folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızda Uyku Apnesi Olan Kimse Var Mı?

Aramızda Uyku Apnesi Olan Kimse Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Erkek
    mrkps bunu yazdı
    FiL3MAN bunu yazdı

bende var. daha önce yattım uyku polikliğine orta çıktı cpap cihazı önerdiler. o zaman devam etmedim kaldı. şimdi yeniden sürece başlıyorum geçen sene uyku kliniğine randevu başvurusu yaptım. 2026 ekim e verdi. tekrar yatacam rapor aldıktan sonra cpap cihazı alacağım

rapor ne kadarını karşılıyor ki
    ben de hiç hastane vs uğraşmıyayım şunu alayım diyorum https://www.trendyol.com/respirox/g2-s-cpap-makinesi-p-992645568
    bir de bu cihazları kullanan varsa ses durumu nasıl acaba. 

Bu cihazın aynısını kullanıyorum yaklaşık 7-8 aydır. Cihaz faydalı, sesli çalışıyor, aynı oda da sesten rahatsız biri varsa onu uyutmuyor ama seni mışıl mışıl uyutuyor.

Benim ağır derece çıktı. İlk yatıştan sonra kendi paranla gidip cihaz alabilirsin . Cihazı SGK üzerinden alırsan sahibi SGK oluyor. Diğer türlü zaten senin oluyor.  Oto cpap cihazı basıncı otomatik ayarlıyor. İlk yatışı yaptıysan ikincisine şöyle gerek var. Şayet merkezi apne ise muhtemelen cihaz da senin işini görmeyecek. Tıkayıcı apne de cihaz faydalı oluyor. 

Cpap cihazı kullanan varsa bana SD kart içindeki usr dosyası lazım. 

ehlikeyif tarafından 28/Şub/26 06:23 tarihinde düzenlenmiştir

Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

Anlat agbi galiba bende olusmaya basladi

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Bende aşırı horlama var, sırt üstü uzun yıllardır uyuyamıyorum, uyku labaratuvarına yattım apne çıkmadı, ama bazen belli olmuyormuş, ikinci defa labaratuvar yatmak gerektiğini söyleyenler oldu, bende soğuk odada yatıyorum, sıcakta hiç uyuyamıyorum, soğuk odada yatsam bile terliyorum, sanırım horlamak beni terletiyor, öyle olduğunu düşünüyorum. Uykum çok hafif o yüzden cihaz kullanmayı hiç düşünmedim sesinden dolayı.

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Hazır konu açılmışken, uyurken aşırı derecede üşüyen varmı.

Yada bu neyin belirtisi olabilir.

Ağustosun ortasında çift yorganla yatıyorum.

Gündüz vs. hiçbir sorun yok, gece üşümekten uyuyamıyorum.

düşük demir (demir bakınız) ya da enfeksiyon (crp bakınız)

Hayırlısı...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek
    mrkps bunu yazdı
    FiL3MAN bunu yazdı

bende var. daha önce yattım uyku polikliğine orta çıktı cpap cihazı önerdiler. o zaman devam etmedim kaldı. şimdi yeniden sürece başlıyorum geçen sene uyku kliniğine randevu başvurusu yaptım. 2026 ekim e verdi. tekrar yatacam rapor aldıktan sonra cpap cihazı alacağım

ben de hiç hastane vs uğraşmıyayım şunu alayım diyorum https://www.trendyol.com/respirox/g2-s-cpap-makinesi-p-992645568

öyle olmuyor bende düşündüm onu da alamıyorsun. Parasından değil. SGK ya işletmicem zaten. öldükten sonra aileye külfet teslim etmeleri gerekiyormuş.

Uyku kliniğine yatıyorsun 1. de apne seviyesini ölçüyor her seviyeye cihaz demiyor diyelim cihaz çıktı orta ağır çıktı 2. sefer yatıyorsun cihaz ayarlamaları için rapor çıkıyor. cihaz direk al kullan değil basınç ayarı var. 

cihaz olarak da araştırdım en iyisi resmed ben ondan düşünüyorum. Resmed Airsense 10 Autoset Otomatik Cpap Cihazı Nemlendirici - Fiyatı, Yorumları

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı

Konusu acilmisken uykuya dalmada güclük cekenler icin öneri varmi ? Yada ufacik sese uyanmaya cozum. Zamaninda rexapin kullandim 1 sene önce biraktim. Kullanmak istemiyorum. Bagimlilik yapiyor psiko ilaclar. Gecen kiperin calm diye bisey aldim eczaneden. Oda mideme dokunur gibi oldu 1 kere kullandim kullanamaya cekiniyom. Magnezyum ishal yapti amk baska öneri filan varmi ?

