Ashab-I Kehf Ve 300 Yılı Aşkın Uyuma Süresi
-
scarletbeard bunu yazdımizahi bunu yazdı
evet hakikaten benim de merak ettigim bir sorudur. bilimsel olarak bir aciklamasi varsa, zamanda yolculuga dolayli olarak yorum getirdik demektir.
Bilim topaldir Sürekli aksar. Dinler dogmadir. kabul üründür. Herşeye bilimsel aciklama bekleyemezsiniz. Beynin cismen olmasina ragmen beynin ürünü olan aklin bilimsel aciklamasi mi var. Hadi hepsini gectim mirac var abi aklin alabilirmi almiyor. Zaten din dogmadir kabul edilir mantigi budur. Kabul edersin uyarsin yada kabul etmezsin bitti.
hoca bu yanlis bir yorum. bu insanligi arastirmamaya, tembellige sevkeder. bak ben bu konu ile ilgili su ayette hep birseyler aramisimdir:
-
300 yıl uyumalarının sebebi neymiş, neye hizmet bu uyku, bi amacı varmıydı
zamanında 13 cdlik ashab-ı kehf diye bi film tarzı bişey vardı gözüm kesmedi bakmamıştım
-
O halde dilim döndükçe durumu ben izah etmeye çabalayacam.
Bakın arkadaşlar Cernde bilirmisin bilmezmisiniz bilmiyorum ama Tanrı Parçacığı olarak adlandırılan Higs bozonunu resmen buldular.
Bu Bozonun kontrol edilebilmesi ne demektir bilirmisiniz, Yaratma Gücü demektir. Yoktan Çelik Yapmak, Yoktan Suyu oluşturan Atomları oluşturmak ve birleştirip hiç su olmayan bir yerde su yapmak.
Bilim artık yavaş yavaş Atomaltı boyutu kontrol etmeye doğru meyil almış gidiyor. Yakında Dogmalarında Bilimsel İspatı gündeme gelecek. Dini Literatüerlerce benimsenmiş pek çok şeyi Atomaltı kontrol yöntemleri ile açıklığa kavuşturabileceğimizi sanırım söylememde bir sakınca olmayacaktır.
-
Değerli arkadaşlar lütfen birbirimize hakaret etmeden, başka birinin dini görüşlerini eleştirmeden ya da yafta yapıştırmadan açıklamaya çalışalım,
@ ShockMan
Aklıma geldikçe soruyorum, ve bir çok şeyi merake diyorum, :)
@ mizahi
Güzel tespit,
@ aliyk
1-Marid cini diyorlar ona,
2-İzi durduğu söyleniyor ama sadece söylemde olduğunu biliyorum,
3-Cevap veremiyorum,
@ sokoban
Hayal ürünü olduğunu nasıl anladın,
@ Lotus
Dediğin en kolay yol o yol, ama ben sistemi anlamaya çalışıyorum, ve bir yaratıcının varlığını asla inkar etmiyorum,
@ livane
O kadar kolay olsun demek istemiyorum işte, :)
Nasıl her şeye bilimsel açıklama beklenemez olacak şeymi bu, aklın yolu birdir,
Meryem olayına hiç o açıdan bakmamıştım,
@ KaRaKuLe
Her an düşünüyorum, sistemdeki mükemmelliği kusursuzluğu görünce ne bok yiyeceğim lan diyorum, neden böyle diyorum,
@ CaNNi
Evet tam bilgilier yok,
@ sokoban
Uyandır bizi,
-
Hocam ben Tarsusluyum bahsettiğin mağara bulunduğum şehirde.Ara sıra ziyaret ederim.Evet anlatılan olay az çok herkesin bildiği gibi 309 sene kadar uyuduğuna inanılıyor.Bu olay Kuran-i Kerimde açık olarak geçiyor.Buna inanmak inançla alakalıdır.Eğer sen akşam uyuyarak sabah kalktığını görüyorsan ki buda büyükler uyku için yarı ölü hali derler onlarında 309 sene kadar uyuduğuna inanmak normal bence.Daha cok merak ettiğin şey varsa yardımcı olabilirim
-
İlk önce bu bir mucizedir.
Allah ın kudretini gösterir.
İsteyen inanır, isteyen inanmaz.
İnanan ve inanmayan herkesin, birbirine SAYGI duyması lazım.
Gelelim benim cevabıma.
Mucizeye bilimsel açıklama çok zor ama, Einstein in özel görelelik kuramını 7 uyurlar olayını açkılamak
için kullanabiliriz.
Wikipedia'da aynen şu yazar ".... Özel görelilik teoremi, uzaklığın ve zamanın gözlemciye bağlı olarak değişebileceğini ifade ederek Newton'ın mutlak uzay zaman kavramını anlamsızlaştırır. Uzay ve zaman gözlemciye bağlı olarak farklı algılanabilir. ..."
