folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankara‘Nın Zamına Koydular

Ankara‘Nın Zamına Koydular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bazı arkadaşlar başka ülkedeki paralarla karşılaştırmışlar.. burada da normal birinin ödediği tek gidiş yol 2.5 euro civarında ama asgari ücret 3000 euro.. türkiyede asgari ücret 300 euro tam 10 kat daha fazla.. yani yol parasının 0.25 euro olması lazım türkiyede. bu da 70 kuruş ediyor.. ve öğrenci falan değil.. ayrıca aylık bilet 55 euro civarında.. türkiyede sanırm bu olayı kaldırdılar hat sahpileri az kazanıyorlar diye..

çek cumhuriyetinde ben 5.5 ay için 80 lira para ödemiştim otobüs ve tramvaylar için.. oradaki asgari ücret de türkiye ile aynı seviyelerde.. karşılaştırmanı böyle yaparsan daha sağlıklı olur..

ankaralılar hak etmişler, melik reis seçimden sonra güzel icraatlarına başladı... inşallah beter olsunlar, ekmek bulamayıp da tüm paraları böyle vergilere, ulaşıma harcasınlar.. hak edene sonuna kadar eziyet olay budur benim açımdan.. sen seçtin, o zaman sen çekeceksin..

yok abi bu dediklerini anlatamazsın :) :) sen "tamam o pahalı ama maaşıda bu kadar", diye başlayan istediğin kadar örnek ver , olmayınca olmuyo :) kazıkanmak istiyo bizim insanımız, bunu yaparkende kendini inandırmayı seviyo :p 

bide zaten şaka gibi 2 savunmaları var;
    birincisi , "orda da su pahalı" 
    ikincisi , "meyve felan çok pahalı"  :) :)  gerçi meyvelerinin herbinin kilosu olmuş 4 lira, o savunmalarıda yavaş yavaş çökücek maşallah :d

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    necroshine bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Ben izmirde 90 kuruştan mı ne 1,10 a çıkınca bile ne itirazlar etmiştim.
    Şimdi görüyorum ki göz önüne alınmaya gerek duyulmayacak kadar ufak rakamlar

Herşey alım gücü ile orantılı. Senin fazladan 20 kuruşunun olması, herkesin cebinde fazladan 20 kuruşun olacağı anlamına gelmez.

Alım gücü yüksek değil abi bahsettiğim yerde de. Millet kaçak biniyor. Toplu taşıma için çok güzel çok uygun fiyatlar ve olanaklar var türkiyede. Herkes benzinin en pahalısını kullanıyoruz diye haykırmaya hazırdır ama kimse çıkıp da s*mişim benzinini, toplu taşımada en ucuz fiyatlar bizde demez.

Ha hükümet stratejisini değiştirir, otobüsler 7,5 tl olur, metrolar gidilecek uzaklığa göre 10-15 liradan başlar, 80-100 liraya kadar çıkar, ankara-izmir arası gidilen 18 saatlik tren yolu fiyatına ankara kızılaydan sincana tren işletilir, sonra buradan gelen gelir dünyanın en ucuz benzini, alkolü, sigarasını kullanmamıza sağlanır, amenna.

Peki o zaman mutlu olacak mıyız?

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

bazı arkadaşlar başka ülkedeki paralarla karşılaştırmışlar.. burada da normal birinin ödediği tek gidiş yol 2.5 euro civarında ama asgari ücret 3000 euro.. türkiyede asgari ücret 300 euro tam 10 kat daha fazla.. yani yol parasının 0.25 euro olması lazım türkiyede. bu da 70 kuruş ediyor.. ve öğrenci falan değil.. ayrıca aylık bilet 55 euro civarında.. türkiyede sanırm bu olayı kaldırdılar hat sahpileri az kazanıyorlar diye..

çek cumhuriyetinde ben 5.5 ay için 80 lira para ödemiştim otobüs ve tramvaylar için.. oradaki asgari ücret de türkiye ile aynı seviyelerde.. karşılaştırmanı böyle yaparsan daha sağlıklı olur..

ankaralılar hak etmişler, melik reis seçimden sonra güzel icraatlarına başladı... inşallah beter olsunlar, ekmek bulamayıp da tüm paraları böyle vergilere, ulaşıma harcasınlar.. hak edene sonuna kadar eziyet olay budur benim açımdan.. sen seçtin, o zaman sen çekeceksin..

