiligi ne kotulugu unutur.. 

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
Toplam Hit: 20039 Toplam Mesaj: 166