Yani bu olayı şöyle anlatayım..
Mesela uyuyan insan ile uyumayan hastaların zaman algısı farklıdır.
Siz akşam yatarsınız, sabah kalkarsınız.. 5 dakikada sabah olmuş dersiniz..
Çünkü uykuda gördüğünüz rüyaları toplasanız (hatırladıklarınız) 5 dakika ya eder ya etmez.
Bu yüzden gece size 5 dakika gibi gelmiştir.
Ama uyumayan bir insan, özellikle hasta ise ve ağrısı sızı var ise, onun için sabah zor olmuştur.
8 saatlik gece, ona 10 saat belki de 20 saat gibi gelmiştir.
7 uyurlar meselesinde ise, uyanık insanlara 700 yıl gelen bir süre,
uyuyanlar için 7 saat gelmiş olabilir..
Yukarıda linkini verdiğim özel görelelik kuramı buna izin veriyor..
-
ShockMan bunu yazdı
O halde dilim döndükçe durumu ben izah etmeye çabalayacam.
Bakın arkadaşlar Cernde bilirmisin bilmezmisiniz bilmiyorum ama Tanrı Parçacığı olarak adlandırılan Higs bozonunu resmen buldular.
Bu Bozonun kontrol edilebilmesi ne demektir bilirmisiniz, Yaratma Gücü demektir. Yoktan Çelik Yapmak, Yoktan Suyu oluşturan Atomları oluşturmak ve birleştirip hiç su olmayan bir yerde su yapmak.
Bilim artık yavaş yavaş Atomaltı boyutu kontrol etmeye doğru meyil almış gidiyor. Yakında Dogmalarında Bilimsel İspatı gündeme gelecek. Dini Literatüerlerce benimsenmiş pek çok şeyi Atomaltı kontrol yöntemleri ile açıklığa kavuşturabileceğimizi sanırım söylememde bir sakınca olmayacaktır.
Eyvallah bu açıklamanın benzeri,
http://www.tahribat.com/Forum-Soguk-Fuzyon-173372/1/so%C4%9Fuk
-
SerYolcu bunu yazdı
Gelelim benim cevabıma.
Mucizeye bilimsel açıklama çok zor ama, Einstein in özel görelelik kuramını 7 uyurlar olayını açkılamak
için kullanabiliriz.
Wikipedia'da aynen şu yazar ".... Özel görelilik teoremi, uzaklığın ve zamanın gözlemciye bağlı olarak değişebileceğini ifade ederek Newton'ın mutlak uzay zaman kavramını anlamsızlaştırır. Uzay ve zaman gözlemciye bağlı olarak farklı algılanabilir. ..."
Çünkü uykuda gördüğünüz rüyaları toplasanız (hatırladıklarınız) 5 dakika ya eder ya etmez.
Ama uyumayan bir insan, özellikle hasta ise ve ağrısı sızı var ise, onun için sabah zor olmuştur.
Hocam uyuyanla uyanığın zaman algısı farklıysa beni 500 sene uyutsunlar 500 sene sonra ayağa kalkayım yürüyeyim gideyim var mı öyle bir dünya ? Uyuyanla uyanığın zaman algısı farklı ama algı olarak bir fark bu yoksa 500 sene uyuyupta bedeni dış etkenlerden etkilenmeyecek demek değil.Einstein'ı bari hurafelere karıştırmayın.
-
SerYolcu bunu yazdı
Gelelim benim cevabıma.
için kullanabiliriz.
Bu örneğine şunuda eklemek istetim, düz bir satıh düşünelim ama epeyce büyük bir yer olsun burasu buradaki bir kişi bir noktadan bir yere gitmek için belirli bir zamana ihtiyaç duyar ama oraya yukarıdan bakan birisi bu olayı tek bir anda görebilir, diğeri için zaman alırken gözlemleyen için zaman o andır,
-
sokoban bunu yazdıSerYolcu bunu yazdı
Gelelim benim cevabıma.
için kullanabiliriz.
Hocam uyuyanla uyanığın zaman algısı farklıysa beni 500 sene uyutsunlar 500 sene sonra ayağa kalkayım yürüyeyim gideyim var mı öyle bir dünya ? Uyuyanla uyanığın zaman algısı farklı ama algı olarak bir fark bu yoksa 500 sene uyuyupta bedeni dış etkenlerden etkilenmeyecek demek değil.Einstein'ı bari hurafelere karıştırmayın.
Orada belirtilen Algıda Seçiciliktir, Konuda geçen Uzun uykudan Dem yakmamış zaten.