Güzel demişsin hocam lakin avrupada benim gördüğüm şudur, devlet fakirlere sokak hayvanı kadar değer vermez. Sokakta bir tane kedi köpek göremezsin mesela, ama onlarca evsiz vardır köşe başı birine rastlarsın. Dilenirler. Açtırlar, pislik içindedirler.

Yani cebindeki paran kadar insansındır orada. 3000 € nerenin asgarisi bilmiyorum, ama saati 6-7 eurodan fazla çalışan insana da rastlayamıyorum. Evet, saati 6 euro 15-20 lira civarı bişey yapıyor, Türkiyede böyle olsa günde 10 saat çalışan bir insan 3000 Tlden aşağı almaz, çok doğru, ama sokakta susayıp da marketten su almaya girdiğinde 2 € veriyorsun yarım litrelik pet şişeye. 5 lira. 

Giren para çok, çıkan para daha çok?

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    necroshine bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Herşey alım gücü ile orantılı. Senin fazladan 20 kuruşunun olması, herkesin cebinde fazladan 20 kuruşun olacağı anlamına gelmez.

Alım gücü yüksek değil abi bahsettiğim yerde de. Millet kaçak biniyor. Toplu taşıma için çok güzel çok uygun fiyatlar ve olanaklar var türkiyede. Herkes benzinin en pahalısını kullanıyoruz diye haykırmaya hazırdır ama kimse çıkıp da s*mişim benzinini, toplu taşımada en ucuz fiyatlar bizde demez.

Ha hükümet stratejisini değiştirir, otobüsler 7,5 tl olur, metrolar gidilecek uzaklığa göre 10-15 liradan başlar, 80-100 liraya kadar çıkar, ankara-izmir arası gidilen 18 saatlik tren yolu fiyatına ankara kızılaydan sincana tren işletilir, sonra buradan gelen gelir dünyanın en ucuz benzini, alkolü, sigarasını kullanmamıza sağlanır, amenna.

berk sana bu konularda hiç katılmıyorum keşke asgari ücretle çalışan bir ailenin çocuğu olsaydın ozaman anlardın insanları. Tok açın halinden anlamaz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Yaşadığım yerde

Otobüs 2,55 €
    Tren ( metro ) 17,50 €'dan başlıyor.
    Aktarma vs hiç bir şey yok.. Dakikaların %90 tutmaması, bir saati aşan gecikmeler de cabası

Selamlar

Bide bulunduğun yerdeki asgari ücreti ve  gayri safi milli hasılatı yaz bakalım çok zeki arkadaşım.

Büyük ihtimalle göt olucan da bakalım yazıcan mı.

Türkiye asgari (Net) : 846 TL

İzban (İzmir) Aliağa - Havalimanı arası banliyö ücreti : 2 TL (indirimsiz/tam)

Almanya asgari (Net) : 2234 €

Aynı mesafe aynı elektrikli tren/banliyo/metro benzeri şeyin ücreti : 17,5 €

Oranlayalım.

846/2 : maaşın 423'te biri.

2234/17,5 : maaşın 128'de biri.

Kaynak;

Türkiye için : bir kaç mesaj yukarıdaki post

Almanya için : http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayl%C4%B1k_ortalama_%C3%BCcretlerine_g%C3%B6re_Avrupa_%C3%BClkeleri_listesi

Düzenleme, Almanya'da asgari uygulaması yokmuş(2015 te saati 8,5€/minimum olarak başlıyor) . Bu fiyatlar kayıt dışı olmayan ortalama fiyatlarmış. Artı veridğim kaynak linkindeki açıklamaya bakınca çoğunluğun ortalamanın altında kaldığı yazıyor. Yine bir artı, kayıt dışı olanlar eklenince ortalama iyice düşüyor..

noname tarafından 15/Haz/14 19:57 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı
    noname bunu yazdı
    necroshine bunu yazdı
    noname bunu yazdı

berk sana bu konularda hiç katılmıyorum keşke asgari ücretle çalışan bir ailenin çocuğu olsaydın ozaman anlardın insanları. Tok açın halinden anlamaz.

Bu söylediğin ağır geldi, evet, öyle olsaydı fikrim değişirdi belki, ama kimse bilmez benim de açlıktan ağzımın koktuğu günler aylar geçti. Şükür şu an idare ediyorum ve döndüğümde iş bulabilirsem çalışacağım... 