Genelde bu tarz kişiler için doğal yollarla çözümler olabiliyor kendi uyguladığım bir kaç yöntemi söylim belki sanada iyi gelir 1.si oda sıcaklığı kesinlikle ama kesinlikle 22 derece civarı olmalı 1 eksik 1 fazla sıkıntı değil ama bazen 25-26 derece hatta 28 derecede uyuyanlar görüyorum bu uykuyu çok fazla bozuyor. 2. si odanın havalandırılması. oda en az yatmadan önce tamamen 30 dk havalandırılsın. çok soğuk bir yerde yaşamıyorsan cam açık yatabilirsin. Eğer hava kirliliği ve gürültü fazla ise tavsiyem yatmadan havalandır hava temizleyici ile gece modunda o kirli havayıda temizle. oda nemide önemli bazı odalarda nem düşük oluyor 20-30 civarı buda uykuda boğaz kuruluğu ve burun kuruluğu yapıyor nefes almak güçlenince uyku kaliten ve dalma süren bozuluyor. nemlendirici alıp 45-50 seviyelerine getirebilirsin. Nefes alma sıkıntın varsa burun bandı kullan. seni rahatsız edebilecek sesleri ani uyandarak sesleri olduğunca azalt. ışık kaynaklarını kapat. Ağır yorgan kullan ağır yorgan sana güven hissi ve sarılma hissi verir bu sayede kendini daha güvende hissedersin. Ve son olarak sabah erken kalkma alarmla uyanma derdin varsa telefonda seni uyku düzenine göre belirli bir saat aralığında en hafif olduğu zaman uykunun uyandıran yazılımlar var onlardan kullan. sabah nasıl uyanacağını bilmek insana psikolıjik olarak yatarken baskı yapabiliyor. :D

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seaka
    Seaka's avatar
    Erkek

Selam 6-7 aydır cpap cihazıyla uyuyorum. Uyku testine girdim apne tespiti için gece boyu 70-75 civarı nefesimin durduğunu tespit ettiler ciddi şekilde horluyorum. Ameliyat önermedi doktor 2-3 sene sonra yine aynı şekilde horlamaya başlama ihtimalin var bence ameliyat olma dedi onun yerine cpap cihazı verdi. Baya rahatlatıyor gece terlemelerim falan tamamen kesiliyor cpap'ı kullanınca. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanoonline
    kanoonline's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı

Konusu acilmisken uykuya dalmada güclük cekenler icin öneri varmi ? Yada ufacik sese uyanmaya cozum. Zamaninda rexapin kullandim 1 sene önce biraktim. Kullanmak istemiyorum. Bagimlilik yapiyor psiko ilaclar. Gecen kiperin calm diye bisey aldim eczaneden. Oda mideme dokunur gibi oldu 1 kere kullandim kullanamaya cekiniyom. Magnezyum ishal yapti amk baska öneri filan varmi ?

ben telefonu uçak moduna alınca uyuyabiliyorum. ama dalış zor tabi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı

sadece uykuya biraz guc daliyorsun diye olanzapine mi yazdiklar hocam? manyaklar amina koyayim.

https://health.clevelandclinic.org/military-sleep-method

bunu uyguluyosun + 2 saat oncesinde yemegi kesiyorsun + ortami los hale getirip ekrana bakmayi birakiyorsun (gerekiyosa bayilana kadar ac kitap okumaya calis)

Magnezyumun adisi ishal yapar, emilim orani yuksek olan formlardan birini alman gerekiyor.

https://www.amazon.com/L-Threonate-Supplement-Absorption-Bisglycinate-DiMagnesium/dp/B0BGJKXVM5

https://nutrinature.uk/products/magnesium-triple-glycinate-taurate

Bu urunlere erisemiyorsan eczaneye glycinate formnundan istiyorum diye sorabilirsin belki

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    ehlikeyif bunu yazdı
    mrkps bunu yazdı
    FiL3MAN bunu yazdı

Bu cihazın aynısını kullanıyorum yaklaşık 7-8 aydır. Cihaz faydalı, sesli çalışıyor, aynı oda da sesten rahatsız biri varsa onu uyutmuyor ama seni mışıl mışıl uyutuyor.

Benim ağır derece çıktı. İlk yatıştan sonra kendi paranla gidip cihaz alabilirsin . Cihazı SGK üzerinden alırsan sahibi SGK oluyor. Diğer türlü zaten senin oluyor.  Oto cpap cihazı basıncı otomatik ayarlıyor. İlk yatışı yaptıysan ikincisine şöyle gerek var. Şayet merkezi apne ise muhtemelen cihaz da senin işini görmeyecek. Tıkayıcı apne de cihaz faydalı oluyor. 

Cpap cihazı kullanan varsa bana SD kart içindeki usr dosyası lazım. 

olayi ne bu taktigin (aletin sagladigi ekstra buharin/oksijenin ne ise iste)? onun yerine geniz yollarimizi actiramiyor muyuz ufak prosedurlerle falan?

end tarafından 11/Mar/26 16:35 tarihinde düzenlenmiştir

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 1609 Toplam Mesaj: 33
uyku apnesi