Ateistlerden Vecizeler - TOP 15
-
1. Yaradılışçılar “teorilerden” sanki bütün gece sarhoşken uydurduğunuz şeylermiş gibi bahsediyorlar. — Isaac Asimov
2. Ben Tanrı'ya inanmam. Benim tanrım vatanseverliktir. Eğer insanlara iyi bir yurttaş olmasını öğretebilirseniz yaşadığımız pek çok sorun çözülür. — Andrew Carnegie
3. Düşünen insanların tümü ateisttir. — Ernest Hemingway
4. Deniz fenerleri kiliselerden daha faydalıdır. — Benjamin Franklin
5. İnanç, gerçeğin ne olduğunu bilmeyi istememektir. — Friedrich Nietzsche6. Bir imanlının şüpheci birisinden daha mutlu olması, sarhoş bir adamın ayık olandan daha mutlu olmasından başka bir şey değildir. — George Bernard Shaw
7. Bana şüphesiz imanın hoş mucizelerinden bahsedin, çünkü ben bu durumu tamamen aşağılık ve korkunç bir şeye olan potansiyel olarak görüyorum. — Kurt Vonnegut
8. Ben Tanrı'ya inanıyorum, sadece ona Doğa diyorum. — Frank Lloyd Wright
9. Son rahibin bağırsaklarıyla son kralı asmadığınız sürece insanlık asla özgürleşemez. — Denis Diderot
10. Bir insan kilisede inandıklarıyla kabul edilirken bildikleriyle dışlanır. — Samuel Clemens
11. Tüm bunlar öylesine çocuksu, öylesine gerçeklikten uzak ki... İnsanlık uğruna çalışan kimselerin, onların büyük çoğunluğunun dünya görüşlerinden asla kurtulamayacağını farketmesi çok acı. — Sigmund Freud
12. Dini sıradan insanlar hakikat, akıllılar uydurma, idareciler ise kullanışlı olarak görür. — Edward Gibbon
13. Kilise dünyanın düz olduğunu söylüyor, fakat ben onun düz olmadığını biliyorum, çünkü ayın gölgesini gördüm ve gölgelere kiliselerden daha fazla inancım var. — Ferdinand Magellan
14. Tanrıyı aramak, hafta sonları tesisatçı bulmaya çalışmaktan farksızdır. — Woody Allen
15. Yeterince düşünürseniz, ölümden sonraki bir takas için şu an birşeylere inanmanın akıl almaz bir düzenbazlık olduğunu farkedebilirsiniz. — Gloria Steinem -
Güzel sözler.
-
Dünyaaa dönüyooor, sen ne dersen de... Yıllar geçiyooor farketmesende... (:
-
Z-Cihan hocam senin derdin nedir anlamış değilim... benimde inancım yoktur ama bu beni ilgilendirir... inana niye inanıyorsun demem inanmayana da neden inanmıyorsun demem hepsine saygı gösteririm! şu forumda din ile ilgili açtığın konulara bakıyorum da sürekli olarak inanan insanlara bir sataşma onları kışkırtma seziyorum... inanmıyorsan inanma ama bunu kendine sakla...
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------
Z-Cihan hocam senin derdin nedir anlamış değilim... benimde inancım yoktur ama bu beni ilgilendirir... inana niye inanıyorsun demem inanmayana da neden inanmıyorsun demem hepsine saygı gösteririm! şu forumda din ile ilgili açtığın konulara bakıyorum da sürekli olarak inanan insanlara bir sataşma onları kışkırtma seziyorum... inanmıyorsan inanma ama bunu kendine sakla...
Ben bu konuda bir kışkırtma sezemedim. Böyle bir konu açmış, tamamen bilgi amaçlı,
Benden bir söz:
İnançlar hakikat düşmanları olan yalanlardan daha tehlikelidirler - Friedrich Nietzsche -
* Bir yaratıcının olmadığına inanmak, bir bugatti veyron'un kendiliğinden yaratılacağına inanmak kadar zeki (!) beyinlerin düşüncesidir...
EmiRReiS
-
EmiRReiS bunu yazdı:
* Bir yaratıcının olmadığına inanmak, bir bugatti veyron'un kendiliğinden yaratılacağına inanmak kadar zeki (!) beyinlerin düşüncesidir...
EmiRReiS
-----------------------------Hocam milyonlarca yıl beklersen raslantılar sonucu oluşabilir, evrim bu da sonuçta :|
-
ZoktriP bunu yazdı:
EmiRReiS bunu yazdı:
EmiRReiS
-----------------------------Hocam milyonlarca yıl beklersen raslantılar sonucu oluşabilir, evrim bu da sonuçta :|
-----------------------------Haklısın oluşabilir aslında, ilk bin yılda lastikleri bi anda oluşur, ardında kaportası, derken iç deri koltuk dizaynı vs, sonra bi bakmışız bir gün tamamı oluşmuş, sonra adını da Bugatti Royale koyar 15 milyon $ a satarız.
Ernest Hemingway çok haklı, düşünen insanların hepsi ateist...
-
Bir Allah'a,bir de Zippo'mun ilk çakışta yanacağına inandım (Amin)
karatahta
-
edit.
-
Hocam çok derin konular bunlar ve sadece kaosa sebep oluyor hele ki şu sıkıntılı ve gergin günlerde. Ben açıkcası anlamıyorum inananların ayet inanmayanların bu tip makaleler göndermesini çinkü herkesin inancı kendinedir kanaatimce. Bunları buraya yazmak ne ateistleri teist nede teistleri ateist yapar o yüzden bu kadar güzel konuşacak konu varken tartışma çıkarmak çok gereksiz kanımca. Tabi bu sadece benim kendi düşüncem.