Benim burada zamları falan savunduğum yok, olmasa tabiki daha iyi, ama yine de belirtmek istediğim şey toplu ulaşım o kadar zor değil ülkemizde. Misalen, bu zamlara itiraz edene kadar, bir şekilde örgütlenip SGK ZORUNLU GSS belasından kurtulmak/kurtarmak lazım insanları. Şuan ünide kaydım var, sıkıntım yok, ama 1 sene o gereksiz ödemeyi yaptım, benim gbi olan, olmayan, işsiz olan, bilmemle, tonla insan var zorla ödetilen. Üstelik öyle de bir şey ki, en kralından özel sigortan olsa, devlet kabul etmiyor ille de benden yapacaksın sigortayı diyor.

Neyse..

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı
    noname bunu yazdı

Yaşadığım yerde

Otobüs 2,55 €
    Tren ( metro ) 17,50 €'dan başlıyor.
    Aktarma vs hiç bir şey yok.. Dakikaların %90 tutmaması, bir saati aşan gecikmeler de cabası

Selamlar

Bide bulunduğun yerdeki asgari ücreti ve  gayri safi milli hasılatı yaz bakalım çok zeki arkadaşım.

Büyük ihtimalle göt olucan da bakalım yazıcan mı.

Türkiye asgari (Net) : 846 TL

İzban (İzmir) Aliağa - Havalimanı arası banliyö ücreti : 2 TL (indirimsiz/tam)

Almanya asgari (Net) : 2234 €

Aynı mesafe aynı elektrikli tren/banliyo/metro benzeri şeyin ücreti : 17,5 €

Oranlayalım.

846/2 : maaşın 423'te biri.

2234/17,5 : maaşın 128'de biri.

Kaynak;

Türkiye için : bir kaç mesaj yukarıdaki post

Almanya için : http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayl%C4%B1k_ortalama_%C3%BCcretlerine_g%C3%B6re_Avrupa_%C3%BClkeleri_listesi

Düzenleme, Almanya'da asgari uygulaması yokmuş(2015 te saati 8,5€/minimum olarak başlıyor) . Bu fiyatlar kayıt dışı olmayan ortalama fiyatlarmış. Artı veridğim kaynak linkindeki açıklamaya bakınca çoğunluğun ortalamanın altında kaldığı yazıyor. Yine bir artı, kayıt dışı olanlar eklenince ortalama iyice düşüyor..

güzel yazmışınd ahocam, berlinde evimden çıkıp metroya bindiğimde (ki ayda 16 euro veriodum öğrenci biletine , tam 72 euro idi. tüm toplu taşımaları kullanmak için bu.) havalimanına kadar gidip uçağa binip türkiyeye geliyodum? aynı şekilde burdan uçağa binip indiğimde metroya binip aktarmayla (ki aktarma bedava, aylık 16 euro luk kartı aldğımızda 1 ay her halta biniyoduk) evime gidebiliyodum. ki bunuda günün her saati yapaibliyodum sadece gece seferler azalıyodu. ankarada mümkün mü bu ? :) 
    ankarada eskaza havalimanına metro gitse, 10 liradan aşağı olmaz :D

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

Az olmuş keşke 3 tl yapsaydı, Ankara haketti bunu

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    noname bunu yazdı

güzel yazmışınd ahocam, berlinde evimden çıkıp metroya bindiğimde (ki ayda 16 euro veriodum öğrenci biletine , tam 72 euro idi. tüm toplu taşımaları kullanmak için bu.) havalimanına kadar gidip uçağa binip türkiyeye geliyodum? aynı şekilde burdan uçağa binip indiğimde metroya binip aktarmayla (ki aktarma bedava, aylık 16 euro luk kartı aldğımızda 1 ay her halta biniyoduk) evime gidebiliyodum. ki bunuda günün her saati yapaibliyodum sadece gece seferler azalıyodu. ankarada mümkün mü bu ? :) 
    ankarada eskaza havalimanına metro gitse, 10 liradan aşağı olmaz :D

Eskaza :D :D :D 

Ankarada kaç olur bilmem hacı, burada(izmir) öğrenci 1,10 mu nedir, tam da 2 liraya gidip geliyoruz havalimanına.

Benimn bindiğim istasyondan 90 dakika kadar sürüyor. 1,5 saat kim götürür 2 liraya :D  

...said addicted.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

Güzel demişsin hocam lakin avrupada benim gördüğüm şudur, devlet fakirlere sokak hayvanı kadar değer vermez. Sokakta bir tane kedi köpek göremezsin mesela, ama onlarca evsiz vardır köşe başı birine rastlarsın. Dilenirler. Açtırlar, pislik içindedirler.

