folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ashab-I Kehf Ve 300 Yılı Aşkın Uyuma Süresi

Ashab-I Kehf Ve 300 Yılı Aşkın Uyuma Süresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Erkek

Bir de böyle bir haber var...

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/buz_icinde_230_olu_dirilmeyi_bekliyor/30180

Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı

Hocam sıkıntı şurda arkadaş bu olay oldu mu diye sormuyor bu olay oldu ama nasıl oldu diye soruyor.Biz de diyoruz ki arkadaş sen bu olayın olduğunu önce bir kanıtla ondan sonra nasıl vuku bulduğunu çözmeye çalışalım.Şimdi ben sana desem ki ay da koloni var 500 kişi bunlar nasıl yaşıyor.Sen bana dersin ki nerden biliyorsun ay da koloni olduğunu ki normal olan da budur.

ayda 500 kişilik bir koloninin yaşadığına bir adamın çevresindeki kişilerin %98'i inanıyorsa (ashab-ı keyfe inanmayan müslüman değildir çünkü kur'an'a karşı çıkmış oluyor) sence olabilirliğini mi sorgular yoksa izahını mı sorar?

bu arada konuyu açan kişiyi eleştiriyoruz ama benim asıl çıkış noktam ilk alıntı yaptığım söz üzerineydi hocam. :)

. . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

o değilde 5 sfya kadar geldim kimse telekinezi ruhun bedenden bağımsız olarak ayrılması teleportasyon vss dememiş ..... adamlar belkii aşka gelmişşş olmayanı olduru vermiş ne biliyonuz

İts My Life. NOW or NEVER
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek
    Buremba bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı

Hocam sıkıntı şurda arkadaş bu olay oldu mu diye sormuyor bu olay oldu ama nasıl oldu diye soruyor.Biz de diyoruz ki arkadaş sen bu olayın olduğunu önce bir kanıtla ondan sonra nasıl vuku bulduğunu çözmeye çalışalım.Şimdi ben sana desem ki ay da koloni var 500 kişi bunlar nasıl yaşıyor.Sen bana dersin ki nerden biliyorsun ay da koloni olduğunu ki normal olan da budur.

ayda 500 kişilik bir koloninin yaşadığına bir adamın çevresindeki kişilerin %98'i inanıyorsa (ashab-ı keyfe inanmayan müslüman değildir çünkü kur'an'a karşı çıkmış oluyor) sence olabilirliğini mi sorgular yoksa izahını mı sorar?

bu arada konuyu açan kişiyi eleştiriyoruz ama benim asıl çıkış noktam ilk alıntı yaptığım söz üzerineydi hocam. :)

hocam bir şeye çok kişinin inanması o şeyi gerçek yapmaz dolayısıyla önce olabilirliğini sorgulaması daha sağlıklı bir mantık yürütme olacaktır.Tartışmamız kısır döngü içinde ilerliyor carl sagan amcanın bir lafı ile bitirmek istiyorum :

Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir. 

Varsa olağanüstü kanıt getirilsin üzerine tartışalım gerisi hava cıva.

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı
    Buremba bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı

hocam bir şeye çok kişinin inanması o şeyi gerçek yapmaz dolayısıyla önce olabilirliğini sorgulaması daha sağlıklı bir mantık yürütme olacaktır.Tartışmamız kısır döngü içinde ilerliyor carl sagan amcanın bir lafı ile bitirmek istiyorum :

Olağanüstü iddialar, olağanüstü kanıt gerektirir. 

Varsa olağanüstü kanıt getirilsin üzerine tartışalım gerisi hava cıva.

başta da dediğim gibi inanç meselesi bilimle alakalı bir olay değil, adam inanır ve inanmasının gereği olarak kur'an'da yazılanlara da inanır. inandıktan sonra kendini bırakmak zorundasın, bazı şeylere cevap arayabilirsin ama bu mantıksız diye kesip atamazsın hiçbir şeyi. birkaç arkadaşım da bu yüzden ateist oldu mesela.

buna olağanüstü kanıt getirebilsem sana zaten inanıp inanmama diye bir olay olmazdı bunun adı. gerçeği inkar etmek olurdu. bence ateistler önce bunun farkına varıp ille de kanıt isterim anlayışından vazgeçmeli demem o ki. hadi kal sağlıcakla hocam.

Buremba tarafından 16/Mar/13 00:21 tarihinde düzenlenmiştir

. . .. . ... .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek
    Sözlük anlamı, insanların bilinmeyen bir gelecekte çözül-mek üzere dondurulması olan cryonics terimi, ilk olarak 1965 yılında kullanıldı. Ancak ilk kez Neil R. Jones 30'larda yazdığı bir romanda insanların dondurulmasından söz ediyordu. Ünlü fizikçi Robert C. W. Ettinger da 1964'de yayımlanan "Olumsuzluk İhtimali" adlı kitabında insanların gelecek yıllarda canlandırılmak üzere dondurulması fikrinin akla yatkın olduğunu ileri sürüyordu. Dünyada dondurulan ilk kişi 73 yaşında akciğer kanserinden ölen Amerikalı psikolog James Bedford'dı.

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Cevabı bilimsel olarak biliyorum. Mümkün. Ulaşırsan, mantıklı bir nedenle neden bilmek istediğini anlatırsan anlatmayı denerim. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    PathfindeR00 bunu yazdı

Cevabı bilimsel olarak biliyorum. Mümkün. Ulaşırsan, mantıklı bir nedenle neden bilmek istediğini anlatırsan anlatmayı denerim. 

ben dinlerim hocam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

şimdi nerde öyle mağaralar.. insan eli değmeyen yermi kaldı.

burada bir mesaj verilmeye çalışılıyor. nur suresindeki ampülün tarifi gibi. sanırım ilerdeki teknoloji ile buna ulaşabilirsiniz mesajı var.

Temel adalettir .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Yalaaan başkası yalaaaan dünyada bilimden başkası yalaaaan

Toplam Hit: 16704 Toplam Mesaj: 155