Yani cebindeki paran kadar insansındır orada. 3000 € nerenin asgarisi bilmiyorum, ama saati 6-7 eurodan fazla çalışan insana da rastlayamıyorum. Evet, saati 6 euro 15-20 lira civarı bişey yapıyor, Türkiyede böyle olsa günde 10 saat çalışan bir insan 3000 Tlden aşağı almaz, çok doğru, ama sokakta susayıp da marketten su almaya girdiğinde 2 € veriyorsun yarım litrelik pet şişeye. 5 lira. 

Giren para çok, çıkan para daha çok?

ben isviçre için konuşuyorum hocam, hayvana da insana da değer veriyor. o sebeple türkiye ve yunanistandaki gibi başıboş köpek sürüleri yok göremezsin. otobüse binerken bile köpek için bilet almak zorundasın (uygulanıyor mu bilmiyorum ama öyle kural var) ve bir tane bile evsiz adam görmedim. Almanya'da da görmedim ama belki vardır bilmiyorum.. En çok evsizi çek de ve yunanistan'da gördüm..

isviçre de işsizlik maaşı var o da min 3400/3600 frank dır onu arttıracaklardı bilmiyorum ne oldu. eğer bir iş yerinde çalışıyorsan ve aldığın para 3400 den az ise devlet üstünü tamamlıyor o paraya. insani değer bu şekilde..

az gelişmiş avrupa ülkelerinde toplu taşıma biraz daha pahalıdır. mesela ben tren ile fribourg-neuchatel e gidip geliyorum ve %50 indirim kartım olmasına rağmen 20,80 frank yani 50 tl ye yakın para ödüyorum 52 dakikalık yola.. türkiyede istanbul-muğla arası aşağı yukarı bu kadar.. %50 indirim kartım olmsa 52 dk lık yol 100 TL ye geliyor. Olaya bu açıdan bakarsan yamulursun :)

çünkü isviçre'de genelde herkesin kendi arabası var, benzin diğer AB ülkelerine göre pahalı olmasına rağmen genelde kendi araçlarını kullanırlar bu sebepten sanırm toplu taşıma ücretleri pahalı.. 

ama çek cumhuriyeti bu kadar gelişmemiş olduğu için 5.5 aylık öğrenci biletine 1 ve 4. bölgelere gidebiliyordum ve 80 TL verdim. Türkiye de sanırm hiç bir zaman ulaşım bu kadar ucuz olmadı ve insan gibi taşınıyordum. Sadece cuma geceleri millet clublara gittiği için aşırı kalabalık oluyordu (onlar da zaten hep öğrenci) onun dışında her zaman boş yer olurdu.. adam gibi sistem yapmışlar, gayet ucuz ve seni kimse hayvan gibi tıkıştırmıyor..

istanbul'da biraz metrobüse bindim, inan bana hayvanlar bile o şekil taşınmıyordur. Bunu kendine reva göre biliyorsan bir şey diyemem.. 

asgari ücret, adam gibi bir hayatı yaşayabileceğin bir ücrettir avrupada. ama türkiye'de kıt kanaat, borca batarak geçinmektir. Neden bir sürü kredi kartı borçluları patladı? çünkü giriş belli çıkış belli.. Ben hiç denk gelmedim ya da duymadım biri avrupada kredi kartı yüzünden böyle duruma düşsün ama türkiyede milyona yakın belki daha fazla insan bu durumda.. O sebeple devlet önlem alma gereği duydu.. 

ayrıca almanya ile türkiye yi karşılaştırman beşiktaş ile bir mahalle takımını karşılaştırman gibi.. hocam alman ekonomisi türkiyenin katlarca üstünde.. hadi doğu bloğu ülkelerini söylesen anlarım da almanya diyorsun...

adamlar sosyal devlet, orada yaşıyorsun biraz bu konuları araştır, o evsiz dediğin adamlara gerçekten devlet bakmıyor mu sahip çıkmıyor mu yoksa onlar o şekilde mi yaşamak istiyorlar. Adamlar çalışmayanlara bile para ödüyor, evsize neden sahip çıkmasın? Sen türkiye deki evsizlerle karıştırıyorsun .. bizdekiler yokluktan evsiz oluyor.. 

ama şu olabilir, adam göçmendir, çalışma izni v.s. yoktur ya da iş yok bi şey yoktur, devletin bunlara bakma zorunluluğu yok.. ama sosyal anlamda almanya türkiye yi 10 a katlar 2 ye böler..  isviçre yi söylemiyorum bile..  sınavım olmasa sana detaylı olarak tüm gelir ve giderleri bulur hesaplar ve almanyanın her alanda fazla olduğunu gösterirdim..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 8638 Toplam Mesaj: 68